×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-16
Izstāde “PILNAIS TUKŠUMS” Koprades laboratorijās no 16. maija

Pagājušajā gadā Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) organizētā Valsts konkursa laureātu vidū bija arī Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu veidotais izstādes koncepts. Šogad izstāde pēc ideju konkursā veidotās skices tika īstenota Siguldas Stacijas laukuma Koprades laboratorijās. Interesenti aicināti apmeklēt izstādes atklāšanu otrdien, 16. maijā plkst. 16.30.

PILNAIS TUKŠUMS. Izstādes koncepcija veidota LNKC organizētā 2021./2022. mācību gada Valsts konkursa Latvijas profesionālās ievirzes vizuāli plastiskās mākslas izglītības programmas audzēkņiem ietvaros.

Izstādes kuratores un autores Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēknes Ance Eva Pauloviča, Marta Ģērmane, Ērika Rupeika, skolotāja Ērika Zutere.

Konkursa pieteikumā autores raksta: “izstādi iedvesmoja Renē Magrita darbs “Cilvēka dēls”, jo kad ieraudzījām šo darbu, mēs uzreiz sapratām tā domu un to, ko Renē Magrits ir centies pateikt. “Aloģisms, absurds, slēpšanās no reālās dzīves, ilūzija un sevis neizprašana.” Tās bija mūsu pirmais iespaids par šo darbu un tas bija tas, kas mūs aizrāva.

Mākslas kuratore Inga Šteimane vērtējot konkursa darbus atzīmē “Izcili. Precīzs iedvesmas avota apraksts, precīzs savu izjūtu definējums. Precīzs jaunā objekta plānojums un apraksts. Izvēlētā tēma ir plaša un intuitīvi tverta, taču autori nepārspīlē savu iespēju un grib mēģināt dot kādu ieguldījumu situācijas uzlabojumā, kā var spriest pēc apraksta, globālā mērogā. Tā ir iedvesmojoša vēlme un šīs ideālisma pozīcijas ir ļoti svarīgas mākslas darbu veidošanā.“

Sākotnējais koncepts tika plānots vienā no Koprades laboratorijas namiņiem, realizējot izstādi dabā, tēma paturpināta un vizuāli apspēlēts izstādes nosaukums, lai izstādi varētu eksponēt visos trīs namiņos.

Izstāde Sigulda Koprades laboratorijās apskatāma no 16. maija līdz 6. jūnijam.

Informāciju sagatavoja:
Līva Ziediņa, Siguldas novada Kultūras centra "Siguldas devons" Mākslas projektu vadītāja

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi