×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-05
Apmeklētājiem atkal atvērta Livonijas ordeņa Siguldas pils

Tuvojoties vasaras pasākumu sezonai, pabeigti Livonijas ordeņa Siguldas pils tilta atjaunošanas darbi. Tāpat veikti pils ieejas (Dienvidu torņa) arkas nostiprināšanas darbi un izbūvēts koka konstrukciju drošības tunelis. Livonijas ordeņa Siguldas pils ir atvērta apmeklētājiem un jau šonedēļ pilsdrupu estrādē norisināsies pirmais vasaras koncerts.

Livonijas ordeņa pils tilta konstrukcijas bija nepieciešams atjaunot, lai tiltu varētu droši lietot un ar tehniku apkalpot pilsdrupās notiekošos pasākumus. Tāpat bija nepieciešams nostiprināt Dienvidu torņa ieejas arkas mūri. Ņemot vērā, ka pilsdrupu mūra nostiprināšanas darbus plānots turpināt arī pārējai mūra daļai, ir izbūvēts koka konstrukciju drošības tunelis, lai ieeja pilsdrupās būtu droša. Tā kā objekts ir valsts nozīmes arheoloģijas piemineklis, kas atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa – Siguldas, Turaidas un Krimuldas vēsturisko centru kompleksa teritorijā, pašvaldība ir lūgusi Nacionālo kultūras mantojuma pārvaldi finansiāli atbalstīt veiktos atjaunošanas darbus.

Tilta atjaunošanas darbus veica SIA “Strauteks”, bet drošības tuneli izbūvēja SIA “ML Būve”.

Lai turpinātu Livonijas ordeņa Siguldas pils mūra atjaunošanas darbus, pašvaldība plāno ņemt aizņēmumu Valsts kasē kā vienu no prioritārajiem kredītiem. Taču pils mūra stiprināšanas darbi netraucēs pasākumu norisei pilsdrupās, un plānotā koncertsezona ir ļoti bagātīga.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi