×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-01-14
Par kārtību, kādā piešķir asistenta pakalpojumu pašvaldībā

Ar 2013. gada 1.janvāri stājušies spēkā 18.12.2012. Ministru kabineta noteikumi Nr. 942 par „Kārtību, kādā piešķir un finansē asistenta pakalpojumu pašvaldībā”, kuri nosaka kārtību, kādā personai ar I un II invaliditātes grupu un personai no piecu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti piešķir asistenta pakalpojumus.

Šie noteikumi nosaka, ka asistenta pakalpojumu var saņemt personas, kurām:
1.    Noteikta I invaliditātes grupa redzes traucējumu dēļ;
2.    Noteikta I un II invaliditātes grupa un ir kāds no šādiem funkcionēšanas ierobežojumiem:
2.1.    Ir slimības vai anatomiski e defekti, uz kuru pamata ir izsniegts atzinums par medicīnisko indikāciju noteikšanu speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un pabalsta saņemšanai transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās;
2.2.    Ir abu augšējo ekstremitāšu anatomiski defekti: amputācijas stumbri plaukstu pamata līmenī vai augstāk;
2.3.    Ir garīgās veselības traucējumi.

Par asistenta pakalpojuma ieviešanu un norisi Siguldas novadā atbildīgā iestāde ir Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests. Finansējums asistenta pakalpojumu nodrošināšanai tiks piešķirts no valsts budžeta.

Lai saņemtu asistenta pakalpojumu persona vai tās likumiskais pārstāvis Sociālajā dienestā aizpilda (noteiktas veidlapas) rakstisku iesniegumu, uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

Papildus iesniegumam ir nepieciešams pievienot šādus dokumentus:
1.    Likumiskā pārstāvja pārstāvības apliecinošu dokumentu (kopiju), ja asistenta pakalpojumu pieprasa personas likumiskais pārstāvis;
2.    Komisijas atzinumu:
2.1.    Par asistenta pakalpojuma nepieciešamību, ja asistenta pakalpojumu pieprasa persona, vecāka par 18 gadiem;
2.2.    Par īpašas kopšanas nepieciešamību sakarā ar smagiem funkcionāliem traucējumiem, ja asistenta pakalpojumu pieprasa bērnam no piecu līdz 18 gadu vecumam;
3.    Institūcijas apliecinājumu par personas dalību pasākumos, kuru apmeklējumam nepieciešams asistenta pakalpojums (minēto apliecinājumu izsniegusi institūcija, kura organizē attiecīgos pasākumus ārpus mājokļa (piemēram, aktīvs darbs biedrībā vai nodibinājumā, aktīva nodarbošanās ar sportu, aktīva piedalīšanās pašdarbības kolektīvos, ārpusskolas pasākumi bērniem));
4.    Darba devēja apliecinājumu, ka persona ir darba ņēmējs pie attiecīgā darba devēja (ja persona strādā);
5.    Izglītības iestādes apliecinājumu, ka persona apgūst attiecīgu izglītības programmu konkrētajā izglītības iestādē (ja persona mācās);
6.    Dienas aprūpes centra vai cita rehabilitācijas pakalpojuma sniedzēja apliecinājumu (ja persona apmeklē attiecīgās institūcijas).

Iesniegt dokumentus asistenta pakalpojuma saņemšanai var Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta Dienas centrā, Pils ielā 3a, Siguldā, no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst.9.00 līdz 17.00, piektdienās no plkst.9.00 līdz 16.00.

Saņemt informāciju par šo pakalpojumu var zvanot sociālajai darbiniecei Dainai Ērglei pa tālruni 67974541, vai vēršoties pie Sociālā dienesta sociālajiem darbiniekiem pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi