×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-17
Siguldas novada jauno šahistu starts Latvijas skolu šaha olimpiādes finālā

Aprīļa beigās veiksmīgi startējot Vidzemes reģiona Skolu šaha olimpiādē, ceļazīmi uz Latvijas skolu šaha olimpiādes lielo finālu izcīnīja pieci novada jaunie šahisti:

  • Agate Čandere – Siguldas 1.pamatskolas 5.klases audzēkne,
  • Jēkabs Kurmelis – Laurenču sākumskolas 6.klases audzēknis,
  • Simona Lāčplēse – Siguldas Valsts ģimnāzijas 8.klases audzēkne,
  • Denis Aņenkovs – Siguldas 1.pamatskolas 9.klases audzēknis,
  • Valters Veinbergs - Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.klases audzēknis

Lielais fināls, kurš norisinājās š.g. 15. maijā Rīgā konferenču centrā ATTA, pulcēja 200 labākos Latvijas jaunos šahistus, kas bija izcīnījuši iespēju mēroties pie melnbaltajiem galdiņiem ar saviem vienaudžiem 1.-4. klašu, 5.-8. klašu un 9. -12. klašu grupās, vērtējot zēnus un meitenes atsevišķi.

Visveiksmīgāk no mūsu novadniekiem startēja Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēknis Valters Veinbergs, izcīnot 4 uzvaras 8 partijās un ierindojoties 15.vietā savā vecuma grupā zēnu konkurencē. Valtera skolas biedrene Simona Lāčplēse ar 3,5 punktiem ierindojās 24.vietā 5.-8. klašu meiteņu konkurencē, bet jāatzīmē, ka līdzvērtīgu meiteņu starpā, ar 4. šaha sporta klases klasifikāciju, Simona bija pirmā!

5.-8. klašu grupā zēniem veiksmīgi startēja Laurenču sākumskolas audzēknis Jēkabs Kurmelis, izcīnot sīvās cīņās 3,5 punktus un ierindojoties 41.vietā. Šajā grupā bija ļoti spēcīgs jauno šahistu sastāvs, jo viens no favorītiem rīdzinieks Reinis Paikens nesen notikušajā Latvijas pieaugušo šaha čempionātā izcīnīja bronzas medaļu. Redzam, ka aug pasaules eks-čempiona un Rīgas šaha burvja Mihaila Tāla cienīga jaunā šahistu paaudze!

Siguldas novada jaunākajai pārstāvei Siguldas 1. pamatskolas audzēknei Agatei Čanderei šis Lielais fināls bija pirmās tik nopietnās sacensības un izcīnītie 2 punkti pret spēcīgākām pretiniecēm būs labs stimuls turpināt apgūt šaha gudrības.

Žēl, ka Siguldas 1. pamatskolas audzēknis Denis Aņenkovs nevarēja izmantot savu izcīnīto ceļazīmi uz Lielo finālu, jo 9. klases absolvēšana nav aiz kalniem un mācību uzdevumi ir sekmīgi jāatrisina, lai jau 10. klasē varētu ar dubultu sparu iesaistīties arī šaha cīņās. Lai veiksmīgs nopietnais pārbaudījumu laiks, kuru sekmīgi pabeigt palīdzēs arī vairāku gadu garumā uzkrātās šaha taktikas un stratēģijas gudrības!

Turnīra tabula visām grupām pieejama šeit:

https://chess-results.com/tnr765170.aspx?lan=1&art=1&rd=8&turdet=YES

Sveicam Siguldas novada jauno šahistus ar paveikto nopietno šaha prasmju pārbaudi un veiksmīgo startu Rīgā!

 

Informāciju sagatavoja:

skolotāja Sandra Harlinska

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi