×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2012-11-15
Siguldas basketbolisti turpina cīņas

Cīņas LBL 3.čempionātā turpina BK „Sigulda” komanda, kas aizvadītajā nedēļā aizvadīja savu otro mājas spēli, pieveicot „Jēkabpils SC” komandu, bet jau piektdien savā laukumā uzņems „Salacgrīvu”. Uzvaru sēriju savā laukumā ir jāturpina!

Jēkabpils komanda bija veidota no sporta skolas audzēkņiem, kuri bija 16 – 18 gadus veci. Komanda piedalās LBL 3.turnīrā, lai gūtu pieredzi, kas vēlāk lieti noderēs jaunatnes sacensībās, kurās jēkabpilieši cīnās par augstākajām vietām Latvijā. Spēles pirmās minūtes parādīja, kāpēc. Proti, „Jēkabpils SC” spēlētais ātrais basketbols, it nemaz nespēlējot groza apakšā, bija neparocīgs siguldiešiem, it sevišķi garā gala spēlētājiem, kuriem aizsardzībā nācās segt netipiskas komplektācijas pretspēlētājus. Daudz kļūdu elementārās situācijās, daudz nerealizētu brīvu metienu – tāds bija pirmais puslaiks BK „Sigulda” izpildījumā.

Vēlāk, Artūra Melnieka un Klāva Bedrīša individuālo centienu iedvesmoti, siguldieši izvirzījās drošā vadībā, jautājumu par spēles uzvarētāju no dienas kārtības noņemot jau faktiski otrā puslaika sākumā. Otrajā puslaikā mājinieku treneri ļāva izspēlēties arī tiem spēlētājiem, kuriem šosezon spēles laiks ierasti ir bijis mazāks. Šoreiz situācija to atļāva. Spēles beigu rezultāts – 79:60, lielāko daļu spēles atrodoties vadībā. Interesanti, ka viesu komandas metienu realizācijas procents spēles gaitā ir turpinājis augt, taču siguldiešu pārsvārs – tieši tāpat.

Tikmēr šo piektdien plskt.19.30 Siguldā viesosies turnīra pašreizējie līderi „Salacgrīva”. Komanda ir visās piecās spēlēs izcīnījusi uzvaras. Turklāt tas viss ir panākts, pagaidām spēlējot bez sava līdera, kādreiz ļoti talantīgā un augstu vērtētā latviešu basketbolista Jāņa Zēģeļa (agrāk – Ruksis). Pagaidām nav informācijas par to, kāpēc viņš šosezon pagaidām nav spēlējis un nav arī zināms, vai viņš dosies uz Siguldu. Pat ja nē, tāpat komanda ir ļoti labi komplektēta, tajā ir pieredzes un jaunības sakausējums. Līderis ir pieredzējušais Mārcis Kalniņš, augumā raženais centra spēlētājs. Tikmēr ārējā līnijā ir vairāki jauni un ātri jaunieši. Un tomēr – „Salacgrīvas” komanda pavisam noteikti nav ar neko stiprāka par siguldiešiem, tādēļ pavisam noteikti ir gaidāma asa, agresīva, saspringta un emocionāla cīņa. Atzīmēšu – tas viss notiks Siguldas publikas priekšā! Pašu uzvaras un citu veiksmīgu rezultātu gadījumā, siguldieši var pat pēc spēles iekarot pirmo trijnieku.

Atgriežoties pie spēles pret „Jēkabpils SC”, protams, paldies atkal ir jāsaka atbalstītājiem, kuri bija ļoti kuplā pulkā, turklāt liela daļa bija arī uz pirmo mājas spēli. Tas nozīmē, ka kādam spēļu apmeklējums jau sāk kļūt par tradīciju, un tas kluba pārstāvjus tikai priecē. Tiesa, tik un tā gribētos vēl vairāk skatītājus uz spēlēm, jo zāles ietilpība atļauj cilvēkiem būt vēl aktīvākiem spēļu apmeklētājiem. Galu galā uzvaras ir labākais mārketinga ierocis skatītāju piesaistē, bet savas publikas priekšā siguldieši vēl nav zaudējuši. Cerams, ka nākamā spēle, kas notiks šo piektdien, būs labs iegansts cilvēkiem apmeklēt Siguldas Sporta skolas zāli. Paredzams, ka siguldiešiem nekādu būtisku iztrūkumu sastāvā nebūs, kas nozīmē – būs plašas iespējas variēt ar dažādiem taktiskajiem risinājumiem.

Šobrīd, ar katru nospēlēto spēļu kārtu, situācija turnīra tabulā kļūst arvien skaidrāka. BK „Sigulda” ar trim uzvarām un diviem zaudējumiem šobrīd dala 5. un 6.vietu. Jāatzīmē, ka, domājot par izslēgšanas spēlēm, mērķis varētu būt vismaz 4.vieta, jo tā nodrošinātu sava laukuma priekšrocības pirmajā kārtā. Taču līdz tam vēl ir diezgan tālu. Tāpat jāatzīmē, ka kluba jaunumiem var sekot arī sociālo mikroblogu vietnē „Twitter”: twitter.com/bksigulda. Tiekamies piektdien!

BK „Sigulda” 79:60 „Jēkabpils SC”
BK „Sigulda”: Bedrītis 20; Melnieks 18; Vikmanis 9; Bitītis 7; Cīrulis 6; Rudzāts 4; Dudko 4; Korps 4; Gaigals 3; Lielpēteris 2; Strautiņš 2; Dambergs.

„Jēkabpils SC”: Liberts 16; Kohanovs 16; Ermansons 7; Stiebriņš 5; Bitels 5; Burda 5; Zībergs 4; Sniķis 2; Lazdāns; Šmits.


Informāciju sagatavoja:
Raimonds Rudzāts
BK „Sigulda”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi