×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2011-01-03
Ziemas prieki Līgatnes dabas takās uzņem apgriezienus!

Lai popularizētu aktīvu brīvā laika pavadīšanu dabā un tieši ziemā, Līgatnes dabas takās tika atvērta distanču slēpošanas inventāra noma. Noma aprīkota ar jauna distanču slēpošanas inventāra 10 komplektiem, kas iegādāti Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstības un tūrisma aktivitāšu veicināšanas programmas ietvaros.

Kā zināms, Līgatnes dabas taku asfaltētais ainavu autoceļš ziemā pārtop par distanču slēpošanas trasi. Piecus ar pus garajai distanču slēpošanas trasei sauktai arī par „Lielo cilpu” ar četriem vidēji spēcīgiem kāpumiem un diviem nopietniem nobraucieniem, Līgatnes dabas takās atvērta arī vieglāka un īsāka - 1,4 kilometru trase - „Mazā cilpa”.

Lielā cilpa ir ar paralēli esošām brīvā stila un klasiskā stila slēpju trasēm, bet „Mazā cilpa” tikai ar klasiskā slēpošanas stila trasi.

Jaunatklātajā nomas punktā varēs iegādāties slēpošanas abonementus visai 2010./2011.gada ziemas sezonai, kā arī dāvanu kartes.

Minētā projekta ietvaros pa Līgatnes dabas taku piesnigušajiem mežiem ir iespēja vizināties arī ar sniega kamanām. Lai nesaltu ausis, sagatavotas dažādas cepures ar Latvijas savvaļas dzīvnieku motīviem.

Līgatnes dabas takas aicina apmeklētājus uz slēpošanas aktivitātēm: 29.janvārī labdarības tautas slēpojums „Līgatnes ķepa”, kura mērķis ir atbalstīt jaunās lāču mājas tapšanu, kā arī tradicionālais „Gaujas nacionālā parka fonda balvas izcīņu Meža biatlonā”, kas risināsies 12.februārī.

Aicinām ikvienu sniegotajos Līgatnes dabas taku mežos gūt prieku, nodarbojoties ar aktīvu atpūtu brīvā dabā, taču aicinām arī nebūt pārgalvīgiem, jo nepieredzējušiem slēpotājiem nobraucieni var būt bīstami.

Jaunumiem un aktualitātēm var sekot līdzi www.celodaba.lv, kā arī informāciju uzzināt Līgatnes dabas taku Apmeklētāju centrā, tālrunis 28328800.

Baudīsim īstu Latvijas ziemu Līgatnes dabas takās!

Informāciju sagatavojusi:
Gaujas nacionālā parka fonda pārstāve Kristīne Melece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi