×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-02-08
Aicina piedalīties projektā „Tautastērps pašu rokām”

2013.gada garumā notiks projekta „Tautastērps pašu rokām. I. daļa – tautiskais krekls un aube” praktiskās un teorētiskās nodarbības, kurās aicināti piedalīties visi novada iedzīvotāji, kuri vēlas radīt tautisko kreklu un/vai aubi.

Projektu organizē Tautas lietišķās mākslas studija (TLMS) „Vīgrieze” sadarbībā ar Siguldas pagasta kultūras namu. Projekta ietvaros dalībniekiem būs iespēja praktiski apgūt izšūšanu (baltie un krāsainie darbi) un tautiskā krekla darināšanas prasmes, kuras pasniegs TLMS „Vīgrieze” tautas daiļamata meistare Aina Erte un studijas vadītāja Gundega Pētersone.

Pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam, teorētisko lekciju par tautisko kreklu lasīs Dr. hist. Aija Jansone (Latvijas vēstures institūta Etnoloģijas nodaļas vadītāja, grāmatas „ Tautas tērpa krekli Vidzemē 19. gs.” autore), lekciju par sievu galvassegām lasīs Dr.hist. Anete Karlsone (Latvijas vēstures institūra Etnoloģijas nodaļas zinātniece), tāpat projekta laikā būs iespēja tikties ar dr. Ingrīdu Kaži, kura iepazīstinās ar savu personīgo tautastērpu kolekciju un dalīsies zināšanas par tautastērpa enerģētisko būtību un jēdzienisko saturu. Projekta ietvaros ir plānots arī doties uz Latvijas Nacionālo vēstures muzeju un aplūkot tā krājumos esošos tautisko tērpu paraugus un tikties ar krājumu glabātāju, etnogrāfijas nodaļas vadītāju Ilzi Ziņģīti.

Projektā plānotās nodarbības notiks vienu reizi mēnesī, sestdienā, visa 2013.gada garumā. Projekta dalībnieku līdzmaksājums vienai nodarbībai ir Ls 1.00, kā arī būs jāsedz materiālu izmaksas (lina audums krekliem, paraudziņiem, diegi, adatas utt.). Plašāka informācija par plānotajām aktivitātēm tiks sniegta pirmajā tikšanās reizē.

Pirmā nodarbība notiks 23.februārī Siguldas pagasta kultūras namā no plkst. 10.00-14.00.

Lūdzam dalībai projektā iepriekš pieteikties līdz 20.februārim pie Sandras Kančas, tel. 29179952, e-pasts: sandra.kanca@gmail.com.

Aicināti pieteikties visa vecuma dalībnieki ar vai bez priekšzināšanām rokdarbos!

Informāciju sagatavoja
Sandra Kanča
Projekta vadītāja
TLMS „Vīgrieze” dalībniece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi