×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2011-08-09
Siguldas novada jaunajiem tramplīnlēcējiem panākumi Vācijā

No 28. – 31.jūlijam Ziemas olimpisko spēļu mājvietā Garmišpartenkirhenē (Vācija) norisinājās treniņnometne un FIS Grand Prix sacensības bērnu vecuma grupām tramplīnlēkšanā. Labus panākumus šajās sacensībās guva jaunie Latvijas tramplīnlēcēji no Siguldas novada un Ogres tramplīnlēcēju klubiem.

Šogad pēc dažu gadu pārtraukuma atkal norisinājās vasaras Grand Prix sacensības tramplīnlēkšanā bērnu grupā vecumā no 10-13 gadiem. Kopā pavisam sacensībās piedalījās 87 dalībnieki no 16 valstīm, un patīkami, ka to vidū bija arī Latvija, kur pēc ilgu gadu pārtraukuma pēdējos četrus gadus ir atsākti treniņi tramplīnlēkšanā. Dalība starptautiskajās sacensībās mūsu jaunajiem tramplīnlēcējiem nav nekāds jaunums, jo iepriekšējos gados ir startēts gan tajā pašā Vācijā, slavenajā Polijas tramplīnlēkšanas mekā Zakopanē, kā arī tepat kaimiņos Otepē, taču tik nozīmīgās sacensībās kā šeit FIS Grand Prix Garmišpartenkirhenē vēl nebija startēts. Uz Vāciju devās vairāki jaunie Latvijas tramplīnlēcēji no Siguldas kluba „Lidojošais slēpotājs” (treneris Agris Kumeliņš) un Ogres kluba „Ogres stils” (treneris Modris Krūza), taču sacensībās piedalījās tikai trīs.

Visaugstāko vietu izcīnīja Šarlote Šķēle no „Ogres stils”, 11-gadīgo meiteņu grupā ierindojoties 2.vietā un piekāpjoties tikai slovēnietei Majai Drinovecai. Šajā pašā vecuma grupā puišiem devīto vietu izcīnīja deviņus gadus jaunais Markuss Vinogradovs (Siguldas novads – „Lidojošais slēpotājs”), kas bija visjaunākais savas grupas dalībnieks un spēja apsteigt vairāk kā pusi no startējušajiem. Aiz Markusa palika pārstāvji no tādām tramplīnlēkšanas lielvalstīm kā Austrija, Vācija, Šveice, Polija un Čehija. Kā atzina treneris Agris Kumeliņš: Markuss tīri labi arī slēpo un savā vecumā grupā ir viens no labākajiem konkurencē ar igauņiem, tādējādi paverot labas iespējas nākotnē arī uz ziemeļu divcīņu. Ne tik labi gāja mūsu trešajam dalībniekam Gintam Pomeram, kurš startēja visvecākajā grupā (13-gadīgie) un ierindojās 28.vietā.

Treneris Kumeliņš pastāstīja, ka šonedēļ mūsējie dosies atkal uz Vāciju, lai piedalītos nākamajās sacensībās, un šoreiz līdzi tiks ņemti arī tie, kuriem tās būs pirmās starptautiskās sacensības. Pēc tam paredzētas vēl pāris mazāka mēroga sacensības, bet nākamie FIS „mači”, uz kurieni dosies siguldieši, būs ziemeļu divcīņas sacensības novembra sākumā. „Treniņprocess un braukšana uz sacensībām maksā dārgi, un tas viss notiek uz pašu iniciatīvu un tikai ar vecāku atbalstu,” norāda Kumeliņš. Tramplīnlēkšana un ziemeļu divcīņa ir olimpiskie sporta veidi, turklāt tramplīnlēkšana ir viens no vispopulārākajiem ziemas sporta veidiem. Novēlēsim mūsu jaunajiem censoņiem veiksmi nākamajās sacensībās, un cerams, ka viņu labie rezultāti netiks nepamanīti sporta atbalstītāju vidū.

 





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi