×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2011-10-17
Noslēdzies Siguldas Sport2000 pusmaratons
Sestdien, 15.oktobrī, ar Siguldas Sport2000 pusmaratonu noslēdzās skrējienu seriāls „Skrien Latvija”, kurā ietilpa pusmaratona sacensības arī Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Kuldīgā, Valmierā. Sacensības Siguldā izvērsās par patiesiem sporta svētkiem daudziem siguldiešiem – dalībniekiem un skatītājiem, kā arī skrējējiem no citām Latvijas pilsētām un arī ārvalstīm. To nodrošināja labā sacensību organizācija, par ko jāpateicas biedrībai „A2”, visvairāk Kasparam un Ilonai Kārkliņiem, Jānim Lazdānam, kā arī Siguldas novada Domei un daudzajiem sacensību sponsoriem, atbalstītājiem un brīvprātīgajiem.

Kopā dažādās Siguldas Sport2000 pusmaratona sacensību disciplīnās startēja vairāk nekā 1000 dalībnieku: bērnu skrējienos – 180, satelītskrējienā (5,27 km) – 343, pusmaratonā (21,07km) – 458 skrējēji. Pusmaratona absolūtajā vērtējumā uzvarēja Jānis Višķers (SK „Metroons”) ar rezultātu 1:07:53. Sieviešu konkurencē absolūtā uzvarētāja ir Lietuvas pilsētas Šauļu skrējēja Gite Norgiliene (Club Stadija) – viņas rezultāts 1:19:08.

Dienās pirms maratona, kad pār Siguldu viens pēc otra slīdēja krusas un lietus mākoņi, pūta brāzmains ziemeļu vējš, organizatoriem bija uztraukums – vai laika apstākļi neietekmēs sacensību norisi un neparetinās dalībnieku rindas. Tomēr sestdienas rītā sapratām, ka uztraukumam nav pamata – lai arī bija vēss, tomēr diena solījās būt saulaina un bez vēja. Jau no deviņiem rītā Svētku laukumā pulcējās skrējēji. Pirmie nāca mazākie. Bērni, sadalīti trijās vecuma grupās, 500 metru distancē startēja no plkst. 10.30 līdz 11.00. Pēc finiša mazajiem sportistiem tika dota iespēja rotaļāties SIA „Latvijas Gumijlēcēju kluba” ierīkotajās piepūšamajās atrakcijās, tikmēr startam satelītskrējienā, pusmaratonā un nūjošanā gatavojās jaunieši un pieaugušie. Pusstundu pirms starta iesildīties aicināja City Fitness speciāli pasākumam uzaicināts iesildīšanās treneris. Un tad jau skrējēji devās uz starta koridoru gaidīt starta signālu, kas Siguldas sacensībās bija īpašs – 12 Evanģēliski luteriskās baznīcas zvana sitieni. Pirms tam gan vēl skrējējus un nūjotājus sveica Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, Andris un Juris Šici, kā arī
Laura Lapiņa – SPORT2000 mārketinga un tirdzniecības vadītāja.

Skriešanas apli 5,27 km garumā Siguldas Sport2000 pusmaratona organizatori bija ierīkojuši pilsētas centrālajās ielās – Parka, Raiņa, Pils, L.Paegles, vairākās vietās šķērsojot Raiņa parku. Pusmaratonisti veica četrus apļus. Kā atzina paši skrējēji – trase bijusi ar daudziem asiem līkumiem, kas, iespējams, nav ļāvis sasniegt ātrākus rezultātus. Organizatori bija parūpējušies, lai pusmaratona līderi būtu pamanāmi visu skrējiena laiku. Distances līderiem pa priekšu brauca riteņbraucējs, kas jau laikus brīdināja citus dalībniekus par ceļa došanu. Ātrāko vīrieti uz velosipēda pavadīja siguldietis, trīs olimpisko spēļu dalībnieks Ivars Ciaguns, ātrāko sievieti –
divu olimpisko spēļu dalībniece Ieva Cederštrēma. Pie „Kaķu mājas” skrējējus uzmundrināja Siguldas Mūzikas skolas bundzinieku ansamblis. Trases krustpunktos un ceļu krustojumos dežurēja gan Valsts policijas gan Siguldas novada Pašvaldības policijas darbinieki. Sacensību norisē tika iesaistīti arī brīvprātīgie jaunieši no Siguldas Sporta skolas. Paldies viņiem par atsaucību.

Kamēr pusmaratonisti veica četrus trases apļus, viens pēc otra finišēja satelītskrējiena dalībnieki. Pirmais finišā ieskrēja Jānis Girgensons (SK „Metroon”), uzrādot rezultātu 0:16:15. Ātrākais siguldietis šajā distancē bija 14 gadus vecais Siguldas Sporta skolas pārstāvis Toms Ķēdis (0:19:48) – kopvērtējumā viņam 18. vieta, bet toties pārliecinoša uzvara V1 grupā. Jāatzīmē, ka arī otrais ātrākais siguldietis kopvērtējumā bija V1 grupas pārstāvis Dāvis Vīksne (0:20:26) – viņam 24. vieta kopvērtējumā un 2. vieta V1 grupā. Ātrākā sieviete satelītskrējienā bija lietuviete Egle Skruzdite (0:20:26).

Pusmaratonā visu distanci kā līderi plecu pie pleca veica divi skrējēji – Jānis Višķers un Andrejs Sergejevs (S.S.Arkādija, Rīga). Pēdējā puskilometrā Jānim tomēr izdevās atrauties no Sergeja, viņš finišēja ar laiku 1:07:53, bet Sergejs 10 sekundes vēlāk. Vēl pēc gandrīz minūtes finišēja 3. vietas ieguvējs absolūtajā vērtējumā Valērijs Žolnerovičs (OC Ventspils) 1:09:00. Vēl pirmajā sešniekā absolūtajā vērtējumā finišēja Mareks Mikiško (SK „Metroon”), Oļegs Babčins (Sankt-Pēterburgas klubs „Kirovec/IRC”) un Aleksandrs Prokopčuks (Jūrmala). Pirmie pieci pārstāvēja V20 grupu, bet Aleksandram uzvara V40 grupā.

Ātrākā sieviete pusmaratona distancē bija lietuviete Gite Norgiliene (1:19:08). Viņai uzvara arī S30 grupā. 2. vietā absolūtajā vērtējumā Jeļena Ābele (SK „Metroon”), viņai uzvara S20 grupā, trešā absolūti ātrākā bija lietuviete Remalda Kergite (2. vieta S20 grupā). Vēl ātrāko sešniekā ieskrēja Irīna Štūla-Pankoka (3. vieta S20 grupā), Ināra Lūse (1. vieta S40 grupā), Marija Babiča no Sankt-Pēterburgas.

Vislielāko pateicību, lai izdotos noorganizēt tik grandiozus skriešanas svētkus, sacensību galvenais organizators Kaspars Kārkliņš izsaka – Siguldas novada pašvaldībai, Sport2000, Elvi, Everest, Asic, Axa. Visi Siguldas Sport2000 pusmaratona dalībnieki pirms starta saņēma sponsoru sarūpētas enerģijas paciņas, savukārt pēc finiša – piemiņas medaļas, kas bija izgatavotas kļavas lapu formā, ar to atgādinot, ka Siguldas novads vispopulārākais ir rudenī, zelta lapu laikā. Gan satelītskrējiena, gan pusmaratona distances veicēji tika vērtēti vairākās vecuma grupās. Katras grupas pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma Sport2000 dāvanu kartes, kā arī citas sponsoru balvas. Pusmaratona absolūtā vērtējuma pirmo sešu vietu ieguvēji saņēma biedrības „A2” naudas balvas, laureāti saņēma daudz un dažādas dāvanas no Sport2000, Elvi, SEB bankas, Everest, Avon, Palīdzi.lv, Tarzāns, Axa, LGK, zemnieku saimniecības Pīlādži. Īpašu balvu saņēma absolūtā vērtējuma pirmo triju vietu ieguvēji vīriešu un sieviešu konkurencē – viņiem bija iespēja pacelties gaisā ar gaisa balonu un aplūkot sacensību vietu no augšas.


Siguldas Sport2000 pusmaratona fotoreportāžu iespējams aplūkot ŠEIT

Uz tikšanos nu jau otrajā Siguldas pusmaratonā 2012. gadā!!!

Informāciju sagatavoja Kaspars Kārkliņš un Ilze Ratniece



© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi