×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-04-15
Saņem maisus un sakop savu un novada teritoriju!

Saskaņā ar Siguldas novada saistošajiem noteikumiem „Siguldas novada teritorijas un tajā esošo ēku, būvju, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības noteikumi” no 15.aprīļa līdz 15.maijam Siguldas novadā izsludināts Spodrības mēnesis. Siguldas novada Attīstības pārvaldes Īpašumu nodaļa aicina iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties publisko zonu sakopšanas darbos. Talkas atbildīgos jau tagad, lūdzam pieteikt talkošanas vietas un saņemt noteiktas krāsas maisus, kuru savākšana tiks organizēta Lielās talkas laikā 27.aprīlī.

Maisi paredzēti sadzīves, neorganisko atkritumu savākšanai. Minētie saistošie noteikumi Spodrības mēneša laikā atļauj sausās lapas, zarus un citus organiskos atkritumus dedzināt nelielos daudzumos, ievērojot ugunsdrošības noteikumus, un tomēr aicinām nepiedūmot pilsētu un izmantot iespēju savāktos atkritumus utilizēt, netraucējot kaimiņiem un Siguldas novada viesiem.

Jau ziņots, ka 27.aprīlī visā Latvijā tiek organizēta Lielā talka, kuras laikā novadnieki tiek aicināti sakopt ne tikai savu teritoriju, bet arī publisko novada teritoriju. Interneta vietnē www.talkas.lv aicinām pieteikties talkas atbildīgos, kas talkas dienā darbosies talkas vietā un organizēs darbus. Šobrīd zināms, ka talkas tiks organizētas pie Jūdažu Sabiedriskā centra, piemiņas birzē Morē, pašvaldības īpašumā „Kūdras”, kā arī Gaujas nacionālā parka teritorijā.

Sīkāka informācija pieejama pa tālruni 67800952, e-pasts dita.laure@sigulda.lv.

Pērn Siguldas novadā „Lielās talkas” laikā tika sakoptas vairāk nekā 20 vietas, kurās piedalījās vairāki simti čaklo novadnieku. Savukārt „Lielās talkas” laikā, kas risinājās 2011.gadā Siguldas novadā tika savākti vairāk nekā 5000 atkritumu maisi – aptuveni 80 kubikmetri atkritumu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Zane_Lauka
- 2013-04-22 19:33

"Paldies" tiem labvēļiem... kuri šodien pie Baltā flīģeļa dedzināja sazin ko... Visa skaistā koncertzāle, kurā šodien notika bērnu koncerts, bija piedūmota. Ne svētku sajūta, nekas... Fuij :(

Laurinjsh
- 2013-04-22 17:23

vakar savos lauku apartementos dedzināju zarus uz nebēdu, jo tuvākie kaimiņi gandrīz kilometra attālumā :) bet pilsētas dzīvokī man gribas svaigu gaisu.. neciešu, kad dūmi nāk istabā. Pat laukos cilvēki dedzina tikai tad,kad vējš dzen dūmus prom no mājām.
Un diemžēl pilsētnieki izvēlas kūpināt pilsētu arī bezvēja laikā, kad pilsēta vnk smok.. Jāmāca pilsētniekiem atgriezties pie dabas un dabas likumiem!

Atbilde: Laurinjsh
skaidrite
- 2013-05-10 19:11

ja dome atvēl dedzināšanai tikai dažas nedēļas gadā tad nav ko sūkstīties, ka nedarām to darba dienās. es aiz cieņas pret kaimiņiem vienmēr ar viņiem rēķinos, bet ar aizliegumiem jau nevar panāk savstarpēju saprašanos.

Zane_Lauka
- 2013-04-22 13:26

Vispār esmu pagalam dusmīga par to, ka sākusies kurināšanas sezona. Vakar vakarā saulīte bija ļoti sasildījusi mūsu mājokli, gribēju mazliet pavēdināt pirms nakts miega. Bet, piedodiet, tā smird pēc deguma. Pilnīgi riebjas. Protams, arī mēs kopjam savu nelielo puķudobīti un sakārtojam apkārtni, bet mēs tomēr cenšamies atkritumus un lapas likt maisos. Ja teritorija būtu liela, tad gan domātu par citu risinājumu, bet es tiešām visiem lūgtu nekurināt ugunskurus, īpaši brīvdienās, kad visi grib atpūsties... Kuriniet darbadienās, kad lielākā daļa cilvēku s

skaidrite
- 2013-04-22 08:55

/...pamatojums par dedzināšanas aizliegumu bija iedzīvotāju sūdzības.../ Cik iedzīvotāju? Tā arī neatradu atbildi, vai tas bijis pilsētas iedzīvotāju vairākuma lūgums.

/...citās pilsētās organiskos atkritumus var dedzināt speciālās metāla tvertnēs.../ Jā, šāda norma ir Venstspilī . Ar ko Sigulda sliktāka? Vai pie mums reķinās tikai ar skaļāk bļaujošo mazākumu??

Atbilde: skaidrite
Ielejiņš
- 2013-04-22 12:15

Ne jau visiem gribās ar piromānu kasīties un saņemt regulāras lamas un zākāsānos. Es vienkārši paņemu spaini ar ūdeni un ugunskuru zem sava loga apdzēšu.

Administrācija
- 2013-04-17 10:23

Labdien! Siguldas novada pašvaldības speciālisti skaidro, ka saistošie noteikumi „Siguldas novada teritorijas un tajā esošo ēku, būvju, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības noteikumi” pieņemti 2005.gadā un pamatojums par dedzināšanas aizliegumu bija iedzīvotāju sūdzības, ka teritorijas piedūmojums traucē novadniekiem – iedzīvotāji nevar vēdināt savas mājas/telpas, nevar pastaigāties ar bērniem vai atpūsties piemājas teritorijā. Zaļumsaimniecības speciālisti izpētījuši, ka citās pilsētās organiskos atkritumus var dedzināt speciālās metāla tvertnēs, bet citās pašvaldībās dedzināt nav atļauts vispār.
Šī gada 6.marta Domes sēdē ir grozīti iepriekšminētie saistošie noteikumi, kas paredz pagarināt dedzināšanas termiņu rudenī no 15.septembra līdz 31.oktobrim un nosaka papildu dedzināšanas dienas vasaras saulgriežos – no 20. – 24.jūnijam. Noteikumi vēl nav stājušies spēkā. Tie stāsies spēkā pēc oficiālās publikācijas laikrakstā „Siguldas Elpa” – sekojiet līdzi un iepazīstieties ar jaunajiem noteikumiem.
Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Zilvers uzskata, ka organiskās izcelsmes atkritumi (nezāles, lapas, sasmalcināti zari, u.c.) jākompostē, tā iegūstot vērtīgu mēslojumu savam dārzam un apstādījumiem. Plašāks izklāsts par kompostēšanu http://ej.uz/srdf. Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

skaidrite
- 2013-04-16 11:20

un kur uzkrāt utilizējamos atkritumus pēc 15.maija /zarus, augus, nogierezto dzīvžogu, ko nedrīkst kompostēt/? vai drīkst kraut kaudzē ielas malā, lai varu aizvest, kad būs sakrājusies pilna krava, diemžēl dārzā man tam vietas nav.

varbūt tomēr saprātīgi būtu atļaut zaļos atkritumus dezdināt cauru gadu, varbūt vismaz reizi mēensī, noteiktā dienā? vai tiešām privātmājās tā nevienam vairs nav problēma?

Atbilde: skaidrite
Administrācija
- 2013-04-16 14:57

Siguldas novada pašvaldības Attīstības pārvaldes Īpašumu nodaļas speciālisti skaidro, ka saskaņā ar saistošajiem noteikumiem organiskos atkritumus drīkst dedzināt nelielos daudzumos laikā no 15.aprīļa līdz 15.maijam. Pārējā sezonā iedzīvotāji var vienoties ar atkritumu apsaimniekotājiem (SIA „ Jumis”), kam ir šāds pakalpojums, un par samaksu izvest atkritumus. Nelieliem daudzumiem tiek piedāvāti maisi (aptuvenā summā Ls 1,50), lielākiem daudzumiem tiek organizēts speciāls transports. Par minēto pakalpojumu iepriekš jāvienojas ar atkritumu apsaimniekotājiem. Ielas malā atkritumus likt nedrīkst, tā (mājas piegulošajai teritorija 5m josla gar zemesgabalu) jāuztur tīra. Atkritumu dedzināšana nelielos daudzumos visu gadu ir atļauta ārpus pilsētas teritorijas. Ja iespējams, aicinām vienoties ar zemes īpašnieku personīgi un sadedzināt organiskos atkritumus šādā teritorijā, ja nav cita iespēja utilizēt vai uzkrāt komposta kaudzē organiskos atkritumus. Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: skaidrite
skaidrite
- 2013-04-16 18:27

dedzināt drīkst tikai 2 mēnešus gadā, mājas piegulošā pašvaldības teritorija 5m joslā gar zemesgabalu jāuztur tīra, atkritumi jākrāj savā teritorijā un jāizved pa savu naudu, jāmaksā zemes nodoklis. vai ir kaut kas, ko pašvaldība te dara mūsu labā?

vai tā bija vairākuma namīpašnieku griba aizliegt dedzināt ugunskurus cauru gadu? kur var iepazīties ar domes sēdes protokolu par šo lēmumu?

Atbilde: skaidrite
skaidrite
- 2013-04-22 08:46

Saistošos noteikumus es lasīt protu. Bet vai Administrācija prot atbildēt uz jautājumiem pēc būtības?

Pasākumi