×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2011-10-18
Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni viesojas Francijā

No projekta Comenius sadarbības skolas Francijas pilsētā Šampinjolā atgriezusies grupa Siguldas pilsēta vidusskolas skolēnu un skolotāju. Iepriekšējā projekta konference pavasarī notika Siguldā, kur ieradās projekta partneri no Francijas, Polijas un Turcijas.

Šo valstu skolas vieno tas, ka tās atrodas brīnišķīgās aizsargājamās dabas teritorijās, kur īpaša nozīme ir ūdeņiem. Divu gadu laikā skolēni iepazīstas ar dažādiem ūdeņu aizsardzības aspektiem, kā arī ar dažādiem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem, kas palīdz attēlot ūdeņu būtību.

Pirms došanās uz Franciju skolēni izveidoja filmu, kuras pamatā ir latviešu teikas par ūdeņu izcelsmi. Interesants bija filmas tapšanas process - tēlotāju izvēle, mūzikas ierakstīšana, montāža. Bez tam visi 12. klašu skolēni veica radošo uzdevumu dzejas tulkošanā un sacerēšanā angliski, kā rezultātā tapa pašu veidota dzejas izlase.

Vizītes laikā bija iespēja iepazīties ar krāšņiem kalnu ūdenskritumiem, ūdens attīrīšanas sistēmu, kā arī ar franču mākslinieka Gustava Kurbē daiļradi - viņš daudz gleznojis vietējās apkārtnes ainavas. Skolēniem pašiem arī bija iespēja zīmēt kalnu ūdenskritumu vai rakstīt dzejoli par to.

Projekta nedēļas centrālais notikums bija visu dalībnieku un vietējo skolēnu veidotā figūra, kas atainoja attieksmi pret ūdens aizsardzību. Jāpiebilst, ka šī iecere radās jau pirmajā konferencē, un realizēta tika tieši siguldiešu ideja.

Visi mājās atgriezušies ar spilgtiem iespaidiem un jaunām iecerēm, jo pavasarī būs nākamā tikšanās Turcijā.

Informāciju sagatavoja:
Projekta koordinatore
Ināra Vimba



© www.sigulda.lv






KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi