×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-01-02
„Siguldas Minerālūdens” saņēmis Latvijas Diētas ārstu asociācijas novērtējumu

SIA „Siguldas Minerālūdens” dabīgie minerālūdeņi „Sigulda” un „Turaida” ir saņēmuši Latvijas Diētas Ārstu asociācijas novērtējumu, kas veikts pamatojoties uz SIA „Latvijas Sertifikācijas centrs” laboratorijas testēšanas pārskatu datiem.

Latvijas Diētas Ārstu asociācija ir atzinusi, ka dabīgais gāzētais minerālūdens „Sigulda” izmantojams gremošanas orgānu slimību (gastrīti ar pazeminātu sālsskābes sekrēciju, žults pūšļa diskinēzijas u.c.) ārstēšanā un tas ir derīgs šķidruma atjaunošanai organismā pēc  smagas fiziskas slodzes, kā arī caurejas un vemšanas izraisītas dehidrācijas koriģēšanai. Tomēr, sakarā ar augsto nātrija un hlora koncentrāciju, tā lietošanā jāievēro mērenība, paaugstināta asinsspiediena, sirds asinsvadu slimību, kā arī aptaukošanās gadījumos.
 
Savukārt dabīgais negāzētais minerālūdens „Turaida” pēc minerālvielu sastāva piemērots ikdienas lietošanai kā dzeramais ūdens bez ierobežojumiem apjoma ziņā. Latvijas Diētas Ārstu asociācija norāda, ka minerālūdens sastāvā ietilpst gan kalcijs, gan magnijs, un tas satur maz nātrija un hlora, tādēļ tā lietošana ieteicama arī asinsvadu slimību, paaugstināta asinsspiediena un aptaukošanās gadījumos. Kopumā dabīgais minerālūdens „Turaida” vērtējams kā veselīgs produkts, kas lietojams ikdienas uzturā bez ierobežojumiem gan pieaugušajiem, gan bērniem.
 
Minerālūdens ieguve un pildīšana PET pudelēs tika atsākta 2011.gadā. Minerālūdens tiek iegūts Gaujas Nacionālā parka teritorijā no diviem urbumiem: dabīgo minerālūdeni „Sigulda” ar minerālvielu saturu 3,1 - 3,6 g/l iegūst no 462 metru urbuma, savukārt, dabīgo minerālūdeni „Turaida” ar minerālvielu saturu 0,3 - 0,4 g/l iegūst no 272 metru urbuma. Šobrīd Latvijā ir reģistrēti sertificēti tikai pieci minerālūdens avoti, tajā skaitā Sigulda - Nr.DB 6398 un Turaida Zegevold - Nr.DG 6393.

Dabīgais minerālūdens „Sigulda” un „Turaida” nopērkams pārtikas veikalu tīklos visā Latvijā, kā arī uzņēmuma ražotnē – Siguldā, Pulkveža Brieža ielā 111c.

Atgādinām, ka Siguldas novada iedzīvotāji, uzrādot ID kartes, var iegādāties gāzēto minerālūdeni „Sigulda” un negāzēto ūdeni „Turaida” ar 5% atlaidi. Ar atlaidi iegādāties SIA „Siguldas Minerālūdens” produktus var uzņēmuma ražotnē, sākot no viena iepakojuma (0.5l - 12pudelītes iepakojumā un 1l un 1,5l - sešas pudeles iepakojumā).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


siguldietis
- 2013-01-09 11:12

MŪ "Sigulda\'\' ir visgaršīgākais no visiem veikalā nopērkamajiem! Jau ilgu laiku mans favorīts. Un paldies par atlaidēm!

Atbilde: siguldietis
Māris
- 2013-01-09 23:02

Jā, tiešām, neatpaliek no Boržomi vai Esentuki. "Turaida" gan man ne visai...

Pasākumi