×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2012-06-11
Sporta skolotāji un treneri gūst pieredzi Lietuvā

4., 5.jūnijā Siguldas novada sporta skolotāji un Sporta skolas treneri devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Lietuvu, lai iepazītos ar kolēģu darbu Kauņā, Klaipēdā un Kelmē.

Kauņā notika tikšanās ar Lietuvas Fiziskās kultūras akadēmijas pasniedzējiem. Par to, kādas ir sporta programmas vispārizglītojošās skolās Lietuvā, kādas izmaiņas tajās tiek plānotas, stāstīja Lietuvas Fiziskās Kultūras Akadēmijas docents, sporta skolotājs-eksperts soc. zinātņu Dr. Olegas Batutis. Siguldieši varēja konstatēt vienādo un atšķirīgo sporta stundu organizēšanā Lietuvā un Latvijā. Lielākā atšķirība ir tā, ka Lietuvā sākumskolas klasēs ar bērniem sporta stundās nestrādā speciālists – sporta skolotājs, savukārt no 7.klases sporta stundas zēniem un meitenēm notiek atsevišķi.

Klaipēdā siguldieši apskatīja Klaipēdas Sporta muzeju, tikās ar pilsētas pašvaldības sporta dzīves vadītājiem. Kelmē savukārt notika iepazīšanās ar konkrētas skolas sporta skolotāju darbu. Šajā pilsētā vēl nesen dzīvojuši 12000 iedzīvotāju, tagad palikuši vairs tikai 8000, arī bērnu skaits pilsētas skolā samazinājies uz pusi – no 1000 līdz 500. Tā kā arī Lietuvā „nauda seko skolēnam”, pedagogu stundu skaits un līdz ar to arī algas samazinās. Neskatoties uz to, sporta infrastruktūra ir samērā labi attīstīta, pašlaik notiek Kelmes  vidusskolas sporta zāles remonts, par ES līdzekļiem renovēts stadions, iekārtots āra basketbola un pludmales volejbola laukums. Siguldiešu viesošanās brīdī skolas sporta zālēs un āra laukumos notika nodarbības bērniem vairākos sporta veidos – badmintonā, karatē, pludmales volejbolā.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Ratniece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi