×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-26
Skanīgi aizritējis XXVI Starptautiskais jauno mūziķu konkurss “Sigulda 2023”

Siguldas Mākslu skolā “Baltais Flīģelis”, sagaidot 44 jaunos mūziķus no Latvijas un Igaunijas skolām (arī no Eiropas mazo pilsētu apvienības Douzelage pilsētām), 23. maijā visas dienas garumā skolu pieskandināja bērnu, jauniešu un skolotāju mēģinājumi un priekšnesumi. Ciemiņu un siguldiešu pacilātais noskaņojums priecēja katru klātesošo.

Konkursantu sniegumu vērtēja starptautiska žūrija – Artūrs Cingujevs (Latvija), Berts Langelers (Igaunija), Rūta Varniene un Kristina Kutavičiūte (Kauņa, Lietuva).

Lieliski un rezultatīvi uzstājās visi desmit mūsējie, tai skaitā jaunie pianisti Imants Bukšs (ped. Olga Kohņuka), Elza Tiltiņa (ped. Larisa Surikova), fllautistes   Laura Špilberga un Alesija Terlanova (ped. Alisa Klimanska, kcm. Ēvalds Lazarevičs), saksofoniste Evelīna Gabriela Lūse (ped. Elmārs Rudzītis, kcm. Elīna Gruzniņa).  Žūrijas diplomus ieguva vairāki Mūzikas nodaļas dalībnieki – Aleksandrs Poļisadovs, (vijoles spēle, ped. Māra Šmite, kcm. Sanita Klešniece), Lība Vītola, (flautas spēle, ped. Miks Vilsons, kcm. Ēvalds Lazarevičs), Alise Šmaliņa (klavieru spēle, ped. Agra Dimante) un Rūta Spriņģe, (saksofona spēle, ped. Elmārs Rudzītis, kcm. Elīna Gruzniņa) ne tikai diplomu, bet arī īpašo žūrijas specbalvu par toņa kultūru. Ne katrā konkursā tiek piešķirta visaugstākā balva, šoreiz Grand Prix ieguva Elīza Neja- Saldus Mūzikas skolas skolotājas Simonas Sunepas klavieru klases dalībniece. Priecājamies par laureātiem – godalgas aizbrauca uz Olaini, Tüŗi (Igaunija), Babīti, Līvāniem, Ādažiem, Keilu (Igaunija), Iecavu, Põltsamaa (Igaunija), Jūrmalu un Saldu. Godpilno 2. vietu vecākajā grupā starp 18 dalībniekiem ieguva arī Siguldas Mākslu skolas “Baltais Flīģelis” klarnetes spēles audzēknis Jēkabs Ģirnis, ped. Mārcis Kūlis, kcm. Elīna Gruzniņa. Viņa atskaņoto sprigano Vedžvuda skaņdarbu klausījāmies laureātu koncertā.

Konkursa augsto līmeni un starptautisko skanējumu nodrošina gan plaši pārstāvētais dalībnieku un žūrijas loks, gan gan arī dāsnais Siguldas pašvaldības finansiālais atbalsts konkursam, ne mazāk nozīmīgs ir skolas kolektīva darbs, veidojot skaistos atklāšanas un noslēguma pasākumus un nodrošinot precīzu uzstāšanās un pārtraukumu plānojumu.

Siguldas viesi novērtēja iespēju bez maksas apmeklēt lieliskos tūrisma objektus – Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasi, Siguldas Jauno pili, Siguldas Devonu un tajos redzamās izstādes. Īpaši izcēla Siguldas viesmīlības nozares kvalitatīvo piedāvājumu.

Atklājot konkursu, Siguldas Jauniešu kamerorķestris un flautiste Alisa Klimanska diriģenta Pētera Plūmes vadībā atskaņoja izcilā angļu mūsdienu komponista Džona Ratera “Senās svītas” divas daļas. Noslēguma ceremonijas ievadā klātesošos uzrunāja Siguldas novada pašvaldības Domes priekšsēdētājas vietnieks Kristaps Zaļais, sniedzot izsmeļošu konkursa rezumējumu angļu valodā, spilgti, pārdomāti un reizē atraktīvi uzrunājot konkursa dalībniekus.

Priecē un iedvesmo pēc konkursa saņemtās atsauksmes: (šeit dažas no tām)

  • “Paldies par lielisko iespēju! Konkurss noorganizēts izcili – mani pārsteidz pieklājīgā un kulturālā gaisotne gan konkursa laikā, gan mēģinājumos! Paldies Jums par to.”
  • “Paldies par viesmīlību un augstvērtīgi noorganizētu konkursu! Malači! Mana audzēkne nebeidz slavēt jūsu flīģeli, šobrīd tas ir pasludināts par vislabāko, uz kā līdz šim spēlējusi.”
  • “Liels paldies! Vēlos teikt, ka ļoti patika konkursa organizatoriskā puse un jutāmies ļoti labi! Liels paldies par to! Lai jums veicas!”
  • “Starp puķēm un stādiem, iespēt uz šī gada pēdējo Paulas flautas spēles konkursu... skaista mūzikas un mākslas skola. Foajē audzēkņu izstādes – burvīgi darbi...ir mums Smiltenē, kur tiekties, arī mūzikas skolas virzienā!”

Uz tikšanos XXVII Starptautiskajā jauno mūziķu konkursā!

 

Informāciju sagatavoja:
Ineta Stepiņa,
Siguldas Mākslu skola “Baltais flīģelis”

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi