×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2012-10-04
Vai Siguldā atgriezīsies šaha tradīcijas?

Negaidīti daudz, pavisam 94 šahisti, 29.septembrī bija pulcējušies Siguldas pilsētas kultūras namā, lai piedalītos Siguldas novada atklātajā čempionātā ātrajā šaha turnīrā ar kontroles laiku 15 minūtes un trīs sekundes par gājienu ar FIDE ātrā šaha reitinga aprēķinu.

Vislielākais dalībnieku skaits bija no Rīgs – 35, Siguldas – deviņi, kā arī dalībnieki no Vangažiem, Ādažiem, Kuldīgas, Rencēniem, Valmieras, Tukuma, Limbažiem, Salaspils, Saulkrastiem, Kokneses, Valles, Rūjienas, Cēsīm, Mālpils, Jūrmalas, Ogres, Garkalnes, Zvejniekciema, Carnikavas, Pļaviņām un Daugavpils. Uz turnīru bija ieradušies arī šahisti no Rokiškiem (Lietuva) – 5 spēlētāji, Pleskavas (Krievija) – 3 šahisti, Dņepropetrovskas (Ukraina) – 1, Sanktpēterburgas (Krievija) – 1. Dalībnieku skaitā bija 18 bērni un jaunieši vecumā līdz 16 gadiem

Kopvērtējumā 1.vietu ieguva lielmeistars Aleksejs Širovs (Rīga), 2.vietā – lielmeistars Igors Kovaļenkovs (Dņepropetrovska), 3.vietā – starptautiskais meistars Rolands Bērziņš (Rīga).

Atsevišķā Sigulda novada vērtējumā: 1.vieta Visvaldim Gercānam, 2.vieta Jānim Birģelim, bet 3.vieta – Ivaram Jēkabsonam.

Turnīra organizatori, Siguldas šaha entuazisti Visvaldis Gercāns un Ivars Jēkabsons, kurš bija arī turnīra finansiālais atbalstītājs (SIA „ Datorika” ), var lepoties, ka šogad turnīrs ir bijis trešais lielākais Latvijā. Atzinība par atbalstu un palīdzību Karīnai Putniņai – Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvaldes vadītājas vietniecei, novada sporta organizatorei.

Cerēsim, ka ar šo pasākumu atjaunosies Siguldā senās šaha tradīcijas, ko novēlēja arī lielmeistars Aleksejs Širovs: „Pie šādām telpām un iespējām šeit var pulcēt arī 300 šahistu, ko arī Siguldai novēlu!”

Pasākuma fotoreportāža

Informāciju sagatavoja
Ivars Raudziņš


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi