×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-10
Iedzīvotāji aicināti bez maksas nodot lielgabarīta atkritumus

Siguldas novada pašvaldība, rūpējoties par vides tīrību, arī šogad radusi iespēju atbalstīt novada iedzīvotājus, organizējot lielgabarīta atkritumu nodošanas akciju. Tā iesāksies 22. maijā Siguldā un mēneša izskaņā turpināsies Mālpilī, Krimuldas pagastā, Lēdurgā un Inčukalnā.

Akcijas norises laikā Siguldas novada administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušie iedzīvotāji un nekustamo īpašumu īpašnieki, kuriem ir noslēgts līgums ar atkritumu apsaimniekotāju par sadzīves atkritumu izvešanu, varēs bez maksas nodot liela izmēra atkritumus.

Lielgabarīta atkritumi ir tie, kuri sava lielā un nestandarta izmēra dēļ neietilpst atkritumu konteinerā, kuru izmantojam ikdienā. Akcijas ietvaros bez maksas varēs nodot mēbeles, skapīšus, gultas, krēslus, tajā skaitā datorkrēslus, dīvānus, matračus, paklājus, bērnu ratiņus, gludināmos dēļus un citas liela izmēra vienības.

Iedzīvotāju vērībai, viena mājsaimniecība bez maksas varēs nodot līdz diviem kubikmetriem jeb piecām liela izmēra atkritumu vienībām. Mēbeles jānodod izjauktā veidā. Lielgabarīta atkritumu akcijas norises vietā atradīsies pašvaldības darbinieks, kurš organizēs pieņemšanu un nodrošinās, lai konteinerā netiktu samesti neatbilstoši atkritumi. Šajā akcijā netiks pieņemtas automašīnu riepas, nolietota elektrotehnika vai būvgruži, jo tie nav klasificējami kā liela izmēra atkritumi. 

Novadā deklarētajiem iedzīvotājiem būs jāuzrāda Siguldas novada ID karte vai izziņa par deklarēto dzīvesvietu un līguma ar atkritumu apsaimniekotāju numurs. Savukārt,  daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem – adrese un mājas apsaimniekotājs, ar ko noslēgts līgums. Turpretim nekustamo īpašumu īpašniekiem – Zemesgrāmata, personu apliecinošs dokuments un līguma ar atkritumu apsaimniekotāju numurs.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izmantot iespēju piedalīties akcijā, apvienojot to ar savas mājas pavasara lielo tīrīšanu.  Vienlaikus mudinām būt atbildīgiem savā ikdienā,  cenšoties atkritumus neradīt, gan apdomīgi iepērkoties, gan pirms mājsaimniecībā nevajadzīgo lietu izmešanas pārliecinoties, vai tās kādam citam tās vēl varētu būt noderīgas.

Liela izmēra atkritumus būs iespēja nodot šādās vietās un laikos:
Siguldā:

22. maijā no plkst. 14.00 līdz 18.00 šķiroto atkritumu savākšanas laukumā "Zemdegas", Zinātnes ielā 11

Mālpilī:

30. maijā no plkst. 9.00 līdz 19.00 Enerģētikas ielā 3

Krimuldas pagastā:

30. maijā no plkst. 9.00 līdz 19.00 Raganā, Vidus ielā 12 (pie bijušās katlumājas)

30. maijā no plkst. 9.30 līdz 19.00 Sunīšos, Klusā ielā 5 (pie angāra)

31. maijā no plkst. 9.00 līdz 19.00 Inciemā, Anšlava Eglīša ielā 5 (pie ūdenstorņa)

Lēdurgā:

31. maijā no plkst. 9.30 līdz 19.00 Emiļa Melngaiļa ielā 2A (pie pasta)

Inčukalnā:

31. maijā no plkst. 15.00 līdz 19.00 šķiroto atkritumu savākšanas laukumā pie dzelzceļa stacijas (piebraukšana no Plānupes ielas)
1. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 17.00 šķiroto atkritumu savākšanas laukumā pie dzelzceļa stacijas (piebraukšana no Plānupes ielas)

Neatkarīgi no Siguldas novada pašvaldības organizētās akcijas, ikvienam iedzīvotājam jebkurā laikā, kad rodas tāda nepieciešamība, ir iespēja nodot liela izmēra atkritumus, izmantojot atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma maksas pakalpojumu vai pašam nogādājot tos liela izmēra atkritumu pieņemšanas vietās, kur tos iespējams nodot pēc aktuālā cenrāža. Par šīm iespējām aicinām interesēties pie atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem SIA “JUMIS”, SIA “ZAAO” un SIA “Clean-R”.

 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi