×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-19
Iespēja bez maksas nodot elektrotehniku no mājsaimniecību adresēm

Nākamās nedēļas pirmajā pusē Siguldas pilsētā, Allažu, Mores un Siguldas pagastā un Mālpilī iedzīvotājiem būs iespēja bez maksas nodot elektrotehniku speciāli organizētās izbraukuma pieturvietās, no mājsaimniecību adresēm un atkritumu apsaimniekošanas laukumos. Šo pakalpojumu nodrošina atkritumu apsaimniekotājs Siguldas pilsētas SIA “Jumis”.

Pirmdien, 22. maijā, no mājsaimniecības adreses jebkāda veida nolietotas un nederīgas sadzīves iekārtas un elektrotehniku (veļas mašīnas, televizorus, ledusskapjus, plītis, datorus, monitorus, telefonus un citus, ja iekārtu kopējais svars sasniedz un pārsniedz  četrdesmit kilogramus) bez maksas izvedīs Siguldas pilsētā, Allažu,  Mores un Siguldas pagastā. Dienu vēlāk, 23. maijā, akcija norisināsies Mālpilī. Pakalpojums pieejams klientiem, kuri atrodas SIA “Jumis” atkritumu apsaimniekošanas zonā Siguldas novadā.

Elektrotehnikas bez maksas izvešana tiek nodrošināta no pieteicēja adreses. Daudzdzīvokļu namos bez  lifta, elektroiekārtām ir jābūt novietotām pie  mājas ieejas vai  pagalmā. Palīdzība iekārtu iznešanā no ēkām jāsaskaņo iepriekš un par to piemēro maksu par krāvēja pakalpojumiem. Savācamās elektroiekārtas nedrīkst būt  izjauktas, piemēram, ledusskapim jābūt ar kompresoru, televizoram – ar kineskopu, datoram – ar mātes plati u.tml.

Elektroiekārtas, kuru kopējais svars nesasniedz 40 kilogramus vai kuras izvešanu klients vēlas izvest paša izvēlētā datumā, “Jumis” izved par maksu 18,15 eiro ar PVN no norādītās mājas ārdurvīm.

“Jumis” nolietotās elektrotehnikas savākšanas akcijas rīko vairākas reizes gadā. Šogad Siguldas pilsētā, Allažu, Mores un Siguldas pagastā akcija norisināsies vēl šādos datumos: 19. jūnijā, 17. jūlijā, 14. augustā, 11. septembrī, 9. oktobrī, 6. novembrī un 4. decembrī. Savukārt, Mālpils pagastā: 20. jūnijā, 18. jūlijā, 15. augustā, 12. septembrī, 10. oktobrī, 7. novembrī un 5. decembrī.

Mazo elektrotehniku Siguldas iedzīvotājiem ir iespēja bez maksas nodot specializētajos zaļajos konteineros, kas izvietoti veikalos mini RIMI, Ventas ielā 1 un RIMI, kas atrodas TC “Šokolāde”. Tāpat jebkādu elektroiekārtu daudzumu  bez maksas var nodot šķirošanas laukumā “Zemdegas”.

Mazo elektrotehniku bez maksas ikdienā var nodot arī “ZAAO” EKO laukumā Raganā, Vidus ielā 12 un “Cleane-R” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Inčukalnā pie dzelzceļa stacijas “Inčukalns” (no Plānupes ielas).

Atgādinām, ka elektriskās un elektroniskās iekārtas, ko lietojam savās mājsaimniecībās, ir izgatavotas no daudzveidīgiem materiāliem un satur arī dažādas kaitīgas vielas, piemēram, freonu, dzīvsudrabu, svinu, hromu, tāpēc EEIA nekādā ziņā nedrīkst nonākt dabā vai sadzīves atkritumu konteineros, bet tie jānodod atkritumu apsaimniekotajiem. Būtiski, ka līdz pat 90 % no EEIA izmantotajiem materiāliem ir iespējams pārstrādāt.

Foto: No ZAAO arhīva


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi