×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-01-03
Pagarināta iespēja apskatīt metu konkursa ierosinājumus par būvniecības ieceri Ausekļa ielā 4

Lai Siguldas novada iedzīvotāji varētu iepazīties ar Ausekļa ielā 4 plānotajiem būves metiem, līdz 20.janvārim ir pagarināta būvniecības metu konkursa ierosinājumu apskate. Konkursa meti ir pieejami Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv un Siguldas novada Būvvaldē, Zinātnes ielā 7.

Jau ziņots, ka 2012.gada 27.aprīlī Siguldas novada pašvaldība organizēja izsoli nekustamajam īpašumam Ausekļa ielā 4. Pēc Siguldas novada Teritorijas plānojuma šī ir apstiprināta detālplānojuma teritorija ar plānoto (atļauto) izmantošanu Sabiedrisko un komerciestāžu apbūves teritorija (PSK-11) un Pilsētas koptās zaļumvietas/zaļumu teritorija (ZP-1). Zemes gabalu izsolē iegādājās SIA "DMB". Saskaņā ar izsoles noteikumiem, uzņēmumam bija jārīko metu konkurss, lai zemes gabala īpašnieks varētu izvēlēties sadarbības partnerus - arhitektus vai arhitektu birojus, kuri apliecinājuši savas potenciālās iespējas turpināt darbu jau pie konkrētu apbūves priekšlikumu izstrādes.

Līdz 20.janvārim Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus iepazīties ar arhitektu piedāvātajām metu skicēm, kas sniedz ieskatu plānotās būves aprisēs, bet nenosaka būves galīgo apjomu un arhitektūru – arhitekti to izstrādās pēc 20.janvāra, ievērojot normatīvos aktus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


lakshmi
- 2013-01-20 09:49

Pie tam šajos grūtajos laikos jaunajam projektam jābūt papildinātam ar spēcīgu biznesa plānu,lai varētu redzēt plānoto finanšu rezultātu. Jāparedz atbildība par falsifikācijām.Katram saprotams,ka tādai iestādei būs lielas izmaksas,arī elektrībai un apkurei. Jābūt pilnīgi skaidram,ka tā pati sevi atpelnīs un nevajadzēs finansiālu palīdzību no pilsētas budžeta,kurš katram iedzīvotājam ir dārgs.

lakshmi
- 2013-01-20 09:42

Tieši ar regulāriem iedzīvotāju nodokļu maksājumiem var zelt pilsētas budžets,nevis ar neregulāriem atpūtnieku izdevumiem veikalos un ēdināšanas vietās. Nezinu,cik JAUNAS darba vietas būs šajā plānotajā būvē,bet,ja tās būs tikai kādas 10 un pārējās tiks pārvietotas no citām vietām pilsētā, tad, kur labums?

lakshmi
- 2013-01-20 09:38

Te runā par atpūtas iespējām, tad,teikšu atklāti,ka mani bērni atbrauc uz Siguldu ne tikai tādēļ, ,ka te atrodas dzimtās mājas, bet arī tāpēc,ka šeit var ar prieku "pazust" dabā, bet ne meklējot kādus izklaides centrus,kuri tuvajā Rīgā ir pārpārēm. Manuprāt,visvairāk vajadzētu padomāt par jaunu darbavietu radīšanu, lai jaunie nepamestu Siguldu.

Kristaps
- 2013-01-14 14:01

Sasmējos pie komentāra par perona "uzlabojumiem": "Interesanti vai kāda no atbildīgajām personām ir mēģinājusi iekāpt vagonā no jaunā perona?" – jo man bija tieši tāda pati sajūta – perons ir augstāks, bet kļuvis krietni neērtāks kāpšanai iekšā un ārā, turklāt par īsu.
Un atbilde uz jautājumu ir "nē", jo atbildīgās personas taču nebrauc ar vilcienu.

Kristaps
- 2013-01-14 13:58

Ģeniāli! Tiešām lielveikals brūna stikla monstra veidolā Siguldai ir vajadzīgs, lai "definētu centru". Bravo!
Tā "Kropotkina galerija" ir Rīgas tirdzniecības "galeriju" vietējais pakaļdarinājums. Nevajag!
Nevajag nolīdzināt vēl vienu parku! Tūristi nebrauks uz šejieni iepirkties.

Sigulda pēdējos gados nemaz vairs nav zaļa. Pat tajās skicēs var redzēt celmus, kur bija zaļojoši koki!

Edīte Eglīte
- 2013-01-14 11:08

(t.i. uz darbu), tā kā visas normālās stāvvietas tiks aizņemtas ar šīm mašīnām.
Mums nevajag tādu monstru no Kr.Valdemāra ielas līdz Pils ielai!!!!
Ja tādu projektu apstiprinās - domes varoņu vārdus publiskot, lai mūsu bērniem un mazbērniem par ko padomāt...

Edīte Eglīte
- 2013-01-14 11:07

Mostieties, Siguldieši! Kāds atpūtas izklaides centrs? Pēc plāna tur redzams 1100 kvm tidzniecības zāle Maxima XX un vēl šādi tādi veikali un restorāns. Vai mums nav pietiekoši kur iepirkties?! Tiktu sabojāts pilsētas centra izskats ar šausminoši lielo apjomu un mūsu skaisti atjaunotā stacija izskatīsies kā sērdienīte.
Jau redzam šā īpašnieka projekts "Šokolāde", ka absolūti nav domāts par apmeklētājiem, jo jābrauc 3 apļi, lai atrastu stāvvietu. Pilsētā nav stāvvieta, kur nolikt mašīnu cilvēkiem, kas aizbrauc uz Rīgu (t.i. uz darbu), tā kā v

Atbilde: Edīte Eglīte
KristsP
- 2013-01-14 22:19

Tātad-jūsuprāt, Sigulda ir pelnījusi tikai to, lai jūs centrā varētu atstāt mašīnu?? Siguldas nākotne- Edītes Eglītes stāvvieta, lai viņai būtu ērti tikt uz Rīgu! Tiešām jūs tik zemu vērtējat savu pilsētu?
Atzīstu, man šī projekta ārējais veidols arī nesimpatizē, taču pēc lasītās informācijas portālos sapratu, arhitekti to vēl uzlabos un mainīs..
Bet vispār, Eglītes kundze, jums vajadzētu priecāties, ka būs vēl kāda vieta,kur iepirkties, un jums nebūs jāriņķo 3reiz ap Šokolādi!:)

Jurijs1975
- 2013-01-10 18:00

Pilsetas izaugsmei, ir nepieciesami, sadi radikali projekti.
Kadam ir idejas un nauda kam labakam?

StudentsEs
- 2013-01-10 13:34

Jā, ļausim, lai Siguldā visur ir parki, meži, ābeļdārzi- un skatīsimies, kā mūsu bērni un mazbērni pamazām pārvācas uz Rīgu vai ārzemēm, jo mums svarīgāk taču ir ābeles pilsētas centrā:)!
Jautājums-kā, remontēsim ceļus, uzturēsim skolas un kopsim tos pašus parkus, ja pilsētā nebūs jaunu darba vietu un attīstības?
Tāpēc novēlu pilsētai- attīstību, kas varētu vairāk piesaistīt tūristus un noturēt šeit arī jaunatni!

JānisP
- 2013-01-10 09:31

Siguldas centram ir jātop, kur tas tagad iesākts.
No augšskata projekts izskatās pasakaini, būs kur labi laiku pavadīt - nevajadzētu aizmirst, ka tas būs atpūtas un izklaides centrs.

Atbilde: JānisP
klivins
- 2013-01-10 13:09

Siguldas centrs nav un nevar būt viena uzņēmuma rokās!

cirliitis
- 2013-01-10 09:26

te daži saka ka šokolāde esot nesmuks klucis. Nu vai ziniet salīdzinot ar piedāvāto bleķa monstru šokolāde ir vienkārši skaista kārdinoša šokolādes tāfelīte.
Tiešām nesaprotu, kā cilvēkiem var ienākt prātā uz tāda mē..a likt Kropotkinu uzvārdu. Tā jau ir kā zaimošana.
Ja gribat likt pamatīgu nosaukumu, tad izveidojot kaut ko pamatīgu vai vismaz acij baudāmu.

lakshmi
- 2013-01-09 18:24

turpin)...Cilvēks vēl arvien meklē urbanizācijas neskartas vietas, kur var atpūsties no saspringtajām darba dienām. Arī Daba mums par to teiks paldies. Veco ātri var nojaukt, bet atjaunot vairs to nevarēs.

Atbilde: lakshmi
Māris
- 2013-01-09 22:57

Piekrītu Jums, arī pa daļai GuntaramR. Ja apbūve Ausekļa ielas dzelzceļa pusē, tad ne augstāka par 1,5 stāviem, saglabājot veclaicīgas apbūves stilu, piem kā Zeile uztaisīja Kaķīškalnā. Neesmu viņa fans, taču man šīs mājas ļoti patīk, ir kur acis pamielot.

lakshmi
- 2013-01-09 18:23

turpin)....Negatīvi,ka pilsētā turpinās padomju laiku sliktā tradīcija, kas pamatīgi izjauca Siguldas izskatu. Tā ir daudzdzīvokļu māju būvniecība. Atceros, ka aiz universālveikala bija ābeļdārzs, bet tad sabūvēja daudzstāvu mājas un tagad vēl "iesprauda" pa vidu terašu māju. Tas rajons ir neglīts un nomāc apkārtējo privātmāju rajonu.
Tādēļ būtu apsveicami, ja pilsētas būvvaldes darbinieki tā mierīgi padomātu, kādēļ Sigulda vēsturiski bija atpūtnieku iecienīta vieta? Cilvēks vēl arvien meklē urbanizācijas neskartas vietas, kur var atpūs

Atbilde: lakshmi
IndraJansone
- 2013-01-10 13:47

Ja kas-vienīgais,kas tajā rajonā ir kaut cik smuks ir-terašu māja! Kas tieši jums nepatīk tajā terašu mājā?Pretīgi izskatās vecais universālveikals,kur tagad Maxima!Katru reizi,braucot garām,domāju,kāpēc nevar uztaisīt normālu fasādi!Kam tas unītis vispār pieder?...Skumjš skats...

Atbilde: lakshmi
Linee
- 2013-01-11 17:18

Lakshmi, ko Jūs ar GundaruR un klivinu visu laiku par to stāvlaukumu maļat? Pašā pilsētas sirdī nav jābūt asfalta pleķim.

Atbilde: lakshmi
GuntarsR
- 2013-01-11 18:29

->Linee,
Nevis asfalta pleķis, bet normāls stāvparks, kuram starp citu būtu jābūt pie stacijas atbilstoši Pierīgas mobilitātes plānam! Mūsu staciju rāda kā labo praksi daudzās ar os jomu saistītās sanāksmēs. Skumji, ja multimodālam mezglam nebūs stāvparks :(

lakshmi
- 2013-01-09 18:22

turpinājums..Nekas mākslīgs, nav ilglaicīgs. Nesapratu, vai par autostāvvietu būs jāmaksā? Finansiāli neredzu izdevīgumu siguldiešiem. Vai tādēļ vairāk tūristu brauks un atstās pilsētai naudu? Katram skaidrs,ka ne tas viņus interesē. Pie tam mazie pundurkociņi arī nav mūsu pilsētas senā zaļā seja. Acīmredzot tiek veidots jauns Siguldas veidols, bet vēl vecā dažas iezīmes palikušas. Pozitīvi,ka pilsdrupas apbūvētas, stacija saremontēta. Negatīvi,ka pilsētā turpinās padomju laiku sliktā tradīcija, kas pamatīgi izjauca Siguldas izskatu. Tā ir daudzd

lakshmi
- 2013-01-09 18:21

turpinājums...mājīgumu, mazstāvu apbūvi, lielajiem kokiem, par ko arī to iemīļojuši atpūtnieki.
Atceros, ar kādu pompozitāti 90-ajos gados uzbūvēja un atvēra lielo ēku pie parka, kur atradās bistro, patreiz Straupes veikaliņš,un vēl kāda iestāde. Tagad tur skumja aina,telpām mainās īpašnieki,dažas stāv tukšas,apkārtne vāji kopta, pati būve negaumīga, mūsu pilsētai neraksturīga.
Vai tādas būves atkal vajadzīgas?Kam? Saprotu, ka arī šī būs privāta, ne pilsētas. Apniks īpašniekiem,vai bizness neattaisnosies, ko tad? Nekas mākslīgs, nav ilglaic

lakshmi
- 2013-01-09 18:20

Atbalstu GuntaraR analīzi un ieteikumus.
Tie ir konstruktīvi un nav balstīti tikai uz "patīk" vai "nepatīk". Šajā diskusijā piedalās tauta,kurai ir dators un internets, bet, lielākai daļai vecāka gada gājuma pamatiedzīvotāju, kuru mājvieta šeit ir vairākām paaudzēm, nav tādu iespēju. Apjautājos sava vecuma siguldiešiem 50-70-gadniekiem un nebija piekrišana šai milzīgajai būvniecībai, labākajā gadījumā bija atbilde: "runāsim vai nerunāsim, tāpat uzcels". Patiešām, vēsturiski Sigulda ir patīkama ar savu mazās pilsētas auru, mājīgum

Kureckis
- 2013-01-09 16:06

Daži filozofiski jautājumi noliedzējiem-tūristu autobusi,sabiedriskais transports,apmeklētāji info centrā...jūs domājat, lai viņi visi uz stacijas bruģa sauļojas,  pēc  tam dodas pa skaistajām dabas takām, un  pēc tam atkal atgriežas pie info centra pasauļoties?:)) 

Atbilde: Kureckis
GuntarsR
- 2013-01-09 16:40

Nu, bet vai tad grūti izlasīt rūpīgi diskusiju ar piedāvātajiem argumentiem un risinājumiem? Skat. manus pirmos 4 komentus 06.01.
Tas, ka laukumam jāattistās par to nav šaubu! Tikai cilvēki nesaprot, ka var izdarīt labāk! Un jautājums par stāvparku pilsētas vadībai arī tiks uzdots pie pirmās iespējas. Gatavojiet atbildes!

Atbilde: Kureckis
Elmaars
- 2013-01-09 17:21

Kādam tonis tāds par daudz pavēlniecisks. Nil Ušakov, tas tu? :D

RutaP.
- 2013-01-09 15:50

Ja gājēju iela- tad jā!Ja lielveikals-tad nē! Hoteli arī vajadzētu!

Atbilde: RutaP.
Elmaars
- 2013-01-09 17:25

Es arī par gājēju ielu un viesnīcu + kādu izstāžu zāli vai sporta klubu un kafejnīcām, suvenīru veikaliem.

Vietejais
- 2013-01-09 15:11

Jaanem, veeraa ka shis bija konkurs un idejas nav akmenii kaltas! Biezhi vien mainaas gan veidols gan arii funkcionalitaate! Jautaajums vai vajag vietu kur pulceeties - jaa un ja taa ir vesela iela, galerija ar maajiigaam kafejniicaam - super! Buus mums sava gaajeeju ielinja! Un ja papeeta projektu buuvvaldee , tad ir puspagrabs nevis pazemes autostaavieta - lugums tauta iedzilinamies, savaadaak liekas diskusijas! Domaaju ka noteikti tur vajadzeetu funkcionaali ielikt arii ko saistiitu ar sportu (fitness, joga...), jo blakus ir bobslejtrase un lielos vilcienos Siguldaa nav normalas publiskas

KristsP
- 2013-01-09 13:07

Ko jūs- Māri un GuntarR- tā uztraucaties-izskatās, ka baidāties no konkurences!Man kā mārkentinga studentam jūsu \'konstruktīvi negatīvie komentāri \'izraisa smaidu-Jāuztraucās jau tikai pašam investoram-kā atpelnīt!Siguldieši šajā gadījumā tikai iegūs!

Atbilde: KristsP
GuntarsR
- 2013-01-09 14:20

KristsP, Nu tā ir ļoti liberāla pieeja no jūsu puses, kura protams arī daudz kur pastāv/ēja. Taču ir arī sociālie un vides aspekti un runa iet par pilsētas centru nevis šosejas attīstības zonu. Runa iet par Siguldas identitāti un jums kā mārketinga studentam j;āsaprot ka ir arī vietas mārketings ne tikai investīciju piesaistes mārketings.

Elmaars
- 2013-01-09 12:32

Vietas izvēle - baigi ok, nosaukums - labs, tikai ceru, ka konstrukcija neatgādinās stikla paviljonu. Kur varēs iepazīties ar "galīgo apjomu un arhitektūru"? Šķiet, ka pāragri te kritizēt.

GuntarsR
- 2013-01-09 08:47

Atmetot šīs būves funkcijas apšaubāmo jēgu Siguldas kontekstā, varam arī apskatīt tā saucamo „moderno arhitektūru” par ko te daudzi priecājās. Manuprāt, Siguldieši būtu pelnījuši kaut ko laikmetīgāku par „ala-90to gadu stikla šķūni” ar kādiem pilna Rīga u.c. Latvijas pilsētas. Būsim tagad, kā visi un tas pašā pilsētas centrā!!!!

Atbilde: GuntarsR
Māris
- 2013-01-09 22:38

Jā, vai nu ko modernu, vai tieši otrādi-klasisku, senlaicīgu, piemēram, kā atjaunotās mājas Kaķīškalnā.

Atbilde: GuntarsR
GuntarsR
- 2013-01-09 23:49

Māris,
Lai būtu pavisam godīgs, tad atzīšos , ka šajā gadījumā nepiekritīšu jums. Katram laikmetam ir sava liecība un taisīt vēsturiskas replikas ir lēti un neīsti. Arī ar laikmetīgu arhitektūru un pamatotIem apjomiem var ierakstīties Siguldas ainavā, ko mēs diemžēl neredzam šajā projektā.

Māris
- 2013-01-09 01:16

Aplūkojot rūpīgāk, konstatēju, ka ir trīs projekti, t.i viena būve trijās variācijās. Apsveicu, siguldieši, tur paredzēts lielveikals un salīdzinosi maz telpas pārējam. Arī pazemes stāvvieta, lai gan tur ir slapjš, Jā, cien siguldieši, braši ejam auzās, pat Ausekļa ielā vairs gaisa nebūs, ja šitādas ēkas uzcels. Jūs sakiet-mūsdienīgi, attīstība, investīcijas, izaugsme; skan komiski, lūdzu sāciet lietot smadzenes.

Atbilde: Māris
OzolsR.
- 2013-01-09 14:26

Ļoti nopiets pretarguments-slapjums!!! 

Atbilde: Māris
OzolsR.
- 2013-01-09 14:29

Stacija ir skaisti izremontēta,bet Laimas laukumā sajūta kā tuksnesī! Nezinu, vai tajā vietā vajag konkrēti tādu ēku, bet kaut ko tur noteikti vajag-piem. kādu ēstuvi vai viesnīcu utml.

Māris
- 2013-01-09 00:30

Atkārtoju, rakstā bija teikts par trijiem projektiem, kas izcīnījuši godalgotas vietas. Attēlā es saskatu tikai vienu un man tas nepatīk. Šķūņveidīga Šokolāde Nr 2. Varētu publicēt arī pārējos divus projektu, varbūt tie ir labāki. Nosaukumam nav nozīmes.
Ja kādam patīk šķūņi, lai brauc Rīga uz Alfu, Dominu vai tepat uz Raibo suni. Siguldas centram nav jāiemieso paterētāju sabiedrības simbols- lielveikals. Jā, 7 un 8.janvāris izceļas ar vienveidīgiem komentāriem, laikam magnētiskā vētra atkal.

Atbilde: Māris
Linee
- 2013-01-11 16:25

Nepiekrītu.. Šokolāde naktī ir īsta konča! Izgaismotie čili picas logi - ņam, ņam, cik skaisti! :)

Atbilde: Māris
GuntarsR
- 2013-01-13 14:18

->Linee Patiesībā Šokolādei nav ne vainas jo tā atrodas pareizā vietā (pie šosejas)! Tur gan arī tas apjoms varēja vairāk respektēt blakus esošās privātmājas.

Inga69
- 2013-01-08 22:45

Nikolaja Kropotkina vārds ir cieši saistīts ar Siguldas (Zēgevoldes) pārveidošanu kūrortā, kas tiek dēvēts par «Vidzemes Šveici». Viņš veicināja Siguldas dzelzceļa stacijas, viesnīcas un 900 metrus garās kamaniņu trases būvēšanu.
Lūk kāpēc man nav pretenziju pret ēkas nosaukumu. Nebūsim tauta slinki pameklējam google.lv informāciju un beigās vēl būsim lepni par tādu nosaukumu. :)

Inga69
- 2013-01-08 22:38

Projektu atbalstu, un tas ir tikai apsveicami, ka ir cilvēki, kuri vēlas un var ieguldīt Siguldas attīstībā un izauksmē. Izskatās mūsdienīgi. Pēc manām domām stikla konstrukcijas ļoti labi sader ar Siguldas tēlu, nedomāju, ka ēka padara vietu smagnēju un nebaudāmu.
Arī Parīzes Eifeļu tornim neviens ilgu mūžu nevēlēja un tas netika uzskatīts, par kaut ko tādu, ko būtu vērts atstāt nākošajām paaudzēm.

GMS
- 2013-01-08 19:26

Viennozīmīgi priecātos ja šis projekts realizētos! Tas būtu lielisks turpinājums stacijas laukumam. Esmu pārliecināts, ka tas nāktu par labu Siguldai, jo būtu jaunas darba vietas, tūristiem būtu vairāk ko darīt un Siguldieši būtu lepni par vēl vienu skaistu objektu Siguldas sirdī. Arhitektiem noteikti vēl vajadzētu pielikt pirkstu, jo liekas, ka pārāk moderni priekš Siguldas centra-ņemot vērā arī nosaukumu.

MārisR.
- 2013-01-08 17:20

Izskatās ļoti mūsdienīgi. Prieks, ka pilsēta attīstās pozitīvā un kvalitatīvā virzienā. Grūti gan iztēloties kā tas izskatīsies dabā, jo tomēr kaut kas jauns un nepierasts Siguldai. Katrā ziņā veiksmi attīstītājiem. Lai izdodas! Galvenais, ka lietas virzās uz priekšu.

Tiem, kas te par stāvvietu runāja - drīz taču autoosta pārcelsies uz stacijas ēku. Kas būs bijušās autoostas placī? Vai tad ne publiski pieejama stāvvieta?

IndraJansone
- 2013-01-08 16:33

Ceru, ka ideju izdosies attīstīt,radot kafejnīcas,kādu restorānu, suvenīru, sīklietu bodītes, lai būtu līdzības ar ārzemju mazpilsētu sajūtu! Iela izskatās labi,vienīgi fasādi derētu uzlabot.

AnnaR.
- 2013-01-08 12:06

Nesaprotu,kāpēc strīdi! Centrā jau viena bode ir "par-priekš savējiem"! Nebūtu slikti arī kaut kas priekš pārējiem:)Vienīgi gribētos kaut ko senlaicīgāku,ja jau Kropotkins...

slaura
- 2013-01-08 08:26

Vienmēr, iebraucot Siguldā ,priecājos par skaistajām vietām.Ļoti jauki ,ka pilsēta attīstās,ka ir darbīgi un rosīgi cilvēki,kuri vēlas,lai pilsēta būtu par vēl vienu objektu krāšņāka.Lai izdodas realizēt iecerēto ideju!

Artūrs777
- 2013-01-07 22:05

Ēka izskatās ļoti skaisti. Nav kārtējais garlaicīgais projekts ar Maximas tipa kantaino kasti. Manuprāt, stikla konstrukcijas lieliski sasauksies ar jaunās stacijas ēkas izskatu. Lai veicas attīstītājiem, Siguldas centrā vajag ko jaunu un modernu, kas tomēr reizē izskatās eleganti senlaicīgs. Esmu par! Jau tā lepojos ar savu pilsētu Siguldu un gribu lepoties ar to vēl vairāk!

Atbilde: Artūrs777
AnnaR.
- 2013-01-08 12:18

Man gan šķiet, ka ēkā būtu kaut kas jāpamaina..

Līva
- 2013-01-07 21:59

Skaists projekts!!!!!!Nezinīšiem vajadzētu palasīt vēsturiskos faktus par Kropotkinu un viņa devumu Siguldas attīstībā. Bet latvietīšiem jau vieglāk visu noliegt, pašiem neko nedarīt. Vislabāk mākam tikai dziedāt un ar svecēm stāvēt uz tiltiem.Man projekts patīk. Veiksmi realizēšanā.

Nauris
- 2013-01-07 17:58

Manuprāt ideja ir Lieliska! Piekrītu zemāk redzemajam komentāram, par to, ka Kropotkina galerija ideāli papildinātu Siguldas centru. Beidzot būtu vieta, kur tūristam aiziet izkāpjot no vilciena. Kā arī man, kā Siguldas jaunietim būtu iespēja ar draugiem lietderīgi un jauki pavadīt laiku. Vienozīmīgi atbalstu šo projektu. :)

Atbilde: Nauris
GuntarsR
- 2013-01-07 20:27

Lietderīgi un jauki pavadīt laiku veikalā! :) Par laimi Siguldā ir daudz labākas alternatīvas!

LaiLaila
- 2013-01-07 17:09

2. Ja žēl koku, tad iestādiet savā piemājas pagalmā kādu jaunu kociņu! Tāpat, cik no bildēm var saprast, tiks iestādīti vietā jauni koki, krūmi!
Esmu tikai par pārmaiņām un izaugsmi- beidzot Siguldai būs centrs!

LaiLaila
- 2013-01-07 17:03

1. Nosaukums, manuprāt, ir tieši laikā! Tā taču ir mūsu vēsture. Nebūtu bijis Krapotkins, Sigulda nebūtu viena no tūristu iecienītākajām pilsētām LV! Domājiet, ka krievi zina labāk Krapotkinu nekā mēs?- stipri šaubos! Un ja arī zina, tad visi daudzie krievu kamaniņbraucēji un bobslejisti, kuru ziemā ir pilns Siguldas centrs, varēs braukt mājās un stāstīt par Siguldu! Mums taču ir vajadzīgi tūristi!!! Ekonomikai ir jāaug!

Liiiga
- 2013-01-07 16:43

Izskatās super! Lielisks nosaukums, ņemot vērā šīs personas devumu Siguldas attīstībā - orģināla vēstures atsauce. Man ļoti simpatizē vizuālais risinājums. Lai veicas Siguldas attīstītājiem!

Janjadels
- 2013-01-07 16:41

Tieši tas, kas nepieciešams! Beidzot tiks iezīmēts pilsētas centrs, pārdomāti aizpildot vietu ar modernu, funkcionālu ēku! Uz priekšu!

Laurinjsh
- 2013-01-07 13:41

tikai un vieniigi saglabājot mazpilsētas ainavu. Nevajag nekādas gigantiskās stikla celtnes.

alda
- 2013-01-07 13:23

Pilnīgi piekrītu Mārim par jauno peronu, tas ir ne tikai par īsu, bet man lielākā problēma ir iekāpt vilcienā un ar mazu bērnu tas ir diezgan problemātiski, tādēļ priecājos, ka lielākā daļa vilcienu no Siguldas tomēr kursē vēl gar veco peronu. Izkāpšana ir vieglāka, jo tad var lekt. Interesanti vai kāda no atbildīgajām personām ir mēģinājusi iekāpt vagonā no jaunā perona?

klivins
- 2013-01-07 10:23

2. daļa. Pilsēta un pilsētnieki zaudēs stāvvietu pilsētas centrā pie stacijas! Tas jau vispār ir nejēdzība!
Skumjākais ir tas, ka pilsēta jau ir pārdevusi zemes gabalu... Un \'investora kungs\' jau grib maksimizēt savu izīrējamo platību, tas nu ir skaidrs!
Atbalstāms būtu variants, kur apbūve būtu mazpilsētai tipiska gar Ausekļa ielu, ar stāvvietām (publiskām!) aiz ēkām, gar dzelzceļu! Bet šis stikla monstrs - to vajag vienbalsīgi noraidīt!

Atbilde: klivins
Liiiga
- 2013-01-07 17:23

Apskaties projektu rūpīgāk. Tur plānota pazemes autostāvvieta. Turklāt ēka nevis "iztukšos pārējo centru", bet radīs centru, kā mums nav.

Atbilde: klivins
klivins
- 2013-01-07 21:53

Pazemes autostāvvietas visbiežāk ir maksas vai ar ierobezotu darba laiku. Pie lielveikaliem parasti ar norādēm, tikai klientiem, vai ar laika ierobezojumu.

Atbilde: klivins
klivins
- 2013-01-07 21:57

irina matisone,
jā, acīmredzot šis projekts parāda, ka celt jaunas, tirdzniecībai piemērotas telpas, uz pilsētai piederošām zemēm ir izdevīgāk, nekā sakārtot esošo pilsētvidi. Pilsēta un tās būvvlade varētu iestāties par pilsoņu interesēm dzīvot sakārtotā pilsētā, pieprasot no ēku īpašniekiem lielāku atbildību īpašumu apsaimniekošanā.

klivins
- 2013-01-07 10:18

No vienas puses ir apsveicama vēlme atdzīvināt centru. Tāds lielāks veikals to darbiņu paveiktu. It kā viss labi!
Tomēr, vai Siguldas gadījumā nebūtu jāparūpējas par to, lai apdzīvoti tiktu esošie pussabrukušie nami? Lai esošo ielu tīklā tiktu iebūvēti trūkstošie nami? Lai būtu daudzi, bet mazāki vaikaliņi? Tiešām, jābaidās, ka šāds liels veikals tikai iztukšos pārējo centru! Turklāt, papētot metu, ir skaidrs, ka: ar stāvvietām būs problēmas, to būs par maz, krustojums ar Valdemāra ielu būs problēma, caur to brauks viss piegādes transports un ap

Atbilde: klivins
irina matisone
- 2013-01-07 19:43

Par pussabrukušajiem namiem taču atbild tā īpašnieki,ne tā?Viņiem taču ir visas iespējas tos apdzīvot un atdzīvināt.Neizskatās, ka viņus tas īpaši uztrauktu,jo gadiem jāskatās uz nodrupušām fasādēm.Labi,ka vismaz tā ēka,kur tagad Eklērs ir atjaunota un svaiga. Sakārtota vide apkārt varbūt mudinās arī pārējos īpašniekus sakārtot savus namus? Vismaz pašā centrā esošās ēkas...

Māris
- 2013-01-07 00:27

Laikam par garu bija, ka nesalīda.

Parkā nevajag veidot kārtējo šķūņa tipa lielbūvi. Ja stacija nav vietas ēstuvei, tad tā jāveido blakus, tajā parkā,ar skatu uz vilciena pusi, pulksteni un maršrutu sarakstu pie durvīm. Stacija bez bufetes nav stacija. Celtne varētu būt kā stacijas ēkas turpinājums, tajā pašā stilā vai tautiskā stilā būve, tipa Aparjods, R-Suns, Lido- koks, sarkanais ķieģelis, dakstiņu jumts. Otru Šokolādi tiešām negribas!

Māris
- 2013-01-07 00:20

Rakstā bija teikts par trijiem projektiem, kas izcīnījuši godalgotas vietas. Attēlā es saskatu tikai vienu un man tas nepatīk.
Par staciju. Tajā iekšā ir 12! sēdvietas, kur apsēsties, kas būs, kad ievāksies autoosta? Stacijā nav uzstādīts pat vissūdīgākais ķīniešu kafijas automāts, arī preses kioska vairs nav, par kafejnīcu pat nerunājot.
Stikla nojume ārā ir bezjēdzīga, tā neaiztur ne lietu, ne vēju, un milzīgajā laukumā vējam ir kur ieskrieties.
Jaunais, augstais perons ir par īsu, vai tad mums vienmēr būs tikai trīsvagonu vilcieni.
Tajā parkā n

GuntarsR
- 2013-01-06 15:30

IV daļa: iela faktiski atrodas veikalā, kas manuprāt Siguldas publiskai telpai ir nepieņemami. Varbūt patērētāju sabiedrības veicināšanas ielas vietā vajadzēja padomāt, kā atdot gājējiem kādu reālu ielu? Piemēram, no stacijas laukuma radiāli izejošo Pils ielas posmu līdz Šveices ielai. Protams, attiecīgi labiekārtojot! Ceru, ka tomēr projekta ideja radikāli mainīsies un tā būs pieņemama vairākumam Siguldiešu! Lai veicās!

GuntarsR
- 2013-01-06 15:29

IIIdaļa: mazpilsētas vidi Pasūtītāja (!!!) noteiktā būvapjoma dēļ! Kāpēc pašvaldības zeme tika šādā veidā izniekota? Ja jau izsolam investoram šādas teritorijas, tad domājam arī kā nodrošināt kādu sabiedrisko funkciju. Domāju, ka kādi 70% novada iedzīvotāju strādā Rīgā, tad būtu tikai loģiski, ja šajā vietā atrastos neuzkrītošs stāvparks. Tam bija jābūt darba uzdevumā, citādi no stacijas tīri funkcionāli liela jēga nebūs! Nu un projekta skices parāda cik smagnēji tas (ne)ierakstīsies mūsu pilsētas ainavā. Projektā paredzētā gājēju iel

GuntarsR
- 2013-01-06 15:27

IIdaļa: tuvākās teritorijas attīstību. Manuprāt, svarīgi būtu šo laukumu vēl vairāk «telpiski noslēgt» atļaujot izbūvēt gar abām (!!!) laukuma malām nelielas kafejnīciņas un bodītes. Pašvaldība ar šo projektu arī acīmredzot domā, kā papildināt pašlaik tukšo publisko telpu ar kvalitatīvu arhitektūru, bet jautājums, kāpēc bija nepieciešams šāds te monstrs, kas pie tam vēl būtiski ietekmēs Siguldas esošos uzņēmējus! Konkursa uzvarētājs savā skicē gandrīz vai kā atvainojoties raksta, ka projektu bija sarežģīti harmonizēt ar apkārtējo mazpi

GuntarsR
- 2013-01-06 15:25

Šis projekts, ko varētu arī nosaukt par „Šokolāde Nr2” tiešām būtiski mainīs mūsu pilsētas vaibstus, bet vai pozitīvā virzienā, spriediet paši. Lūk daži mani apsvērumi, kur es nesaskatu šim risinājumam sabiedrisko labumu. Jau stacijas un tam pieguļošā laukuma projekts bija pārāk masīvs mazpilsētas videi, tomēr šo projektu vērtēju ļoti augstu, jo Siguldā, ar tās zaļajiem ielu krustojumiem, vienmēr ir bijis grūti identificēt pilsētas centru. Tagad jaunais stacijas laukums telpiski skaidri iezīmē pilsētas centru, kas noteikti vēl vairāk aktivizēs t

ilze
- 2013-01-04 11:40

Man nepatīk, ka pilsētas centrā rodoties jaunām tirdzniecības platībām, visticamāk izbeigsies vesela rinda mazo veikaliņu, kafejnīcu, zudīs mazpilsētas īpašā gaisotne. Tādus lielus tirdzniecības centrus var būvēt pie pilsētas robežas, bet kāpēc tas jādara pašā centrā?
Un koku arī man žēl, pēdējā laikā būvējot gājēju celiņus un arī pie stacijas, tik daudz veco, lielo koku nozāģēts. Zinu, ka vietā droši vien stādīs jaunus, ka vecie bija jau pārauguši, bet vienalga žēl - šobrīd izskatās tik pliki.

Sandra_Mika
- 2013-01-04 10:05

Egil, tā ir mūsu vēsture un Kropotkins bija cienījams muižkuns, ja palasa vēsutres annāles un pētījumus. Kā arī nevajag būt iedomīgiem un cerēt, ka tagad Siguldu piepludinās tūristu bari no vakareiropas. Mēs esam interesanti Krievijas virzienam un ar to ir jāsamierinās. Krievu tūristi nevis aizēno mūsu pilsētu, bet gan rada darba vietas siguldiešiem.

Vairāk mani satrauc tas, ka šis monstrs tiks būvēts blakus stacijai - vecajai apbūvei, izjaucot tikko izveidoto skaisto centru. Vai tiešām neko labāku par stikla kasti mēs neesam pelnījuši? Bet tas laikam ir t

EgilsK
- 2013-01-03 23:17

Ideja, protams, apsveicama, bet man, personīgi, ir kategoriskas antipātijas pret nosaukumu - Kropotkina galerija. Sigulda tomēr ir latviska pilsēta un tādu to arī vajadzētu popularizēt, nevis veidot kārtējo krievu izklaides točku. Gan vasarā, gan uz ziemassvētkiem prieku par savu pilsētu aizēno krievu tūristu bari un auto ar krievijas numuriem. Saprotams, ka Sigulda ir tūristu pilsēta un esam Krievijai kaimiņos, bet tas nenozīmē, ka jāpārdodas par lētāko cenu....

Pasākumi