×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-03-08
Šonedēļ Siguldas novadā: vērienīgi Ziemas festivāla pasākumi un aktivitātes

Šajās brīvdienās noslēgsies vērienīgais Ziemas festivāls Siguldā, kura laikā piedāvātas daudzveidīgas sporta, mākslas un kultūras aktivitātes. Festivāla kulminācija būs 9.martā, kad notiks atraktīvais pasākums “Ledus trašu zvaigznes un karaļi”, kurā Bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" būs iespēja vērot kamaniņu, bobsleja un skeletona braucēju paraugdemonstrējumus, īpašu čempionātu nobraucienos ar lāpstām un pannām, kā arī krāšņais ziemas karnevāls viesnīcas „Sigulda” laukumā, kurā pasaules karnevālu tradīcijas mijiedarbosies ar latviešu maskošanās tradīcijāmm.
Festivāls noslēgsies 9.martā plkst.20.00 ar mūsdienu tautas mūzikas apvienības „Elkupe” koncertu Siguldas novada Kultūras centrā.
Ziemas nekad nevar būt par daudz! Piedalies Ziemas festivāla aktivitātēs!

 
Piektdien, 8.martā

Plkst.10.00 Konference „Sports un tehnoloģijas” Siguldas novada Kultūras centrā.

Plkst.12.30 Tautas daiļamatu meistares Ainas Ertes personālizstādes „Violetā simfonija!” atvēršana Dienas centrā. Ieeja bez maksas.

Plkst.14.00 un 19.00 Kinofilma „Sapņu komanda 1935” Siguldas novada Kultūras centra kinozālē.

Plkst.17.00 Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestru koncerts sievietēm koncertzālē „Baltais Flīģelis”. Ansambļu mūziķi savās koncertprogrammās iekļāvuši plašu un daudzveidīgu repertuāru. Džeza kvinteta un noneta izpildījumā koncertā izskanēs laikmetīga džeza mūzika un citu stilu skaņdarbi. Ieeja bez maksas.

Plkst.19.00 Slēpošanas instruktoru kauss olimpiskajā centrā „Sigulda”.

Plkst.19.00 Ausekļa Limbažu teātra izrāde „Sievietes, sievietes...” – kaislību un intrigu komēdiju divās daļās – Siguldas pagasta kultūras namā. Ieejas maksa – Ls 2, iepriekšpārdošanā un ar ID karti – Ls 1,50.

Plkst.22.00 Veltījums dāmām – Tutti Frutti Band klubā „Muzikālā Kurtuve”. Garderobes pakalpojumi, ierodoties klubā, līdz plkst.23.00 – Ls 2, pēc plkst.23.00 – Ls 3. Reģistrējoties viesu sarakstam līdz 8.marta plkst.17.00, garderobes pakalpojumus par vienu latu lētāk!

Plkst.22.00 Samanta Tīna. Ballīti iesilda un noslēdz – DJ Oakhill klubā „Kaķis”. Ieeja līdz plkst.24.00 un pēc plkst.3.00 – Ls 2, ieeja no 24.00 – 3.00 – Ls 3.

Plkst.22.00 Tematiska ballīte klubā „Barbados”. Ieeja – Ls 1.

 
Sestdien, 9.martā

Plkst.9.00 Latvijas čempionāts bobslejā un kamaniņu sportā Bobsleja un kamaniņu trasē.

Plkst.10.00 „Vilciņa kauss 2013” izcīņa kalnu slēpošanā olimpiskajā centrā „Sigulda”.

Plkst.10.00 Ziemas festivāla pelde Matiņa ezerā. Peldēšana bez laika kontroles notiks unikāla „S” burta formas āliņģī 12m garumā un 3m platumā. Pēc peldes būs pieejama pirtiņa un Rīgas Dzirnavnieka sarūpēta silta putra. Pirmo reizi Siguldas vēsturē būs iespēja redzēt paraugdemonstrējumus zemledus peldēšanās, ko demonstrēs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti.

Plkst.11.00 Izglītojoša lekcija „Pasaule ar autiska cilvēka acīm” biedrības „Cerību spārni” telpās Skolas ielā 3. Lekciju vadīs Zane Kronberga. Apmeklējums ir bez maksas.

Plkst.12.00 Seminārs „Kā dzīvot jaunajā laikmetā?” viesnīcas „Sigulda” semināru zālē. Semināru vadīs Agnese Bērziņa. Dalības maksa Ls 15.

Plkst.12.00 Kustību un pārsteigumu performances pie Laimas pulksteņa. Plkst.11.50 deju kompānija „JV Clubs” profesionāli dejotāji un atbalstītāji Stacijas laukumā rīkos zibakciju. Plkst.13.00 varēs aplūkot Siguldas ielu nācijas un parkour pārsteigumus, bet plkst.14.18 deju kompānija „JV Clubs” dejotāji prezentēs ziemas hip-hop dejas.
No plkst.12.00 - 15.00 pie Laimas pulksteņa būs apskatāms "īpaši uztjūnēts" motorolleris, kuru sadarbībā ar Jaunrades centra moto darbnīcas jauniešiem apcakinājušas dāmu kluba "Madaras" čaklās rokdarbnieces.

Plkst.12.00 Ledus trašu zvaigznes un karaļi Bobsleja un kamaniņu trasē. Latvijas čempionāts kamaniņu un bobsleja sportā. Muzikālie sveicieni, paraugbraucieni skeletonā, nobraucieni ar pannām un lāpstām. Unikāla stafete ar kamaniņu sporta, skeletona un bobsleja nobraucieniem. Sportistu sumināšana un autogrāfi. Notiks arī bērnu vizināšanās starta estakādē ar īstiem sporta bobiem. Visus aicinām uz Sniega skulptūru čempionātu.

Plkst.13.00 Sarunas „Kāpēc bērnam vajadzīgas robežas?” Siguldas novada bibliotēkā. 11.saruna: „Godīgums – pati labākā taktika. Nospraužot robežas, izmantojiet pareizus vārdus”.

Plkst.16.00Čaiņika kauss” slēpošanā Pilsētas trasē.
Plkst.18.00 Ziemas karnevāls laukumā pie viesnīcas „Sigulda”.
  • Plkst.18.00 notiks parāde no Siguldas stacijas līdz Viesnīcas laukumam (aicināts piedalīties ikviens dzīves svinētājs ar masku).
  • Plkst.18.30 – 20.00 uz lielās skatuves uzstāsies bungu ritma grupa “Samba De Riga”, Brazilian Samba Sparkles show, pūtēju orķestris “Sudrabskaņa”, salsas dejotāji Ieva Kemlere, Rolands Šteinbergs un draugi, JVClub dejotāji, Ķīnas lauvu paraugdemonstrējumi, ansamblis “Apelsīns” un folkloras kopa “Dandari”.
  • Plkst.20.00 – 21.30 ritma un jautrības pilna ballīte kopā ar DJ Carlo.
Ziemas karnevāla laikā paredzēti satiksmes ierobežojumi! No plkst.17.30 līdz 22.00 Pils iela posmā no Ausekļa ielas līdz Šveices ielai satiksmei būs slēgta. 

Plkst.20.00 Muzikālās apvienības „Elkupe” koncerts Siguldas novada Kultūras centrā – meditatīva vienkāršība ar laikmetīgo rokmūziku, latviešu tautas skaņu un vizuālajiem kodiem, eksperimentālo mūziku un dzeju. Pirms koncerta Anša Epnera leģendārā dokumentālā filma „Lielvārdes josta”. Pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam, ieeja pasākumā bez maksas.

Plkst.22.00 DJ J&J klubā „Muzikālā Kurtuve”. Garderobes pakalpojumi – Ls 2. Reģistrējoties viesu sarakstam līdz 8.marta plkst.17.00, apmeklējums līdz plkst.24.00 – bez maksas, pēcāk Ls 1.

Plkst.22.00 DJ Mberg klubā „Kaķis”. Ieeja līdz plkst.24.00 un pēc plkst.3.00 – Ls 2, ieeja no plkst.24.00 – 3.00 – Ls 3.

Plkst.22.00 Tematiska ballīte klubā „Barbados”. Ieeja – Ls 1.
 

Svētdien, 10.martā

Plkst.11.00 Siguldas novada atklātais čempionāts telpu futbolā Siguldas Sporta skolā. Spēlēs „Dienvidparks” – „Siguldas Būvmeistars 1” un plkst.12.30 „Siguldas Būvmeistars 2” – „Līgatnes Zenit”.

Plkst.11.00 „SkiBox” Kaķīškalna kausa izcīņa kalnu slēpošanā Kaķīškalnā.

Plkst.11.00 Latvijas čempionāts paralēlajā snovbordā jauniešiem un junioriem olimpiskajā centrā „Sigulda”.

Plkst.12.00 bērnu mini slaloma sacensības "Mazais Reinis 2013" Reiņa trases AXA bērnu parkā. Reģistrācija no plkst.10.00. Mazos slēpotājus sagaidīs rotaļas, slēpošanas aktivitātes, pikošanās, kameršļūkšana, kā arī bērnu priekam ”Reiņa trasē” ciemosies Pārsteigumu Karuseļa pasaku tēli ar Jogitu Pūpolu.

Plkst.15.00 Kinofilma „Sapņu komanda 1935” Siguldas novada Kultūras centra kinozālē.

 
Izstādes
  • Fotogrāfa Ilgvara Gradovska fotoizstāde Jūdažu Sabiedriskajā centrā 
  • Jura Abramenko fotoizstāde "Krēsla bez krēsla" Siguldas pagasta kultūras namā 
  • Izstāde "Nu tik būs podi" Mākslu skolā "Baltais Flīģelis"
  • Izstāde veltīta Olgas Dreģes 75.jubilejai Jūdažu bibliotēkā
  • Izstāde "Sievietes daiļums literatūrā" Siguldas pagasta bibliotēkā
  • Izstāde veltīta Paula Bankovska 40.jubilejai Allažu bibliotēkā
  • Izstāde veltīta Viestura Vecgrāvja 65.jubilejai Siguldas novada bibliotēkā
  • Mākslas konkursa "Kur saulīte rotājās" darbu izstāde Siguldas novada Kultūras centrā 
  • Fotoizstāde "Olimpiskā ģimene" Mākslu skolā "Baltais Flīģelis" 
  • Tematiskā izstāde "Viltniece lapsa" Bērnu literatūras nodaļā
  • Olimpisko atribūtu un dokumentālo liecību izstāde "Siguldas Tornī" 
  • Jauno modes mākslinieku darbu izstāde "Nu tik būs lēciens" Bobsleja un kamaniņu trasē
  • Izstāde veltīta Gunāra Priedes 85.jubilejai Siguldas novada bibliotēkā
  • Cikla "Grāmatu terapija" izstāde par jogu Siguldas novada bibliotēkā

© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Gaida
- 2013-03-09 22:19

Ziemas festivāls bija fantastisks. Īpaši ziemas pelde, Dukuru paraugdemonstrējumi, olimpiešu izstāde un, protams, karnevāls. Esmu izbaudījusi šo dienu!

Pasākumi