×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-27
Pirmsskolas izglītības iestādes mācības organizē dabā

Lai pilnveidotu un iedrošinātu skolotājus darboties āra vidē, 21. aprīlī pirmsskolas izglītības iestādē “Ābelīte” notika pieredzes apmaiņas pasākums “Mācīšanās dabā”, kuru apmeklēja skolotāji no Siguldas novada. Pieredzes apmaiņas pasākuma mērķis bija, kā ikdienā nodarbības visās vecuma grupās var īstenot āra vidē. Skolotājiem bija iespēja piedalīties mācību procesā un gūt praktisku pieredzi rotaļnodarbībās āra vidē.

“Ābelītes” skolotājas bija izveidojušas izstādi, kurā varēja aplūkot dažādus pašgatavotus didaktiskos materiālus lasītprasmes veicināšanai. Skolotāji apguva arī teorētiskas atziņas par āra nodarbību nozīmi un ielūkojās iestādes ikdienas āra vides rotaļnodarbībās, klausoties stāstījumu un vērojot prezentāciju, kā arī iepazīt iestādes telpas.

Apkopojot redzēto un dzirdēto, skolotājas atzīst, ka nodarbības āra vide ir dabisks veids, kā brīvā, radošā gaisotnē mācīties.

“Ābelīte” vadītāja Kristīne Medne atzīst, ka rotaļnodarbībās āra vidē valda miers, radoša atmosfēra. Bērni aizrautīgi darbojas, protams, ir nepieciešams pārdomāt veicamos darbus, nepieciešamos materiālus, bet tas ir īstenojams ar nelielu skaitu materiāliem.

Strukturizētas āra aktivitātes nodarbības ar rotaļu, dažādu vingrinājumu un uzdevumu palīdzību dod iespēju bērniem attīstīt gan fiziskās īpašības, gan virzot, aicinot un stimulējot bērnus radošai šo aktivitāšu pielietošanai pie dažādiem āra vides nosacījumiem (konkrētie vietas apstākļi, dabas resursi) un situācijām. Ilgtermiņā āra aktivitāšu plānošana un organizēšana uzlabos bērnu zināšanas un interesi par dabaszinātnēm, sekmēs viņu vēlmi aktīvi un praktiski darboties svaigā gaisā, viņos veidosies saudzīga attieksme pret dabu, estētiska dabas uztvere un mīlestība pret visu dzīvo. Fakts, ka bērni ir dabā, bet tieši aktīva bērnu darbība un bērnu iesaistīšana ar dabu saistītās aktivitātēs, ir nozīmīgs faktors bērnu radošās domāšanas sekmēšanai. Šajā procesā virzītājs ir skolotājs kā radoša un stimulējoša personība.

Pieredzes apmaiņas pasākumā norisēja praktiskā daļa (nodarbības iestādes pagalmā, un apkārtnē) un sarunas, prezentācija par nodarbībām āra vidē, to ieviešanu, izaicinājumiem pirmsskolā “Ābelīte”.

Lai izdodas īstenot nodarbības dabā, tās iedvesmo skolotājus un bērnu!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi