×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-26
Šonedēļ Siguldas novadā: aizraujošs nedēļas nogales pasākumu virpulis

Esi gatavs izbaudīt piedzīvojumiem bagātas brīvdienas? Ieplāno nedēļas nogali Siguldas novadā!Koncerti, kultūras pasākumi, sporta sacensības un ģimenes izklaide – aktivitātes katrai gaumei! Lēdurgas muižas parkā bērniem un jauniešiem norisināsies aktīvs un muzikāls pasākums, savukārt Mālpils Kultūras centrā interesentus gaidīs ģimenes pasākums “Augstāk par zemi”. Lai iepazītu mūsdienu mākslu, dodies uz Siguldas Jaunās pils salonu un apmeklē izstādi “Sarunas ar matēriju”. Aleksandra estrādē būs iespējams vērot un lēkt līdzi deju ritmos 12. Inčukalna Deju svētkos.

 

Piektdien, 26. maijā

Plkst. 20.00 Lēdurgas muižas parka estrādē izskanēs Portugāļu grupas “Albaluna” koncerts. Biļetes cena – 12 eiro. Lietus gadījumā koncerts notiks Lēdurgas Kultūras namā.

 

Sestdien, 27. maijā

No plkst. 7.00 četros Siguldas novada dievnamos notiks Baznīcu nakts. To laikā novadā esošie dievnami gaidīs apmeklētājus, lai iepazīstinātu ar baznīcas kultūru: Krimuldas Evaņģēliski luteriskā baznīca būs atvērta no plkst. 10.00 līdz 24.00; plkst. 18.00 norisināsies “Gaismas apmirdzētie”. Mālpils Evaņģēliski luteriskā draudze būs atvērta no plkst. 10.00 līdz 24.00; Siguldas baptistu draudze būs atvērta no plkst. 16.00; Siguldas katoļu draudze būs atvērta no plkst. 7.00 līdz 22.00. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 “Namiņā” Inciemā būs iespēja izkustēties bezmaksas fiziskās sagatavotības nodarbībā.

No plkst. 15.00 Aleksandra parka estrādē Inčukalnā tiks izdejoti 12. Inčukalna Deju svētki. Inčukalnieši svētkus izjutīs jau no paša rīta, kad sāksies mēģinājumi estrādē, bet no plkst. 15.00 līdz 21.00 ikviens ir aicināts apmeklēt svētku tirdziņu Zvaigžņu ielā pie Inčukalna pamatskolas. Svētki noslēgsies ar zaļumballi kopā ar grupu “Pipari”, kas dejotgribētājus gaidīs no plkst. 21.30 līdz 2.30. Ieejas maksas ballē ir 5 eiro, ar Siguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā – 4 eiro. Plašāka informācija.

Plkst. 16.00 pie Siguldas pagasta Kultūras nama apmeklētājus gaidīs āra lasītava ar Ilonu Balodi-Ūdri. Grāmatu tapšanas stāsti un fragmentu lasījumi, muzikāli priekšnesumi. Plašāka informācija.

Plkst. 17.00 Siguldas Jaunās pils salonā norisināsies Egijas Dambergas izstādes “Sarunas ar matēriju” atklāšana. Izstāde “Sarunas ar matēriju” apskatāma Siguldas Jaunās pils salonā līdz 25. jūnijam. Ieeja izstādes atklāšanā ir bez maksas, citā laikā ieejas maksa ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro. Plašāka informācija.

Plkst. 18.00 Allažu Tautas namā izskanēs Ģimenes dienai veltīts koncerts. Koncertā piedalīsies Allažu Tautas nama amatierkolektīvi un draugi. Biļetes cena – 3 eiro. Biļetes pieejamas Allažu Tautas namā pirms pasākuma.

Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” būs skatāma mākslu skolas “Baltais flīģelis” Teātra studijas pirmizrāde R. Misānes lugai “Abi labi”. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

 

Svētdien, 28. maijā

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā norisināsies novuss “Siguldas kauss 2023”.

Plkst. 10.00 ieskandini vasaru ar Lēdurgas bērnu un jauniešu amatierkolektīvu koncertu, aktīvo atpūtu, ziepju burbuļiem, seju apgleznošanu un daudz ko citu aizraujošu Lēdurgas muižas parka estrādē. Aktivitātes Lēdurgas muižas parka estrādē norisināsies no plkst. 10.00 līdz 14.00.

No plkst. 11.00 Mālpils Kultūras centrā norisināsies bezmaksas pasākums ģimenēm “Augstāk par zemi”. Plašāka informācija.

Plkst. 13.00 Inčukalna Sporta centrā notiks aizraujošas bērnu peldēšanas sacensības “Sezonas noslēgums 2023”. Šis notikums ir paredzēts bērniem vecumā no pieciem gadiem, kuri trenējas sporta klubā “Gauja” un ir gatavi parādīt savas prasmes peldēšanā.

Plkst. 15.00 Inčukalnā norisināsies festivāls “Mūsu Ezeriņi”, kas ieskandinās vasaru kopā ar BDK “Minkāns”, VPDK “Runči un un Kaķes”, VPDK “Sānsolītis”, vīru kori “Frachori” un Guntaru Runģi. Plašāka informācija.

 

Izstādes

Siguldas Jaunās pils salonā līdz 25. jūnijam skatāma Egijas Dambergas izstāde “Sarunas ar matēriju”. Ieejas maksa pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” eksponēta gleznotājas Daigas Krūzes jaunāko darbu izstāde “Tu esi koks, putns vai kalns”. Izstādē iespējams ieraudzīt dažādas Siguldas ainavu motīvu un tēmu interpretācijas, kas ļaus apmeklētājiem iegūt plašāku ieskatu Daigas glezniecības pasaules daudzveidībā.

Mālpils Kultūras centrā var aplūkot Latvijā pazīstamas un iemīļotas tekstilmākslinieces Dzintras Vilks darbu izstāde “Mani četri gadalaiki”.

Siguldas novada bibliotēkāskatāma Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņu apgleznoto kreklu izstāde “Pasaka cauri paaudzēm” , kas tapusi iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa “Krāsaino pasaku” motīviem. Darbi tapuši Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” skolotājas Daces Andersones vadībā.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi