×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-23
Skolēni radījuši informatīvus plakātus par bioloģisko atkritumu šķirošanu

Lai veicinātu Siguldas novada skolēnu zināšanas par vides ilgtspējas jautājumiem, kā arī rosinātu jauniešu interesi par bioloģisko atkritumu šķirošanu un zaļās domāšanas attīstību, vides apsaimniekošanas uzņēmumi Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” īstenoja konkursu “Zīmēsim zaļi!”. Konkursā kopā piedalījās vairāk nekā 30 skolēni no dažādām Siguldas novada skolām, izveidojot informatīvus un radošus plakātus par zaļo atkritumu šķirošanu.

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” direktore Kristīne Lūse: “Prieks par bērnu aktivitāti, ko redzam ikdienā. Jaunās paaudzes ir tās, kuras spers vēl plašākus soļus vides ilgtspējas jautājumos. Un arī Siguldas novads nav bijis izņēmums, kas pavisam nesen pierādījās skolēnu konkursā “Zīmēsim zaļi!”. Jāatzīst, ka jauniešu redzējums par bioloģisko atkritumu šķirošanas nosacījumiem ir vērā ņemams, no kā varam mācīties arī mēs – tēti, mammas, vecvecāki. Tāpēc aicinu arī bērnu vecākus rādīt labos piemērus saviem bērniem, ikdienā rūpējoties arī par apkārtējo vidi un piekopjot zaļos paradumus.”

Konkursa žūrija noteica trīs labākos darbus divās vecuma kategorijās. Vecuma kategorijā no 1. līdz 4. klasei pirmo vietu ieguva Rebeka no Siguldas pilsētas vidusskolas 4. klases, otro vietu ieguva Olīvija no Siguldas pilsētas vidusskolas 4. klases, savukārt trešo vietu ieguva Mālpils vidusskolas 1.a klase. Vecuma kategorijā no 5. līdz 9. klasei pirmo vietu ieguva Keita no Laurenču sākumskola 6. klases, otro vietu ieguva Marta no Siguldas pilsētas vidusskolas 9. klases, bet trešo vietu ieguva Samanta no Siguldas 1.pamatskolas 7. klases.

Konkursa uzvarētāji saņems aktīvās atpūtas un gardas balvas no konkursa atbalstītājiem - radošā kvartāla “ZEIT” un konditorejas studijas “Kūkas Gardas”, kā arī PSIA “JUMIS” specbalvas.

Konkursa organizatori pateicas ikvienam skolēnam un skolotājiem par atsaucību un dalību konkursā, aicinot arī turpmāk ikdienā radītos atkritumus šķirot un nodot pārstrādei vai atkārtotai izmantošanai. Tādējādi rūpējoties par tīru vidi savā skolā, novadā un zaļu Latviju kopumā.

Konkursa uzvarētāju darbus iespējams aplūkot šeit: https://failiem.lv/u/tzj5g2gfs .

Plašāka informācija par Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” piedāvātajām atkritumu šķirošanas iespējām un pareizu šķirošanu  – www.jumis.lv.

Par Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”:

Siguldas pilsētas SIA „Jumis” ir vides apsaimniekošanas uzņēmums, kas nozarē strādā jau kopš 1947.gada un piedāvā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, būvgružu un lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanu, šķiroto atkritumu apsaimniekošanu, kā arī dažādus sezonālos pakalpojumus, piemēram, sniega izvešanu un sāls – smilts maisījumu ziemā, lapu izvešanu rudenī un palīdzību apkārtnes sakopšanas talkās pavasaros.

Informāciju sagatavoja:
Komunikācijas projektu vadītāja Raina Anna Ločmele


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi