×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-03-19
Siguldas novada pašvaldība atbalstīs akciju Zemes stunda

Katru gadu martā norisinās starptautiskais pasākums „Zemes stunda”, kurā cilvēki tiek aicināti izslēgt gaismu un maznozīmīgas elektriskās iekārtas uz vienu stundu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību globālajām klimata izmaiņām.

Siguldas novada pašvaldība, jau otro gadu, 23.martā plkst. 20.30 pievienosies akcijai „Zemes stunda”, un uz vienu stundu izslēgs apgaismojumu Siguldas novada pašvaldības ēkas fasādei, Livonijas ordeņa Siguldas pils fasādei un daļēji Siguldas dzelzceļa stacijas ēkas fasādei.

„Zemes stunda” ir lielākais klimata tēmai veltītais pasākums, kāds jebkad noticis. 2007. gadā „Zemes stunda” aizsākās kā vienas pilsētas – Sidnejas iniciatīva. Slavenajā Austrālijas pilsētā akcijā piedalījās 2,2 miljoni mājsaimniecību un uzņēmumu. Tās laikā miljoniem cilvēku visapkārt pasaulei vienojās, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, lai pieprasītu izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanai. 2012. gadā „Zemes stunda” notika 152 valstīs, vairāk kā 7001 pilsētā visā pasaulē. „Zemes stunda” turpināja iesākto 60+ - būt vairāk nekā viena stunda. Cilvēki, uzņēmumi un organizācijas iesaistījās kampaņā „Es izdarīšu, ja Tu izdarīsi” (I WillIfYouWill), pieņemot jaunus izaicinājumus vides stāvokļa uzlabošanai. Latvijā akcijā piedalījās 38 pašvaldības, ļoti daudzi uzņēmumi un organizācijas. „Zemes stunda” notiek katru gadu, šogad – 2013.gada 23. martā plkst.20.30. Līdzīgi kā Jaunais gads „Zemes stunda” virzīsies no vienas laika zonas uz nākamo.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Ozolins
- 2013-03-23 14:56

Un ko tas dos? Neko.

Sandra_Mika
- 2013-03-22 12:37

paldies Siguldai par to, ka ir pilsēta izgaismota naktīs! Vietās, kur nav gaismas, bet ir nepieciešams tumsā pārvietoties, paliek gana neomulīgi pat braucot ar mašīnu. Pilsēta ir pilsēta un tai ir jābūt izgaismotai:)

Kristaps
- 2013-03-22 10:04

Cik skaisti. Laikā, kad katru nakti tiek nelietderīgi izšķiesta enerģija, izmantojot nejēdzīgu ielu apgaismojumu, jūs reizi gadā uz stundiņu izslēgsiet gaismas veseliem trim objektiem.
Šoreiz varbūt tiešām izslēgsiet, nevis kā pagājušajā gadā izreklamējāt, bet kaut kas tomēr aizmirsās?
Sabiedriskās attiecības un preses relīzes jau galvenais, bet reālas darbības ikdienā, lai īstenotu akcijas mērķus..

Atbilde: Kristaps
Administrācija
- 2013-03-22 12:26

Labdien, Kristap! Siguldas novada pašvaldības Attīstība pārvaldes Īpašumu nodaļas vadītājs informē, ka pērn pašvaldība Zemes stundas akcijā iesaistījās ar plašu gaismas izslēgšanu visā pilsētas centrā, pēc kā saņēma vairākas iedzīvotāju sūdzības un neizpratnes zvanus.
Akcijas mērķis ir simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, un šī akcija norisinās visā pasaulē. Tāpēc šajā gadā Siguldas novada pašvaldība iesaistīsies – izslēdzot svarīgus un īpašus objektus pilsētas teritorijā – attiecīgi Siguldas novada pašvaldības ēkas fasādei, Livonijas ordeņa Siguldas pils fasādei, kā arī daļēji Siguldas dzelzceļa stacijas ēkas fasādei. Akcija laikā Siguldas novada pašvaldība vēlas pievērst iedzīvotāju uzmanību energoresursu ekonomiskai izmantošanai.
Komentējot Jūsu izteikumus par nelietderīgi izmantotu elektroenerģiju ielu apgaismojumam, informējam, ka pilsētas apgaismojums ieslēdzas ar tumsas iestāšanos. Apgaismojums izslēdzas plkst.24.00, savukārt no rīta apgaismojums ieslēdzas plkst.5.00 un deg līdz paliek gaišs. Izslēgšanos regulē vadības gaismas sensori tāpat kā ieslēgšanos vakarā. Starplaikā starp plkst.24.00 un plkst.5.00 pilsētā strāva tiek padota tikai atsevišķām laternām, lai būtu izgaismoti ielu krustojumi un gājēju pārejas, kā arī atsevišķās vietās, lai nebūtu pilsētā pilnīgi tumšs. Sakarā ar bagātīgo pasākumu klāstu nedēļas nogalēs Siguldā, pilsētas centra rajonos piektdienas un sestdienas naktīs apgaismojums netiek izslēgts.
Kopš 2011.gada pilsētā ir modernizētas divpadsmit ielu apgaismojuma vadības sadales, kur ir uzstādīti firmas „Siemens” apgaismojuma vadības kontrolieri. Modernizācijas darbi pilsētas apgaismojumam turpināsies arī šogad.
Neskatoties uz elektrības izmaksu pieaugumu kopš 2009.gada par aptuveni 30%, ielu apgaismojuma elektrības izmaksas nav pieaugušas. Sakarā ar to, ka pilsētā pieaug apgaismoto ielu, celiņu, kā arī ar speciālo apgaismojumu aprīkoto gājēju pāreju apjomi, jaunajos apgaismojuma projektos, piemēram, Pulkveža Brieža ielā, ir jau izbūvētas modernas ekonomiskā tipa lampas ar dimēšanas iespēju, kas dod vēl papildus iespēju palielināt apgaismojuma kvalitāti, pie samazināta enerģijas patēriņa.
Novada ielu un ceļu apgaismojuma sistēma un tīkli pastāvīgi tiek un arī tiks modernizēti, lai, būtiski nepalielinot ekspluatācijas izmaksu apjomu, uzlabotu apgaismojuma kvalitāti.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Kristaps
Kristaps
- 2013-03-26 20:04

Paldies par atbildi. 
Akcijas mērķis nav "simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu". :( 
 
Ar nelietderīgi izmantotu elektroenerģiju ielu apgaismojumam es domāju to, ka gaišie prāti ir izvēlējušies uzstādīt "interesantas" konstrukcijas laternas un apgaismot ne tikai ietves un ielas, kas ir nepieciešams, bet arī istabas, privātmāju pagalmus, dārzus, krūmus, grāvjus un visu citu, kur gaismai no "ielu apgaismojuma" nav jānonāk. Iedzīvotāji, kas par šo apgaismojumu maksā, par to arī sūdzas, bet tas gan kaut kā netiek ņemts vērā.

Pasākumi