×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-28
Latvijas Arhitektu savienība aicina pieteikt darbus Latvijas Arhitektūras gada balvai

Latvijas Arhitektu savienība no 1. maijam līdz 22. jūnijamaicina pieteikt darbus 2023. gada Latvijas Arhitektūras gada balvai – ikgadējam konkursam ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras sasniegumus un stimulēt augstvērtīgas arhitektūras attīstību. Balvai var pieteikt gan Latvijā īstenotus darbus neatkarīgi no autoru valstiskās piederības, gan tādus, kas realizēti citur pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija.

Tāpat kā citus gadus, atlases un starptautiska fināla žūrija divās kārtās vērtēs divu veidu darbus – objektus (pabeigtus un ekspluatācijā nodotus darbus) un procesus (pētījumus, publikācijas, izglītojošus un citus sarīkojumus, kā arī jebkuru citu arhitektūras notikumu). Balvas nolikums paredz darbu vērtēšanu pēc Davosas kvalitātes sistēmas, kas izstrādāta būvkultūras koncepcijas ieviešanai saskaņā ar Davosas deklarāciju un piedāvā astoņus arhitektūras kvalitātes kritērijus. Tie ir: pārvaldība, funkcionalitāte, vide, ekonomika, daudzveidība, konteksts, vietas izjūta un skaistums.

Pirmajā kārtā darbus vērtēs atlases žūrija: Mantens Devrīnts (Manten Devriendt), beļģu arhitekts, arhitektūras un dizaina biroja “Sampling” vadošais partneris un žūrijas priekšsēdētājs, Zane Tetere-Šulce, arhitektūras biroja “OAD” (Open Architecture Design) dibinātāja un vadošā arhitekte, Ilze Ratniece, būvniecības uzņēmuma SIA “Rem Pro” vadošā arhitekte, Anda Kursiša, Latvijas Arhitektu savienības Valdes locekle un arhitektu biroja “Virtu” īpašniece, Normunds Tirāns, būvinženieris, inženierzinātņu doktors, praktizējošs būvkonstruktors un būvkonstrukciju projektēšanas biroja SIA “IG Kurbads” vadītājs, Edgars Neilands, arborists, dārznieks un uzņēmuma SIA “Labie koki” vadītājs, Kaspars Vanags, mākslas kritiķis, kurators un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja direktors.

Darbu pieteikšanas termiņš ir no 1. maija līdz 22. jūnijam. Finālistu un starptautiskās žūrijas sastāvs tiks izziņots augustā. Balvas pasniegšanas ceremonija plānota 6. oktobrī.

Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu.

Plašāka informācija pieejama Latvijas Arhitektu savienības tīmekļa vietnē.

 

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Arhitektu savienības sabiedrisko attiecību speciāliste
Linda Gorska


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi