×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-16
Siguldas novada pašvaldība piedalīsies diskusijā par par deinstitucionalizācijas nākotnes izaicinājumiem

Latvijā īstenotais deinstitucionalizācijas projekts tuvojas noslēgumam, tāpēc Rīgas plānošanas reģions sadarbībās ar Rīgas un Pierīgas apvienību “Rīgas Metropole” aicina trešdien, 17. maijā, plkst. 14.30 uz diskusiju, kurā kopā ar labklājības ministri Eviku Siliņu tiks pārrunāti deinstitucionalizācijas procesa izaicinājumi pašvaldībām. Diskusijā pievienosies arī iguldas novada pašvaldība domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa un biedrības “Cerību spārni” valdes priekšsēdētāja Eva Viļķina.

Diskusija būs iespējams vērot arī tiešraidē – Rīgas plānošanas reģiona “Facebook” lapā.

Pēc Rīgas plānošanas reģiona aptuvenām aplēsēm projektā iesaistītajām reģiona pašvaldībām jau 2024. gadā būs nepieciešami aptuveni 4 miljoniem eiro gadā projektā izveidoto pakalpojumu uzturēšanai un sniegšanai, lai nodrošinātu pakalpojumus cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī to likumiskajiem pārstāvjiem.

Deinstutucionalizācijas projekta ietvaros pakalpojumus reģiona pašvaldībās ir saņēmuši 634 bērni ar funkcionāliem traucējumiem, 322 pieaugušie ar garīga rakstura traucējumiem, kā arī 336 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem vecāki un aizbildņi.

Deinstitucionalizācijas procesa ietvaros reģiona pašvaldības veido sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūru, izmantojot ERAF finansējumu. Ieguldīto investīciju apmērs pašvaldību īstenotajos projektos sasniegs 13,47 miljonus eiro, izveidojot pieaugušajiem ar garīga rakstura traucējumiem grupu dzīvokļus, specializētās darbnīcas, dienas aprūpes centrus un atelpas brīdi. Savukārt bērniem ar funkcionāliem traucējumiem izveidoti vai tiek veidoti sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centri un dienas aprūpes centrs.

Diskusijā kopā ar Ansi Bogustovu piedalīsies par nozari atbildīgā labklājības ministre Evika Siliņa, Valsts Saeimas pārvaldes un pašvaldības komisijas vadītāja Daiga Mieriņa, Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs un Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko, Pierīgas pašvaldību vadītāji no Siguldas un Salaspils novada, kā arī “Rīgas Metropole” valdes loceklis Raivis Anspaks. Ar pieredzes stāstiem dalīsies arī Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja Viesturs Kleinbergs.

Rīgas plānošanas reģions īsteno reģiona pašvaldībās vērienīgo deinstitucionalizācijas projektu, kura mērķis ir palielināt sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamību tuvāk dzīvesvietai bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un personām ar garīga rakstura traucējumiem. Līdz 2023. gada rudenim pieci plānošanas reģioni Latvijā ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) finanšu atbalstu īstenos Labklājības ministrijas uzsākto deinstitucionalizācijas procesu. Projektu Rīgas plānošanas reģionā virza un koordinē Rīgas plānošanas reģions sadarbībā ar tā teritorijā esošajā pašvaldībām – Ādažu, Jūrmalas, Ķekavas, Limbažu, Mārupes, Ogres, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Siguldas un Tukuma pašvaldībām.

Rīgas plānošanas reģionā projekts tiek īstenots ar devīzi “Sirdsdomas jaunai dzīvei”. Rīgas plānošanas reģions īsteno ESF projektu Nr. 9.2.2.1./15/I/002 “Deinstitucionalizācija un sociālie pakalpojumi personām ar invaliditāti un bērniem”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi