×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-01
Siguldā, piedaloties ārstiem no 11 valstīm, norisinās radioķirurģijai veltīta konference

1. jūnijā Siguldā aizsāksies starptautiska, radioķirurģijai veltīta, trīs dienu konference. 27 runātāji un vairāk nekā 100 klausītāji no 11 pasaules valstīm referēs un iepazīs jaunākās un inovatīvākās radioķirurģijas metodes, ar kuru palīdzību iespējams palīdzēt cilvēkiem ar smadzeņu, gastrointestināliem, uroģenetālajiem un ginekoloģiskajiem audzējiem. Konferenci organizē Starptautiskā sterotaktiskās radioķirurģijas biedrība.

Konferences pirmā diena tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Neiroķirurgu biedrību, apskatot, kā ar radioķirurģijas, ķirurģijas, staru terapijas un imūnterapijas palīdzību visveiksmīgāk iespējams ārstēt pacientus ar metastātiskiem smadzeņu audzējiem. Otrajā dienā dalībnieki pievērsīsies pārējā ķermenī lokalizētu audzēju, tajā skaitā abdominālo, prostatas un ginekoloģisko audzēju ārstēšanai. Savukārt trešajā dienā radioķirurģija tiks apskatīta no zinātniskās perspektīvas, salīdzot dažādu augstas precīzijas staru terapijas tehnoloģiju iespējas.

Radioķirurģijas jeb “staru ķirurģijas” metode efektivitātes ziņā ir līdzvērtīga ķirurģiskai ārstēšanai, tomēr, salīdzinot ar ķirurģiju, dod iespēju ārstēt bez sāpēm, bez asins zuduma, bieži arī bez būtiskām vēlīnām komplikācijām. Onkoloģijas gadījumā tā bieži tiek kombinētā gan ar ķirurģiju, gan citām ārstēšanas metodēm, to realizējot multidisciplināras speciālistu komandas ietvaros. Radioķirurģija kā ārstēšanas metode bieži vien tiek pielietota, ja audzēja atrašanās vieta nav sasniedzama ar operācijas palīdzību vai ķirurģiska iejaukšanās rada nopietnus riskus veselībai un dzīvībai. Tās laikā pacients specifiski audzēja atrašanās vietā saņem lielas starojuma devas, pēc iespējas vairāk pasargājot apkārt esošos audus, pacientu izārstējot vai pagarinot tā dzīves garumu. Pateicoties precīzajam starojumam, samazinās blakusparādību risks, palielinot pacientu dzīves kvalitāti. Šī ārstēšanas metode piemērota ne tikai onkoloģiskajiem pacientiem, bet arī cilvēkiem, kuri cieš no labdabīgiem audzējiem galvā, asinsvadu patoloģijām vai funkcionāliem traucējumiem.

Konference tiek organizēts sadarbībā ar Starptautisko stereotaktiskās radioķirurģijas biedrību (International Stereotactic Radiosurgery Society), kas apvieno ap 800 biedriem no 60 pasaules valstīm.


Informāciju sagatavoja:
medicine.lv


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi