×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-02
Šonedēļ Siguldas novadā: aizraujoša Siguldas svētku programma, Parasporta diena un citas norises

Siguldas novads šajā nedēļas nogalē sola garšīgu, aktīvu un muzikālu laika pavadīšanu gan lieliem, gan maziem pasākumu apmeklētājiem. Nogales centrālais notikums – Siguldas svētki. Kūku karalienes konkurss pulcēs ne tikai konditorus, bet arī kārumniekus no visas Latvijas, savukārt restorānu īpašie piedāvājumi Svētku laukumā Siguldas svētku ietvaros ļaus iestiprināties un baudīt, lai pēcāk varētu lēkt dančos līdz pat vēlai naktij pašmāju mūziķu izdziedāto un izspēlēto nošu pavadībā.

Mazie lasītgribētāji varēs pievienoties šīssezonas noslēdzošajai lasītprasmes apguves nodarbībai Siguldas novada bibliotēkā, savukārt laikmetīgā cirka cienītājiem būs iespēja baudīt igauņu trupas meistarīgi humoristisko priekšnesumu ar folkloras elementiem “Trīs māsas”.

Patiesi neaizmirstama un aizraujoša nedēļas nogale! Ķer zīmuli, atzīmē kalendārā un tiekamies pasākumos!

 

Piektdien, 2. jūnijā

Plkst. 16.00 Siguldas novada bibliotēkā tiks atklāta Saulcerītes Bernautes gleznu izstāde “Mans dvēseles lidojums”.

Plkst. 18.00 Pils paviljonā norisināsies Sporta dzinējs “Siguldas novada Gada balva sportā 2022”. Plašāka informācija. 

 

Sestdien, 3.jūnijā

Plkst. 9.00 Siguldas Sporta centrā tiks izspēlēts badmintona turnīrs “Sigulda Open 2023”

No plkst. 9.00 Siguldas svētku aktivitātes Siguldas pilsētā.

No plkst. 9.00 Siguldas svētku lieltirgus un “Zum zum” radošā darbnīca bērniem Siguldas tirgū, bet plkst. 13.00 turpat pirmo reizi svētku ietvaros notiks zaļumballe senioriem kopā ar folkloras draugu kopu “Brička”.

No plkst. 10.00 iedzīvotājus modinās Siguldas novada muzikālie kolektīvi, bet no plkst. 11.00 līdz 13.30 dzelzceļa stacijas laukumā notiks mazo siguldiešu sarūpēts koncerts un radošās darbnīcas bērniem. Svētku programma turpināsies Svētku laukumā, kur plkst. 14.00 sāksies preču zīmes “Radīts Siguldā” svinīgā parāde.

Plkst. 14.00 Svētku laukumā uz garšas parādi aicina restorāni “Kungu Rija”, “Entresol”, “Kokos”, “Ferma”, “Hotel “Sigulda” restorāns” un “Kaķu māja”, piedāvājot īpašo “Svētku restorāna” piedāvājumu. Turpat uz lielās svētku skatuves īpašs notikums – savas durvis vērs “Brīnumskapis”.

Plkst. 15.00 Svētku laukumā īpašā aktivitātē “Noskaņojies vasarai” būs iespēja baudīt Igaunijas laikmetīgā cirka kompānijas “Big Wolf” izrādi “Trīs māsas”.

Plkst. 16.00 visi aicināti uz Raiņa parku, kur notiks aktīvās atpūtas parka atklāšana. No plkst. 18.00 dzelzceļa stacijas laukumā sāksies pulcēšanās svētku gājienam.

Plkst. 19.00 svētku gājiens virzīsies pa Pils, Raiņa un Cēsu ielu līdz Svētku laukumam. Svētki turpināsies plkst. 20.00 Svētku laukumā kopā ar dziedātāju Būū, grupām “Astro’n’out” un “Mazais Princis”, kā arī svētku izskaņā ar maestro Raimonda Paula mūzikai veltītu disko vakaru, kurā īpašais viesis būs leģendārais Žoržs Siksna, bet Aijas Kukules, Noras Bumbieres un Ulda Stabulnieka lomās iejutīsies Elza Rozentāle un Kristians Kareļins. Svētku programma lejupielādējama šeit. Stāvvietu karte aplūkojama šeit.

Plkst. 10.00 Lēdurgas Sporta centrā būs iespējams piedalīties bezmaksas fiziskās sagatavotības nodarbībā. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 27792950.

Plkst. 10.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks trešā, noslēdzošā nodarbība “Grāmatu starta” lasīšanas veicināšanas programmai 3–4 gadus veciem bērniem un viņu vecākiem “Pūčulēnu skola”.

 

Svētdien, 4. jūnijā

Plkst. 11.00 Fischer slēpošanas centrā notiks Latvijas Skrituļslidošanas čempionāts 5 km distancē ar individuālu startu.

 

Izstādes

Daigas Krūzes izstāde “Tu esi koks, putns vai kalns”, kurā eksponētie darbi tapuši, iedvesmojoties no Siguldas vietējās ainavas, būs apskatāma kultūras centrā “Siguldas devons”.

Egijas Danbergas izstāde “Sarunas ar matēriju” būs apskatāma Siguldas Jaunās pils salonā. Izstādes apmeklējums iekļauts Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Koprades laboratorijās varēs apskatīt Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu Ances Evas Paulovičas, Martas Ģērmanes un Ērikas Rupeikas izstādi “Pilnais tukšums”.

Biedrības “Cerību spārni” ceļojošā izstāde “Mēs esam un varam” ar 30 skaudriem un mīlestības pildītiem stāstiem par cilvēkiem ar invaliditāti būs skatāma Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.

Lēdurgas Kultūras namā skatāma Latvijas Radošo fotogrāfu asociācijas autoru izstāde “Stāsti bez vārdiem”.

Siguldas novada bibliotēkā var iepazīt Imanta Ziedoņa pasaku motīvus mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņu apgleznoto kreklu izstādē “Pasaka cauri paaudzēm”. Tāpat bibliotēka piedāvā aplūkot Saulcerītes Bernautes darbus gleznu izstādē “Mans dvēseles lidojums”. Eksponētas arī izstādes “Esi sveicināts vasarā!”, “Bērni literatūrā”, “Līgo”, cikla “Zelta lappuse latviešu grāmatniecībā” izstāde “Grāmatizdevējam Miķelim Goperam – 115”. Miķelis Gopers ir Siguldas novadam būtisks grāmatizdevējs, izdevniecības “Zelta ābele” izveidotājs un īpašnieks.

Siguldas pagasta bibliotēkā var skatīt tematisko izstādi “Saulgriežu mistērija”.

Inčukalna bibliotēkā tiks eksponētas divas literārās izstādes – “Par redzamo un sajūtamo. Rakstniecei Dzintrai Šulcei – 70” un “Nedrīkst dzīvot tikai ar saprātu. Vācu rakstniekam Ēriham Marijai Remarkam – 125”.

Krimuldas bibliotēkā apskatāmas vairākas literārās izstādes – “Grāmatas zied”, “Jautrie vasaras piedzīvojumi” un “Vasaras saulgriežu svinēšanas tradīcijas”.

Lēdurgas un Atmodas bibliotēkā var aplūkot tematisko izstādi “Dziesma. Deja. Mežaparks”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi