×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-02
Realizē pasākumu programmu jauniešiem “Labsajūtas čemodāns”

Biedrība “Māksla labsajūtai” sadarbībā ar jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis” un Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu izstrādājusi pasākumu programmu jauniešiem “Labsajūtas čemodāns”. Tās laikā Siguldas novada jauniešiem līdz pat augusta beigām tiks sniegta iespēja lietderīgi pavadīt brīvo laiku ārpus ierastās vides un apgūt jaunas prasmes dažādās jomās.

Jaunieši, kuri vēlētos tikt atbalstīti ar dalību kādā no aktivitātēm, var pieteikties biedrībā “Māksla labsajūtai”, zvanot uz tālruņa numuru 29342475 vai rakstot uz e-pasta adresi makslalabsajutai@gmail.com.

Projekta realizācija jau uzsākta ar atbalsta grupām ar mākslas terapijas metodēm “Trauksmes poga”, kuru laikā jaunieši 12. un 18. maijā varēja dalīties ar izaicinājumiem mācību gada noslēgumā un grūtībām pārvarēt nepatīkamas, satraucošas emocijas un sajūtas, kā arī gūt zināšanas, kā sev palīdzēt atslābināties, mazināt savā ikdienā stresorus.

2. jūnijā jaunieši varēs doties piedzīvojumā uz Cēsīm un piedalīties sadarbību un komunikāciju veicinošā treniņā “Misija Cēsīs”, izmēģinot savus spēkus un atjautību orientēšanās prasmēs un dažādu uzdevumu veikšanā komandās.

9. jūnijā diena tiks pavadīta purvā, sadarbība ar “Purva bridēji”, jaunieši dosies piedzīvojumu terapijas pārgājienā ar purva kurpēm, pārdomājot, kā ikdienā piezogas sajūta par grimšanu purvu un kā pārvarēt grūtības jeb izbrist no purva laukā. Jauniešiem būs iespēja apgūt maltīti dabā gatavošanas iespējas un gūt zināšanas par dabas norisēm purvā, piedzīvojot neskartas dabas tuvumu.

28. jūlijā jaunieši  varēs doties laivu braucienā pa Gauju “Airi rokā!”, apgūstot droša ūdens tūrisma pamatus un izmēģinot savus spēkus airēšanā un sadarbībā laivas vadīšanā ka arī gatavot kopīgu maltīti uz ugunskura.

Savukārt 10.–11.augustā norisināsies pārgājiens “Mežgulis” ar orientēšanās elementiem  un nakšņošanu dabā, izaicinot katru pārvarēt savas bailes un piedzīvot iespēju lietderīgi pavadīt laiku ārpus ierastās vides brīvā dabā, skaistā vietā Gaujas Nacionālā parka teritorijā.

Vasaras noslēgumā, tuvojoties mācību gada sakumam, 17. un 18. augustā norisināsies atkārtoti atbalsta grupa jauniešiem ar mākslas terapijas metodēm “Trauksmes poga” fokusējoties uz veiksmīgu mācību gada uzsākšanu un nozīmīgajiem faktoriem, kas to varētu ietekmēt.

Projektu Nr. VP2023/1-17 “Labsajūtas čemodāns” realizē biedrība “Māksla labsajūtai” sadarbībā ar jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis” un Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu un finansiālu atbalstu no Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras. Tā mērķis izcelt indivīdu - jaunieti kā vērtību, atbalstot jaunieša dažādu dzīves prasmju attīstību, ideju realizāciju, tādejādi stiprinot jaunieša pārliecību par sevi un attīstot viņā emocionālo inteliģenci, mazināt sociālo atstumtību, veicināt līdzdalību un stiprināt piederības sajūtu, iekļaušanos Siguldas novadā un tā piedāvātajā, jauniešiem piemērotā, sabiedriskajā dzīvē.

Par pasākumu saturu atbild biedrība “Māksla labsajūtai”, to norises laiks var tikt mainīts vai precizēts. Pasākumu laikā var tikt fotografēts. Foto materiāli var tikt izmantoti pasākuma organizatora publicitātes materiālos.

Projekts “Labsajūtas čemodāns” Nr. VP2023/1-17 īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.–2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja:
biedrības “Māksla labsajūtai”
valdes priekšsēdētāja Vita Beinerte

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi