×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2010-02-05
Veiksmīgi aizvadīts Skandināvijas kauss Siguldā


Divas dienas - 3. un 4.februārī, Siguldā „Reiņa trasē” norisinājās prestižās Skandināvijas kausa distanču slēpošanas sacensības. Šajās dienās Siguldas apkaimē bija pulcējušies spēcīgi slēpotāji no Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Dānijas, Vācijas un arī Latvijas.

Skandināvijas kauss Latvijā tika rīkots jau trešo reizi, un, pateicoties, galvenokārt,  sporta klubam „A2” un Jānim Lazdānam, kā arī Siguldas novada domei un Latvijas slēpošanas savienībai, otrās prestižākās slēpošanas sacensības aiz pasaules kausa varēja otro gadu pēc kārtas norisināties „Reiņa trasē” Siguldā. Mūsējie ar Jāni Lazdānu priekšgalā, lai izveidotu un sagatavotu starptautiskām prasībām atbilstošu trasi, bija kārtīgi pastrādājuši, un tieši tāpēc pagājušā gada beigās pamatoti tika saņemts Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) sertifikāts.

Skandināvijas kauss Latvijā pirmo reizi norisinājās divas dienas pēc kārtas. Ja iepriekš bija tikai sprints, tad šoreiz sprintam klāt nāca arī distances slēpojums – 10km sievietēm un 15km vīriešiem, kuri otrajā dienā iemēģināja jaunizveidoto 3,75km garo apli, veicot to četras reizes.

Pirmajā dienā sprintā slidsolī sievietēm uzvarēja titulētā norvēģu juniore Ingvilda Flugstada Estberga, kurai pieder pasaules junioru čempionātu rekords – 10 medaļas, no kurām 7 zelta un 3 sudraba. Otro vietu izcīnīja zviedriete Eva Svensone, bet trešajā vietā bija norvēģiete Sāra Svendsena. Fināla sešiniekā iekļuva tikai Norvēģijas un Zviedrijas sportistes. Mūsu vienīgā pārstāve Anete Brice 38 dalībnieču vidū ierindojās 33.vietā.

Vīriešiem sprintā nepārspēts palika spēcīgais zviedrs Robins Brintesons.  Otrajā un trešajā vietā bija norvēģi Halvars Nīdāls un 2008.gada Rīgas sprinta uzvarētājs Hans Peters Lukja. Atšķirībā no sieviešu sacensībām vīriešiem finālā skandināvu cīņās iesaistījās arī mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi. Pasaules kausa posmos pusfinālos iekļuvušie Pēters Kummels un Timo Simonlatsers ieguva attiecīgi piekto un sesto vietu. Labākais no latviešiem bija jaunais talants Rinalds Kostjukovs, kurš 90 dalībnieku vidū izcīnīja atzīstamo 42.vietu. Rinalds kā vienmēr slēpojumu sāka ļoti enerģiski un ātri, lielāko distances daļu turoties pat labāko sešiniekā, taču beigās spēki strauji gāja mazumā un līdz labāko trīsdesmitniekam, kas turpināja cīņas ceturtdaļfinālā, pietrūka tikai 2 sekundes. Tāpat kā pasaules čempionātā junioriem arī Siguldas sprintā Rinalda izcīnītie 90 FIS ir ļoti labs rezultāts. Pārējie Latvijas slēpotāji jau bija krietni tālāk, ierindojoties astotā desmita beigās.

10km sievietēm slidsolī ar intervāla startu pilnībā dominēja norvēģietes, aizņemot visu goda pjedestālu. Uzvarēja kādreizējā pasaules čempione juniorēm Marta Eldena, uzrādot laiku 26:48,6 un par 17 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju sprinta uzvarētāju Estbergu. Trešo vietu, tāpat kā sprintā, izcīnīja Sāra Svendsena, kas uzvarētājai zaudēja 48 sekundes. Ceturtā palika ša gada pasaules čempione U-23 10km klasiskajā stilā Kertu Niskanena no Somijas.

Arī vīriešiem 15km distancē slidsolī viss goda pjedestāls tika norvēģiem. Nedaudz negaidīti, uzrādot laiku 34:24.0,  uzvarēja Tomass Vestbē, kas par 12 sekundēm apsteidza Kristianu Tetli Renemo. Trešais, tāpat kā šā gada Norvēģijas čempionātā, bija Sjūrs Rēte, kas uzvarētājam zaudēja 16 sekundes. Tiesa, toreiz viņam priekšā bija tādi meistari kā Nortugs un Hafsoss. Šodien no mūsējiem labākais bija Arvis Liepiņš, kurš ierindojās 60.vietā, uzvarētājam zaudējot 4 minūtes un 21 sekundi. Pavisam tuvu Arvim bija arī Nauris Biķernieks, Rinalds Kostjukovs un Pāvels Ribakovs, kas ierindojās attiecīgi no 63.-65.vietai. Jāatzīmē, ka diemžēl šajās sacensībās nestartēja šobrīd labākais mūsu slēpotājs Jānis Papails, kas ir nedaudz apslimis. Cerams, ka pēc 11 dienām, kad paredzēts Jāņa pirmais starts Vankūverā 15km distancē slidsolī, ar veselību viss būs kārtībā un tiks parādīts labākais sniegums.

Abas dienas Siguldā bija pulcējušas 170 slēpotājus no 9 valstīm. Sacensības bija labi noorganizētas, un arī trases teicamo stāvokli slavēja labākie skandināvu slēpotāji. Vienīgais mīnuss bija ļoti mazais skatītāju skaits, taču to var saprast. Skandināvijas kauss Latvijā norisinājās darba dienās un darba laikā, kas apgrūtināja pat visuzticīgāko slēpošanas fanu ierašanos. Taču organizētājiem neko nevar pārmest, jo Latvija nav slēpošanas lielvalsts un nevar brīvi izvēlēties sacensību datumus. Liels sasniegums jau ir tas, ka šāda mēroga sacensības mūsu valstī vispār tiek rīkotas.

Ivars Bācis
Baltic ski tour preses dienests


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi