×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-11
Siguldas pagastā svinīgi atklāts zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukums

11. maijā Siguldas pagastā notika svinīgā dārzu un parku atkritumu kompostēšanas laukuma “Kreiļi” atklāšana. Pasākumā piedalījās Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, Siguldas pilsētas SIA “Jumis” direktore Kristīne Lūse un AS “Eco Baltia” direktors Andris Ziemelis.

Zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukumā “Kreiļi” Siguldas novada iedzīvotāji uzrādot Siguldas novada ID karti vai īpašumu apliecinošu dokumentu varēs bez maksas nodot zaļos atkritumus. Par nelielu samaksu pēc cenrāža, zaļie atkritumi tiks pieņemti arī no juridiskajām personām, pirms tam piesakot apmeklējumu, rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26112288. Cenrādis pieejams Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē – Noteikumi par nomas maksu un maksas pakalpojumiemKompostēšanas laukumā “Kreiļi” Siguldas pagastā, Siguldas novadā maksas pakalpojumu cenrādis.

Katrs Siguldas novada iedzīvotājs bez maksas varēs nodot līdz 2 kubikmetriem dienā.

Laukumā tiks pieņemti tādi kompostējamie atkritumi kā:

  • vecie augi, puķes, nezāles bez augsnes piejaukuma;
  • nopļauta zāle, koku un krūmu lapas bez plastmasas un stikla piejaukumiem, āboli un citi augļi, kas savākti kopā ar zāli un lapām;
  • zari diametrā līdz 2 cm un garumā līdz 50 cm;

Laukumā netiks pieņemti kompostam nederīgi augi, kā, piemēram, tūju skujas un zari, skaidas, koka iepakojums, jebkāda veida celmi, koku stumbri, augsne, kūdra, smilts, grunts u.tml.

Visi zaļie atkritumi kompostēšanas laukumā jānodod bez jebkādu citu sadzīves un šķiroto atkritumu piejaukumiem, tostarp plastikāta vai papīra maisiņiem.

Nodotais dārzu un parku atkritumu komposts nonāks Siguldas novada pašvaldības īpašumā, kas tiks izmantots pilsētas un novada apstādījumu atjaunošanai, dobju augsnes uzlabošanai un mulčēšanai.

Jaunizveidotā kompostēšanas laukuma darba laiks (aprīlis līdz oktobris):

  • otrdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00;
  • trešdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00;
  • ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00;
  • sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Informācija par zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukumu, kā arī par pārējām Siguldas pilsēta SIA “JUMIS” nodrošinātajām atkritumu šķirošanas iespējām un citiem pakalpojumiem pieejama www.jumis.lv.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi