×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-18
Siguldas novadā literatūra ir darbības vārds!

18. maijā Inčukalna pamatskolas 1. a un 1. b klases audzēkņi piedalījās otrajā lasītprasmes veicināšanas nodarbībā “Lasi ar suni”, kurā kopā ar kanisterapijas suņiem  Monu un Stellu no Servisa suņu biedrības “Teodors” un Inčukalna bibliotēku lasīja grāmatas un vēstules ķepainajiem draugiem. Projekts veicina lasītprasmi un lasītprieku, jo bērni šajā laikā lasa suņiem izvēlēto grāmatu vai jau iepriekš sagatavotu vēstuli. Šī nodarbība palīdz bērniem atvērties, pārvarēt uzstāšanās bailes, uzlabot lasītprasmi, jo lasot suņiem pazūd satraukums, un bērniem rodas pozitīvas emocijas.

Siguldas novadā turpinās arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstrādātā lasītveicināšanas programma “Grāmatu starts”, kas paredzēta 3–4 gadu jauniem bērniem.  Programma uzrunā un iesaista lasīšanā ģimenes, rūpējas par pirmsskolas vecuma bērnu lasītprieku, lasītprasmi, izglītību un personības attīstību, piedāvā izglītojošas, radošas un attīstošas nodarbības bibliotēkās. Jūnijā paredzētas divas “Grāmatu starts” programmas aktivitātes:

  • 3. jūnijā plkst. 10.00 Siguldas novada bibliotēkā – “Pūčulēnu skolas” trešā noslēdzošā nodarbība.

 

  • 12. jūnijā plkst. 17.00 Inčukalna bibliotēkā – “Pūčulēnu skola” pirmā nodarbība. Bibliotēkas apmeklējuma laikā katram mazajam dalībniekam tiek dāvināts īpaši veidots “Grāmatu starta” pūču komplektiņš – mugursoma, lasāmgrāmata, mīļlietiņa un noderīgs materiāls vecākiem par lasīšanu.

Šomēnes mazos novadniekus gaida arī Siguldas novada bibliotēkas izveidotā lasītveicināšanasprogramma “La(p)sa”, kuras mērķis ir bērniem parādīt, ka lasīšana var būt aizraujoša un vienojoša nodarbe, kas ir cieši saistīta ar citām radošām izpausmēm: leļļu teātri, burtu apgūšanu, zīmēšanu un rakstīšanu. Programma, kas domāta 5–10 gadu jauniem bērniem, 23. maijā plkst. 9.30  Allažu bibliotēkā aicina uz izzinošu un radošu nodarbību “Lapsa un Mumini” kopā ar Allažu pamatskolas pirmsskolas grupu audzēkņiem. 

Jau vairāk kā 20 gadus Siguldas novada bibliotēkas iesaistās Latvijas Nacionālās bibliotēkas izveidotajā lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. 10. jūnijā plkst. 13.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies lasīšanas veicināšanas programmas  “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2023” atklāšanas pasākums: tikšanās ar rakstnieku Dzintaru Tilaku un saruna par grāmatu "Zlatas ceļš", konkursi un stāstījums par citu grāmatu tapšanu. Iepazīšanās ar 2023. gada žūrijas grāmatu kolekciju.
Mālpils bibliotēkā no 5. jūnija apskatāma ceļojošā izstāde “Muminu ģimene no Somijas” un 15. jūnijā plkst. 10.00 norisināsies lasīšanas veicināšanas nodarbība bērniem “Trollīšu Muminu stāsti”.

Siguldas novada bibliotēkā reizi mēnesī notiek lasīšanas veicināšanas pasākumi arī pieaugušajiem – Grāmatu kluba tikšanās un sarunas par kādu konkrētu grāmatu. Reizi mēnesi notiek cikla “Sarunas bibliotēkā” ar rakstniekiem, aizraujošām personībām, novadniekiem, māksliniekiem, kā arī apskatāmas dažādas izstādes.

Savukārt 29. maijā plkst. 13.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības –  Siguldas novada fināls.

Tāpat no 1. jūnija līdz 31. augustam Siguldas novada bibliotēka aicina bērnus un jauniešus iesaistīties vasaras lasītveicināšanas piedzīvojumā “Lasi vai skati? Vērtēsim paši!”, kura laikā būs iespēja iejusties grāmatu un filmu recenzenta lomā. Pasākuma atklāšana 1. jūnijā plkst. 12.00, Siguldas novada bibliotēkā.

Lēdurgas bibliotēka piedāvā māmiņām ar bērniem kopā mācīšanos, rotaļāšanos, dalīšanos pieredzē programmā “Mazulis bibliotēkā”, savukārt Inčukalna un Siguldas novada bibliotēkā vienu reizi mēnesī notiek aktivitāte “Māmiņu rīti”.

Gada centrālais notikums – “Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivāls 2023”., kas piedāvās tikšanās un darbnīcas ar autoriem un ilustratoriem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Norvēģijas, trīs dažādas ilustrāciju izstādes, četras teātra izrādes, multimediju pastaigu un citus notikumus. Pasākums norisināsies no 6. līdz 8. oktobrim un to rīko Siguldas novada Kultūras centrs “Siguldas Devons”. 

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi