×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-22
Tautas orientēšanās sacensību seriālam “Siguldas Kompass” 40 gadu jubileja

Ir 1983. gada 23. maijs. Pirmdiena. Pēcpusdiena pēc darba. Silta pēcpusdiena pēc skolas. Pa Lorupes veco šoseju lejup tipiņām vien skrien jaunieši un pieaugušie izmēģināt, ko tiem sagatavojis Ilmārs Limbēns un Rudīte Limbēna pirmajā “Siguldas Kompasa” kārtā. Toreiz uz starta stājās 39 dalībnieki, galvenokārt, skolu jaunatne.

Tajā gadā šī bija vienīgā “Siguldas Kompasa” kārta, bet jau nākamajā, 1984. gadā, notika četras kārtas, kuras organizēja Ilmārs un Rudīte Limbēni, Pēteris Jurkāns, Māris Mitrevics un Uldis Kalējs. Gadu vēlā, 1985. gadā notika jau 12 kārtas. Aizrautīgajā organizatoru komandā darbojās: Māris Mitrevics, Ilmārs Limbēns, Ieva Rozentāle, Uldis Kalējs, Pēteris Jurkāns, Viesturs Ziediņš. Katru nākamo gadu arvien jaudīgāk! Bet sākās viss pirms četrdesmit gadiem.

Šobrīd sacensību seriāls “Siguldas Kompass” jau ir iesakņojusies kā Siguldas novada sportisko, veselīgo, inteliģento, dabas mīļotāju cilvēku regulāra tradīcija. Ik nedēļu mežā satiekas aizrautīgie, sportiskie, savos darbos noņēmušies un meža nocietušies, un visādi citādi dīvainīši, kas paņem karti un dodas mežonīgā piedzīvojumā tuvoties dabai un meklēt oranžās prizmiņas, lai vakarā dusmotos par savām muļķīgajām kļūdām vai priecātos par izdošanos un to, ka izdevies uzvarētu distanču plānotāju izliktās lamatas.

Šogad orientēšanās sacensības “Siguldas Kompass” organizē 26 dažādi organizatori no vairākām aktīvām Siguldas ģimenēm, kopā izveidojot divdesmit seriāla kārtas.

Jau četrdesmit gadus bērni dodas mežā vecāku iedrošināti un atbalstīti, startē pašās mazākajās grupiņās, lai izaugtu, ikreiz priecātos par piedzīvojumiem mežā, ko draugiem stāstīt. Iemācītos no meža nebaidīties bet to mīlēt, un varbūt kādreiz pārņemtu stafeti, lai “Siguldas Kompass” turpinātos vēl nākamos 100 gadus!

Trešdien, 24. maijā, tiekamies Morē – “Siguldas Kompasa” 7. kārtā. Starta laiks no plkst. 15.30 līdz 19.30. Plašāk par sacensību seriālu:  “Siguldas Kompass” https://siguldastakas.lv/2023/03/20/kompass2023/

Informāciju sagatavoja:

Valdis Janovs

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi