×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-05
Energoatbalsta periodā Siguldas novada mājsaimniecībām izmaksāti turpat 300 tūkstoši eiro

Lai palīdzētu iedzīvotājiem energoresursu sadārdzināšanās laikā, kad Eiropas elektrības cenu krīzes dēļ elektrības lietotājiem strauji auga ikmēneša izmaksas par elektroenerģiju, apkures sezonā tika īstenoti dažāda atbalsta pasākumi. No 2022. gada oktobra līdz 2023. gada maijam visā valstī mājsaimniecībām tika nodrošināta iespēja pieteikties un saņemt daļēju energoresursu cenu pieauguma kompensāciju. Siguldas novada iedzīvotājiem šajā periodā kopumā energoatbalstā izmaksāti 299 291,13 eiro, apstrādājot 4767 iedzīvotāju pieteikumus.

Kā zināms, daļu no valsts piedāvātā atbalsta rēķinos piemēroja automātiski, savukārt energoresursu kompensācijai par granulu, brikešu, malkas un/vai elektroenerģijas apkuri – iedzīvotājiem bija jāpiesakās, piesakoties pašvaldībā vai elektroniski, iesniedzot nepieciešamo dokumentāciju e-pakalpojumu portālā.

Visvairāk atbalsts sniegts tām Siguldas novada mājsaimniecībām, kuras apkurē izmanto malku. Kopumā saņemti 3838 pieteikumi, izmaksājot energoresursu cenu pieauguma kompensāciju 223 724,86 eiro apmērā. 478 mājsaimniecībām, kuras apkuri nodrošina ar granulām vai briketēm, atbalstā izmaksāti 51 469,96 eiro. 393 novada mājsaimniecībām, kurās apkure tiek nodrošināta ar elektroenerģiju, pašvaldība sniegusi atbalstu 8 262,85 eiro apmērā.

No februāra valsts atbalsts pienācās arī mājsaimniecībām, kas apkurē lieto propāna-butāna gāzi vai dīzeļdegvielu. Siguldas novadā pēc šī veida atbalsta vērsās 58 mājsaimniecības (15 – sašķidrinātas gāzes apkures veidam, 43 – apkures nodrošināšanai ar dīzeļdegvielu). Novadniekiem, kuri apkuri nodrošina ar sašķidrināto gāzi, tika izmaksāti 1 255,36 eiro, savukārt iedzīvotājiem, kas apkurē lieto dīzeļdegvielu, – 14 578,10 eiro.

Tāpat, kompensējot energoresursu cenu kāpumu, 622 mazaizsargātām ģimenēm apkures sezonā tika piešķirti pašvaldības sociālie pabalsti 263 493 eiro apjomā.

Savukārt līdz šā gada beigām vairākām iedzīvotāju grupām tiks piemērota atlaide norēķiniem par elektroenerģiju. Daudzbērnu ģimenēm – 20 eiro mēnesī, bet personām ar 1. invaliditātes grupu vai tās aizgādņiem, kā arī trūcīgām vai maznodrošinātām personām un personām, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti – 15 eiro mēnesī.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi