×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-28
Novada kapsētās veikta nekopto kapavietu apzināšana

Saskaņā ar pašvaldības 2022. gada 15. decembra saistošajos noteikumos Nr. 60 “Par kapsētu uzturēšanu un lietošanu Siguldas novadā” noteikto kārtību, kā arī atbalstot vides sakopšanas aktivitātes, Siguldas novada pašvaldība pagājušā gada nogalē veica kārtējo nekopto kapavietu apzināšanu un iezīmēšanu novada kapsētās. Kapavietas atzīmēšana ar dzeltenas krāsas brīdinājuma zīmi ar uzrakstu “Aktēts” nozīmē, ka pašvaldības izveidota komisija konkrēto kapavietu apsekošanas rezultātā ir atzinusi par nekoptu un uzraugāmu piecus gadus. Tuviniekam, kurš ir apņēmies turpmāk veikt kapavietas uzturēšanu, ir jāsakopj kapavieta, jāsazinās ar kapsētas pārzini un jāiesniedz iesniegums par kapavietas uzturēšanu.

Siguldas kapsētā aktēšanas process notika jau piekto reizi, par piecu gadu garumā nekoptām atzīstot 138, četru gadu garumā – 21, trīs gadu garumā – 13, divu gadu garumā – 8 kapavietas, savukārt par 2022. gadā jaunaktētām – 26 kapavietas. Pārējās 12 novada kapsētās aktēšana pērn notika pirmo reizi, Turaidas kapsētā par nekoptām atzīstot 50, Ziemeļu kapsētā – 3, Sniķeru kapsētā – 6, Lēdurgas kapsētā – 4, Mālpils kapsētā – 13, Allažu pagasta kapsētā – 28, Inčukalna jaunajā kapsētā – 22, Inčukalna vecajā kapsētā – 23 kapavietas.

Nekopto kapavietu saraksti ir izvietoti attiecīgās kapsētas informācijas stendā, kā arī pieejami pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, sadaļā “Noderīgi” – “Novada kapsētas”. Aktētajās kapavietās apbedīto tuviniekiem, kuru kontaktinformācija ir pašvaldības rīcībā, ir nosūtīts paziņojums par uzturēšanā esošās kapavietas atzīšanu par nekoptu un aicinājums sakopt tuvinieku atdusas vietu. Informācija par novada kapsētās esošajām kapavietām un kapsētās apbedītajiem ir atrodama arī publiskajā datu bāzē www.cemety.lv. Datu bāzes “Cemety” izveidotajā Siguldas kapsētas kartē īpaši iezīmētas ir nekoptās kapavietas, kuras uzskatāmībai atrodamas ar dzeltenu krāsojumu. Savukārt datu bāzes “Cemety” attiecīgās aktētās kapavietas ierakstā ir ievietota un apskatāma arī katras apzinātās nekoptās kapavietas fotogrāfija.

Siguldas kapsētas kapavietas, kuras par nekoptām atzītas jau piekto gadu pēc kārtas un kuras, atsākoties vasaras sezonai, nebūs sakoptas un par to uzturēšanu pašvaldībā nebūs saņemti tuvinieku iesniegumi par turpmāku uzturēšanu, ja kapavietai ir saglabājamas kultūrvēsturiskas pazīmes, tiks turpmāk uzturētas pašvaldības spēkiem vai tiks nodotas virsapbedījumu veikšanai pašvaldībā noteiktajā kārtībā. Tādējādi Siguldas iedzīvotājiem, kuriem gada otrajā pusē būs nepieciešami apbedīšanas pakalpojumi kapavietas saņemšanai tuvinieka apbedīšanai, būs iespēja izvēlēties iekārtojamās kapavietas atrašanās vietu arī Siguldas kapsētas veco kapu daļā.

Atgādinām, ka saskaņā ar saistošajiem noteikumiem kapavietas uzturētājam ir pienākums gada laikā pēc tuvinieka apbedīšanas labiekārtot kapavietu, kā arī regulāri to kopt, piemēram, apgriežot dzīvžogu stādījumus un izravējot nezāles, vienlaikus radot estētiski pievilcīgu mūža mājas kopskatu. Vienlaikus kapavietu norobežojošie dzīvžogi jāuztur tā, lai tie neizietu ārpus ierādītās kapavietas teritorijas robežām. Ar detalizētu informāciju par kapavietu labiekārtošanas noteikumiem, kā arī kapliču izmantošanas un apbedīšanas kārtību var iepazīties pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, sadaļā “Noderīgi” – “Novada kapsētas”, vai attiecīgo kapsētu informācijas stendos.

Precizējošas informācijas iegūšanai aicinām vērsties pie attiecīgās kapsētas pārziņa. Pārziņu kontaktinformācija pieejama gan pašvaldības tīmekļa vietnē, gan attiecīgās kapsētas informācijas stendā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi