×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2010-04-30
Izsludina jauno talantu meklēšanu bobslejam un skeletonam

Gatavojoties nākamajām – 2012. gadā Insbrukā paredzētajām jauniešu, bet 2014. gadā Sočos notiekošajām pieaugušo Ziemas Olimpiskajām spēlēm - Latvijas Bobsleja federācija sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), Latvijas Olimpisko vienību (LOV) un LR Izglītības un Zinātnes ministriju izsludina sportisku jauniešu (gan grupā līdz 18 gadu vecumam, gan vecāka gada gājuma jauniešu) fiziskās sagatavotības pārbaudi, lai jau savlaicīgi veiktu potenciālo sportistu atlasi skeletona un bobsleja disciplīnās un uzsāktu viņu gatavošanos šiem sporta pasaulē pašiem nozīmīgākajiem svētkiem.

Šogad Latvijas Bobsleja federācija organizē plašāku atlasi ar mērķi piesaistīt bobslejam un skeletonam jaunus un talantīgus sportistus – gan jauniešu grupā līdz 18 gadu vecumam, gan arī vecāku gada gājumu jauniešus, kurus plānots uzreiz iesaistīt pieaugušo bobslejistu un skeletonistu grupās.

Jauno skeletonistu un bobslejistu atlase notiks šā gada 3. maijā no plkst.12.00 Rīgā, VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas Stadions"" vieglatlētikas manēžā (kas atrodas zem stadiona galvenajām tribīnēm)   - Rīgā, Augšielā 1.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar Latvijas Bobsleja federāciju: e-pasts: bobslejs@inbox.lv, latbob@parks.lv vai zvanīt pa tālruni: 67517373

“Mūsu skeletonistu un bobslejistu panākumi šā gada Olimpiskajās spēlēs Vankūverā – par spīti visām grūtībām ar kurām mūsu izlase saskārās -, gan visā olimpiskajā četrgadē vēlreiz apliecināja, ka Latvijā joprojām ir un būs daudz talantīgu jauniešu, kuri ir varoši un griboši daudz un smagi strādāt, lai nestu Latvijas vārdu pasaulē un liktu mūsu valsts vārdu daudzināt visas pasaules mediju pirmajās lapās. Un tieši tādēļ Latvijas sporta dzīves vadītāji nolēmuši atkal meklēt talantīgus jauniešus vai ikvienā Latvijas nostūrī, apzinoties, ka arī daļa no pašreizējiem bobsleja talantiem ir dzimuši un auguši mazos Latvijas miestos, taču pamatīgā un pašaizliedzīgā darbā spējuši sasniegt augstākās sporta virsotnes un sekmīgi nesuši Latvijas vārdu pasaulē” uzsvēra Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

Pieteikties uz jaunākās grupas atlasi aicināts ikviens Latvijas jaunietis vai jauniete, kuri dzimuši 1994., 1995., vai 1996. gadā, un kuriem ir patiesa interese par sportu un vēlme savu dzīvi veltīt bobslejam vai skeletonam, attīstot sevi fiziski un īstenojot iespēju ar panākumiem startēt valsts, Eiropas un pasaules mērogā.

Atlase tiks īstenota šādās disciplīnās:
1. sieviešu skeletons;
2. vīriešu skeletons;
3. vīriešu bobslejs.
 
Jauniešu fiziskās sagatavotības pārbaude notiks šādās disciplīnās:

  • Visiem dalībniekiem sprints (30 metru);
  • Tāllēkšana no vietas;
  • Trenažiera stumšana (jaunietēm trenažieris ar samazinātu svaru), distance 20-30 metri.


Tiem jauniešiem, kuri izturēs noteiktos atlases kritērijus un pēc atlases komisijas vērtējuma uzrādīs vislabākos rezultātus, tiks piedāvāta iespēja uzsākt profesionālus treniņus kvalificētu un Latvijas un pasaules bobsleja un skeletona disciplīnās atzītu treneru vadībā, kā arī turpināt mācības Murjāņu sporta ģimnāzijā.

Patlaban paredzēts, ka iespēja mācīties Murjāņu sporta ģimnāzijā tiks dota divām jaunietēm un diviem jauniešiem ar specializāciju skeletonā, kā arī sešiem jauniešiem ar specializāciju bobslejā.

Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņiem tiks arī nodrošinātas stipendijas, kuru apmēru noteiks, ņemot vērā viņu individuālos mācību un sporta sasniegumu rezultātus.

Jauniešiem, kuri iegūs iespēju turpināt izglītošanos Murjāņu sporta ģimnāzijā, piedāvājam:

  • mācības (pamatskolas un vidusskolas izglītība);
  • trenēt un attīstīt vispusīgu fizisko sagatavotību;
  • absolvēt starptautisko bobsleja un skeletona skolu ārzemēs ar eksāmenu -sacensībām vienaudžu starpā;
  • braukšanas iemaņu apmācības Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē;
  • piedalīšanos 2012. gadā jaunatnes Ziemas Olimpiādē Insbrukā.



Viss apmācību process tiek īstenots kvalificētu un profesionālu treneru un mediķu uzraudzībā.

Paralēli jauniešu līdz 18 gadu vecumam meklējumiem Latvijas Bobsleja federācija aicina pieteikties vecāka gada gājuma jauniešus – potenciālos skeletonistus un skeletonistes, kā arī bobslejistus – jauniešus ar labām spēka, ātruma un citām sportiskajām īpašībām, kas ļautu kvalificētu un profesionālu treneru vadībā sasniegt visaugstākās virsotnes. Šā vecuma labākajiem jauniešiem uzreiz pēc rezultātu apkopošanas tiks piedāvāta iespēja iesaistīties intensīvā treniņapmācībā, lai jau šogad uzsāktu gatavošanos dalībai gan Eiropas kausa , gan arī Pasaules kausa izcīņas posmos un 2014. gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs.
 
Tāpat kā jauniešu līdz 18 gadu vecumam atlasē, arī vecākiem jauniešiem atlases princips būs tāds pats:
1. sieviešu skeletons;
2. vīriešu skeletons;
3. vīriešu bobslejs.
 
Savukārt jauniešu fiziskās sagatavotības pārbaude notiks šādās disciplīnās:

  • Visiem dalībniekiem sprints (30 metru);
  • Tāllēkšana no vietas;
  • Trenažiera stumšana (jaunietēm trenažieris ar samazinātu svaru), distance 20 - 30 metri.

 
“Patlaban jau zināms, ka skeletonistu apmācībā tiks piesaistīts Latvijas skeletona „tēvs” Dainis Dukurs ar komandu, savukārt par bobslejistu apmācību patlaban notiek sarunas ar ļoti kvalificētiem bobsleja speciālistiem Jāni Ķipuru, Gati Gūtu, Sandi Prūsi, un ir cerība ,ka viņi pat visi iekļausies sportistu sagatavošanas procesā. Tas nozīmē – perspektīvas ir – atliek tikai saņemties, atnākt un pierādīt!” uzsvēra Zintis Ekmanis.
 
“Jānorāda – kvalifikācijas izturēšana un uzņemšana treniņu grupās un apmācību uzsākšana šiem jauniešiem būs tikai pats sākuma posms viņu nopietnajās sportistu gaitās. Labākajiem jauniešiem bobslejistiem, sasniedzot 18 gadu vecumu, pastāv liela iespēja piedalīties Eiropas kausu sacensībās, kā arī Pasaules junioru čempionātos. Savukārt īpaši talantīgajiem un daudzsološajiem perspektīva jau attīstās vēl tālāk – iespēja pat iekļūt pieaugušo bobslejistu Pasaules kausu sacensību apritē, kas, kā mēs zinām, ir pasaules bobsleja elite ar daudziem slaveniem uzvārdiem – arī no Latvijas! Un tieši šādas pašas perspektīvas paveras jaunajiem censoņiem,” uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics.
 
“Mēs īpaši ceram ne tikai uz pašu jauniešu aktivitāti un interesei, bet lielā mērā ļoti aicinām tieši visu Latvijas skolu sporta skolotājus nest šo mūsu ziņu saviem audzēkņiem un pamudināt potenciālos sportistus uzdrošināties, noticēt saviem spēkiem un talantam, un piedalīties mūsu izsludinātajā atlasē. Jo kā zinām – talanti nav sakopoti tikai Rīgā, vai citās lielajās Latvijas pilsētās – bieži šie talanti atrodami kādā mazā lauku ciemā, kur diendienā mācās un sporto meitenes un zēni, taču par viņu talantu zina varbūt tikai viņu sporta skolotājs. Kā piemēru varu minēt kaut vai Latvijas bobsleja izlases dalībniekus Intaru Dambi un Oskaru Melbārdi – kuri arī nav dzimuši rīdzinieki, tomēr abi jau sasnieguši vērā ņemamas virsotnes pasaules bobsleja elitē. Tādēļ ceru, ka tieši kopīgiem spēkiem atradīsim lieliskus talantus, kuri atkal un atkal nesīs Latvijas vārdu pasaulē,” uzsvēra Latvijas Bobsleja federācijas prezidents Jānis Kols.
 
Vēlamies arī uzsvērt, ka jau no šā gada maija LOK un LOV arī šajos spiedīgajos krīzes laikos raduši iespēju piešķirt apjomīgas stipendijas Latvijas augstākās klases sportistiem, kā arī vairāk nekā trīs reizes palielināt stipendiju apjomu Latvijas Olimpiskās vienības A un B sastāva sportistiem, lai tādējādi vēl vairāk veicinātu viņu personīgo entuziasmu un uzņēmību intensīvi un neatlaidīgi strādāt, lai sniegtu augstus rezultātus dažāda līmeņa starptautiskās sacensībās.
 
 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi