×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-02-04
Video sižets: Siguldā top jauna sākumskola – vecākus aicina uz tikšanos

2013.gada 1.septembrī Laurenčos durvis vērs jauna sākumskola, kuras izveidei jau kopš pagājušā gada ir izveidota darba grupa, kurā ir iesaistīti dažādu nozaru speciālisti.

Jaunajā sākumskolā nozīmīga būs vecāku līdzdalība skolas darba plānošanā, pārvaldē un mācību procesā, tādēļ visi interesenti 21.februārī plkst.19.00 tiek aicināti uz tikšanos Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”.

Jau ziņots, ka skolas koncepcijas galvenās vadlīnijas norāda, ka izglītības iestāde solās būt atšķirīga no novadā esošajām. Tā būs pilnas dienas skola, kurā bērns varēs uzturēties līdz brīdim, kad vecāki beigs darbu – līdz pat plkst.19.00. Skola nodrošinās ne tikai pamatizglītības vajadzības, bet arī papildus izglītības iespējas un individuālo darbu (mājas darbu) izpildi turpat skolā, kā arī piedāvās aktīvās un pasīvās atpūtas iespējas. Skolā būs pieejama pamatizglītības programma ar padziļinātu dabaszinātņu un tehnoloģiju ievirzi. Skolēni no pirmās klases apgūs angļu valodu, bet otru svešvalodu – sākot no 3.klases. Plānots, ka jaunajā sākumskolā skolēnu skaits klasē nepārsniegs 18-20 bērnus, sniedzot iespēju uzlabot mācību procesa kvalitāti.

Plānots, ka skolēnu uzņemšanu jaunajā sākumskolā uzsāks 1.martā.

Youtube


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Kristija
- 2013-02-08 12:00

Vai, nu, valdorfpedagoģija ir vienīgais "savādums" Latvijā! Kur tad paliek montesori, baltie zirgi, Jūrmalas alternatīvā un mājmācība, ko atseviškās ģimenēs piekopj? Manāmas bailes no valdorpedagoģijas. Var būt Kristofers var sīkāk pakomentēt.

Kristofers
- 2013-02-08 08:42

Ar rakstu un videomateriālu tiek radīts maldinošs iespaids, ka skola ir atvērta tukšā, neizmantotā ēkā, nevis kārtējās reorganizācijas rezultātā no turienes dabūjot ārā Siguldas novada skolu.
Vecākiem, kas tur pieteiks savus bērnus, vajadzētu uzdot jaunās skolas vadībai konkrētus jautājumus:

1) Vai ar "savādumu" netiek domāta valdorfpedagoģija?

2) Vai ar "dzīvesziņu" netiek saprasta šīs pedagoģijas autora R. Šteinera antropozofija?

Laurinjsh
- 2013-02-07 08:49

cik zinu arī tagad 1.pamatsk. nav klases ar tik daudz bērniem.
trešajā rindkopā gan nekas nav pateikts. Tas,ka bērni būs pieskatīti un nodarbinātii - tas ir forši. Mani vairāk interesē izglītības sistēma - uz ko tā balstīsies utml., jo beigās jau jāapgūst tik un tā valstī noteiktā viela. mani noteikti interesē citāda pieeja nekā standarts, tāpēc interesējos

Minna
- 2013-02-06 14:27

Pag, nu bet visa trešā rindkopa tak arī stāsta par to, kas būs atšķirīgāks no pārējām skolām... mani visvairāk vilina tas mazākais cilvēku skaits skolā un individuālais darbs. Jo, manuprāt, nav īsti ok, ja klasē pa 27 bērni un nav kur elpu ievilkt... Bet svarīgi protams, lai ir kur ieskrieties vai atpūsties vienam no otra..

Minna
- 2013-02-06 14:23

Nu man jau domāt, ka tieši tāpēc arī aicina visus interesentus, lai skaidrotu. Nevienu jau nespiedīs ar varu skolu apmeklēt. To izvēlēsies vecāki, kuri vēlēsies. Jo pa lielam skolu tak pietiek un ir no kā izvēlēties. Esmu dzirdējusi, ka šis piedāvājums vairāk atsaucas uz pieprasījumu no tiem, kas šobrīd apmeklē privātos bērnudārzus un vēlas arī turpmāk savus bērnus izglītot mazliet citādi. Un nevest uz citurieni. Neticu gan arī variantiem, ka var visu vienā piedāvājumā ietvert. Jo zinām taču - kas der visam, neder nekam. Nu gan jau informēs, kas un kā

Laurinjsh
- 2013-02-06 13:07

noteikti aiziešu uz sapulci, jo līdz šim nekur nav publicētas jaunās koncepsijas vadlīnijas, kas būs tik atšķirīgas no citām skolām. Ļoti gribēšu dzirdēt stratēģiju un skaidru plānu šai iestādei. Kā arī nekas nav dzirdēts par sporta aktivitātēm. Īpaši tas mani satrauc,jo dzirdēju baumas,ka skolā sporta zāles nebūs, ka to pārveidos tikai par aktu zāli. Tiekamies sapulcē!

Pasākumi