×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2010-11-17
Aizvadīta Siguldas novada 2010./2011. gada atklātā turnīra telpu futbola 2. kārta

Svētdien, 14. novembrī Siguldā tika aizvadīta otrā turnīra kārta. Pirmās spēles aizvadīja PFD komanda, kas vieglā noskaņojumā mērojās spēkiem ar vietējo STAPO ZEUS komandu.

Pats spēles sākums šķietami aizritēja ar STAPO komandas pārsvaru, jo PDF aizsargi nebija iejutušies un pieraduši pie nestandarta laukuma izmēriem, pāris reizes kļūdoties aizsardzībā. Tomēr STAPO uzbrucēji kļūdas nespēja pārvērst veiksmīgos uzbrukumos, tomēr ļāva iespēlēties pretiniekiem, aizsardzībai nepievēršot maksimālu uzmanību. Pirmos vārtus PDF guva jau trešajā minūtē un ar to arī STAPO sabruka. Dažu minūšu laikā tika gūti vēl 3 vārti un mača liktenis bija izlemts. Tomēr 2. puslaikā pēc PDF noteikumu pārkāpuma STAPO nopelnīja soda sitienu no, aptuveni, laukuma centra. Tas tika izspēlēts, iespēlējot bumbu pie vārtiem pa gaisu, tomēr neviens bumbu neskāra un, pateicoties aktīvai cīņai vārtu priekšā, vārtsargs to netvēra un STAPO bija guvuši vismaz goda vārtus – 6:1. Lai arī rezultāts ir tik graujošs, jāsaka, ka PDF vārtsargs maču aizvadīja nepārliecinoši – nopelnīja dzelteno kartīti par bumbas paņemšanu rokās ārpus sava laukuma, kļūdījās vienīgajā vārtu zaudējumā un pēc vienīgā atsistā sitiena radīja bīstamu situāciju pretiniekiem. Bet ar to PDF komandas uzbrukumi neapsīka. Viņi turpināja kā iepriekš, fināla svilpei skanot rezultāts bija jau 10:1. Lielisks sākums PDF.

 

Pēc dažām minūtēm PDF bija jāaizvada jau otrais mačs. Šoreiz cīņa solījās būt sīvāka, jo pretī stājās sīkstā Saulkrastu komanda. Spēles sākums bija ļoti aktīvs, abas komandas bīstami uzbruka. Tomēr pēc 4-5 simtprocentīgiem PDF momentiem rezultāts vēl bija 0:0, jo Saulkrastu vārtsargs plosījās savā mūrī un neļāva to iekarot. Liktenīgais brīdis tomēr pienāca, ka pie bumbas PDF spēlētājs tika brīdī, kad priekšā tikai vārtsargs. Viegls sitiens vārtu stūrī, apsteidzot vārtsargu izgājienā un 1:0 PDF labā. Turpinājās sīva, bezkompromisa cīņa par katru bumbu, taču pēc dažām minūtēm PDF spēlētāja lieliskais, spēcīgais sitiens no 13 metriem tālajā augšējā vārtu stūrī bija neņemams. 2:0.

Tomēr Saulkrasti nedomāja padoties. Cīnoties gandrīz pie pašas laukuma gala līnijas Saulkrastu spēlētājam tomēr izdevās izdarīt sitienu, atrodoties 2 aizsargu ielenkumā. Sitiens bija izcili precīzs, lai arī leņķis bija ļoti ass. Cerību stars parādījās uz Saulkrastu soliņa – 2:1 vēl par labu PDF.

Kā jau iepriekš, abas komandas ar asām piespēlēm pa zemi, dažreiz pārmetieniem pāri laukumam centās izvirzīt spēlētājus uzbrukuma smailē. Saulkrastiem tas atkal izdevās – ātrajā uzbrukumā tika noķerti neuzmanīgie PDF aizsargi un jau 2:2. PDF sāka nervozēt, viņu spēlē parādījās arī kļūdas, tomēr pēc stūra sitiena lieliskā sitiena pozīcijā atkal tika nostādīts PDF spēlētājs un jau 3:2. Lai arī kā cīnītos Saulkrastu vārtsargs, bumba tomēr spītīgi meklēja ceļu vārtos. Tāpat notika arī 4. vārtu zaudējumā. Pēc tālsitieniem vārtsargs spēlēja lieliski, pārķerot arī piespēles no stūra sitieniem, taču aizsargam pārtverot kārtējo piespēli gar vārtu priekšu, bumbu neizdevās kārtīgi apstrādāt un tā tomēr ieripoja savos vārtos. Līdz mača finālsvilpei Saulkrastu spēlētāji vēl godam cīnījās, tomēr saprata, ka nespēs izbēgt no zaudējuma. 4:2 un PDF izcīna savu 2. uzvaru šodien un visā turnīrā.

Ropažu LKR komanda noskaņojās cīņai ar STAPO, kas pēc vienas spēles atpūtas bija sakārtojusi spēlētāju psiholoģiju, jo nevēlējās piedzīvot 3. zaudējumu turnīrā. Jāteic, ka STAPO, salīdzinot ar 1. kārtu, bija veikuši dažas izmaiņas sastāvā, tomēr pret Ropažu izmaiņām viņi nespēja sacensties - iepriekšējās spēles (ar Siguldas būvmeistaru) atslēgas spēlētāji šodien nebija galvenie. Bija palicis tikai vārtsargs un divi uzbrucēji, no kuriem viens pārsvarā sēdēja uz rezervistu soliņa, tomēr ar vārtu guvumu atzīmējās.

Spēles sākumā varēja redzēt, ka STAPO nav atnākuši zaudēt. Pēc haosa pirmajās minūtēs abu komandu izpildījumā STAPO komandai tomēr pēc vairākiem sitieniem uzbrukumā, tomēr izdevās pārspēt Ropažu aizsardzības mūri un bumbu iesitot vārtos „ar gaļu”. Pēc vārtu zaudējuma komanda izskatījās kā apjukusi: „Kā, mēs ielaidām pret STAPO?”. Tomēr Ropaži kaut kā centās izveidot savus uzbrukumus, taču STAPO izvēle spēlēt no aizsardzības sāka atmaksāties. Līdzīgi kā Saulkrastu spēlētājam, arī STAPO uzbrucējs cīnoties laukuma stūrī pret diviem aizsargiem, kaut kā pamanījās uzsist pa vārtiem – un darīja to izcili precīzi – bumba izlidoja starp aizsargiem, gar pārtsarga kāju, trāpīja pa tālo vārtu stabu un ielidoja vārtos.

Tomēr STAPO prieki nebiji ilgi, jo jau nākamajā uzbrukumā Ropažu spēlētājs a r galvu piespēlēja uz centru un komandas biedrs to kritienā ar galvu pamanījās aizsist garām vārtsargam. Vēl papildus vārtu zaudējumam STAPO spēlētājs nopelnīja dzelteno kartīti. Ilgi rezultāts turējās 2:1, tomēr pēc tālsitiena STAPO vārtsargam neizdevās nofiksēt bumbu rokās un Ropažu uzbrucējs to viņam gandrīz izsita no rokām. Bet tiesnesis vārtu guvumu ieskaitīja un jau neizšķirts 2:2.
Šķiet, ka šajā spēlē šo vārtu zaudējumu varētu nosaukt par kritisko STAPO mirkli. Jo jau pēc neilga brīža no stūra sitiena vārtus guva ropažnieks, kurš bija atstāts pilnīgi brīvs pret tukšiem vārtiem.
Līdz spēles beigu svilpei Ropažu aizsargi vēl paspēja divreiz pārspēt STAPO neveiksmīgi spēlējošo vārtsargu ar tālsitieniem un izcīnīt pelnītu uzvaru 5:2.

 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi