×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-01
Domnīcā “S!nerģija” diskutē par Egļupes un Kļavu ciemata teritorijas perspektīvām

30. maijā Inčukalna Tautas namā norisinājās domnīca “S!nerģija”. Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa aicināja Siguldas novada iedzīvotājus uz tikšanos, lai diskutētu par Egļupes un Kļavu ciemata teritorijas perspektīvām.

Iedzīvotāju aktivitāte bija liela un uz pasākumu ieradās vairāk nekā 40 iedzīvotāju. Iesākumā Siguldas novada domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa iepazīstināja ar aktuālajiem datiem par Egļupes un Kļavu ciemu – teritoriju apdzīvotību un deklarēto iedzīvotāju skaitu adresēs.

Egļupes un Kļavu ciemi vēsturiski tika veidoti par dārzkopības kooperatīvu ciematiem, kas nav domāti pastāvīgai dzīvošanai, bet gan tikai sezonālai izmantošanai. Līdz ar to visa infrastruktūra tika izveidota atbilstoša tam, ka visa rosība notika tikai vasaras mēnešos. Šodien situācija ir kardināli mainījusies un liela daļa iedzīvotāju šajos ciematos dzīvo pastāvīgi. Daļa no sākotnējām vasarnīcām un dārzu mājām pārbūvētas par savrupmājām, daļa savrupmājas uzbūvētas pilnībā no jauna. Tomēr dārzkopībai domāto ciematu sākotnējā infrastruktūra saglabājusies – šauras, pārsvarā neapgaismotas ielas starp privātīpašumiem, centralizētas kanalizācijas trūkums.

Egļupes teritoriālā atrašanās Inčukalna un Allažu pagastos, raisīja diskusiju par teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem, kas šobrīd abos pagastos ir kardināli atšķirīgi. Egļupes iedzīvotāji bija vienisprātis, ka noteikumiem būtu jābūt vienādiem visā ciema teritorijā, pie tam izmantojot iedzīvotājiem izdevīgākos noteikumus no katras plānojuma daļas – Allažu pagasta Egļupē atrisinot situāciju, ka šobrīd nav atļauts būvēt savrupmājas visas sezonas dzīvošanai un Inčukalna pagasta Egļupē atļaut mazāku minimālo zemes gabala lielumu, ja zeme tiek dalīta.   Tomēr iedzīvotājiem tika arī atgādināts, ka savrupmāju būvniecībai ir augstākas prasības kā sezonas ēku būvniecībai. Piemēram – ēkas jau projekta stadijā jāparedz ar savrupmājām atbilstošu energoefektivitāti. Kā arī vides ilgtspējas nodrošināšanai īpaša uzmanība turpmāk tiks pievērsta sadzīves notekūdeņu savākšanas atbilstībai tiem normatīvajiem regulējumiem, kas paredz stingrākas prasības dzīvojamām ēkām, kas tiek izmantotas visu gadu.

Daudz tika diskutēts par ceļu uzturēšanu un drošību uz tā, par nepieciešamību pēc centralizētā ūdensvada izbūves, lai atrisinātu ūdens problēmas vasarā, kā arī par atkritumu apsaimniekošanu un nekoptiem zemes gabaliem, kas atstāti novārtā jau gadiem.

Pēc diskusijas Siguldas novada pašvaldības priekšsēdētāja Līga Sausiņa aicināja iedzīvotājus turpināt iesūtīt savas idejas un ieteikumus, lai tos izvērtētu pie Teritorijas attīstības plāna izstrādes.

Domnīcu cikls “S!nerģija” turpinās. Iedzīvotāji aicināti uz nākamo diskusiju par elektrisko skrejriteņu operatora “Bolt” sniegtajiem pakalpojumiem pilsētā, kas norisināsies 13. jūnijā, Siguldā, Raiņa ielā 3.

 Domnīca “S!nerģija” norisinās kopš šā gada janvāra un sniedz iespēju novadniekiem satikties ar pašvaldības vadību un speciālistiem, kā arī citiem piesaistītiem ekspertiem, lai diskutētu un saņemtu atbildes uz jautājumiem dažādās jomās. Tikšanās notiek vismaz reizi mēnesī dažādās novada vietās – gan pagastu teritorijās, gan pilsētvidē, gan vietās, kur ir nepieciešami uzlabojumi un kuras ir pa redzēts attīstīt.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi