×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-04-17
Noslēgusies skatuves runas konkursa II kārta

Valsts Izglītības satura centrs (VISC) sadarbībā ar Jaunmārupes sākumskolu 16.aprīlī organizēja reģionālo izglītības iestāžu skatuves runas konkursu, uz kuru kopumā bija izvirzīti 32 skolēni. Konkursā piedalījās Ādažu vidusskola, Ogres sākumskola, Pabažu pamatskola, Salaspils 1.vidusskola, Ķeguma komercnovirziena vidusskola, Bauskas pilsētas pamatskola, Mārupes vidusskola, Carnikavas pamatskola, Īslīces vidusskola, Bauskas Valsts ģimnāzija, Garkalnes vidusskola, Jūrmalas Valsts ģimnāzija, Mālpils vidusskola, Ogres Valsts ģimnāzija, Ķekavas vidusskola, Olaines 2.vidusskola, Pumpuru vidusskola un mūsu novadnieki – Allažu pamatskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas Mākslu skola „Baltais Flīģelis” audzēkņi.

Saskaņā ar Siguldas un Garkalnes novadu izglītības iestāžu skolēnu skatuves runas konkursa rezultātiem, uz konkursa II kārtu Jaunmārupes sākumskolā tika izvirzīti seši dalībnieki, četri no tiem siguldieši: Siguldas Valsts ģimnāzijas 8. klases un Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” teātra studijas audzēkne Eva Pūka (pedagogi Kristīne Ķīsele un Ārija Liepiņa-Stūrniece) ieguva I pakāpes diplomu, Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.klases audzēknis Oto Cērps (pedagoģe Ina Krūmiņa) – I pakāpes diplomu, Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” un Siguldas pilsētas vidusskolas 7.klases audzēknis Lūkass Riekstiņš (pedagoģe Ārija Liepiņa-Stūrniece) – I pakāpes diplomu, Allažu pamatskolas 2.klases audzēkne Paula Smildziņa (pedagoģe Ināra Paegle).

Konkursu vērtēja VISC izveidota žūrijas komisija: Dace Jurka, konkursa organizatore, VISC vecākā referente; Nacionālā teātra aktieris, režisors Jānis Kaijaks un režisore, teātra pedagoģe Dace Liepniece. Konkursa nolikumā ietvertie vērtēšanas kritēriji bija: domas atklāsme (runas loģika un runātāja uzdevums), spilgtu priekšstatu gleznu esamība un atklāsme klausītājam (teikto redzēt, dzirdēt, saprast): kontakts ar klausītāju (kam runā); priekšnesumā nelietot attēlojošus ilustratīvus žestus, skaidra dikcija un artikulācija, repertuāra atbilstība runātājam (vecums, individualitāte), runas konkrētība, vienkāršība; prezentācijas prasmes un kopējais tēls. Katrs dalībnieks runāja vienu prozas un vienu dzejas darbu. Konkursa žūrija novērtēja arī pedagogu ieguldīto darbu, sagatavojot skolēnus konkursam. Konkursa I daļā uzstājās skolu kolektīvi ar sešiem literārajiem uzdevumiem, tie ļāva mūsu novada skolēniem un skolotājiem iegūt vērtīgu pieredzi un jaunas idejas turpmākajam darbam.

Apsveicam laureātus un viņu pedagogus ar sasniegumiem!

Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece
Sandra Ķirule


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi