×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-05-09
Laurenču sporta un aktīvās atpūtas centram iegādāti slēpju komplekti, turpinās trases izbūve

Gatavojoties jaunajai sezonai, Laurenču sporta un aktīvās atpūtas centram ir iegādāti 16 distanču slēpošanas komplekti (slēpes, nūjas, zābaki), kā arī slēpju sagatavošanas inventārs. Iegādātās slēpes būs izmantojamas gan slidsolim, gan klasikas slēpojumam.

Laurenču sporta un aktīvās atpūtas centra būvniecības darbu gaitu līdz pat maija sākumam apgrūtināja ilgstošie ziemas laika apstākļi. Sakarā ar to, ka grunts sasaluma dziļums ir bijis līdz pat 1m,  no zemes virsmas nevarēja veikt trases ceļa un zem trases esošu inženierkomunikāciju izbūvi. Nācās pārplānot arī visu pārējo būvdarbu termiņus, tā lai nodošanas ekspluatācijā datums paliktu nemainīgs. Tomēr, lai arī trases būvniekus gaida 3,5 mēneši saspringta darba, uz maija sākumu Laurenču sporta un aktīvās atpūtas centrā ir pabeigta servisa ēkas koka fasādes un jumta izbūves darbi, līdz ēkai ir izbūvētas visas inženierkomunikācijas. Ir pabeigta arī palīgēkas renovācija. Slēpošanas trasei izveidots trases reljefs, ir izbūvētas nepieciešamās caurtekas zem trases. 50% trases garumā ir ieklāts ģeotekstils un uzbērts salizturīgais slānis. Kopīgi ar projektētāju un pasūtītāju tiek rasti risinājumi, kā nodrošināt objektam ilgtspējīgāko kalpošanu un zemākas ekspluatācijas izmaksas.

Jau ziņots, ka šī gada rudenī tiks atklāts Laurenču sporta un aktīvās atpūtas centrs ar mākslīgā seguma distanču slēpošanas tasi. Vasarā trasi varēs izmantot skrituļošanai, kā arī tā būs piemērota skriešanai, ko nodrošinās koka mulčas seguma josla gar asfaltēto daļu visā trases garumā. Jau ziņots, ka trases izmantošana novadniekiem ar ID kartēm plānota bez maksas.

Sporta un aktīvās atpūtas centra būvniecības darbi norisinās Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas projekta SVS ACTIVETOUR ietvaros. Projekta SVS ACTIVETOUR Siguldas novada pašvaldības attiecināmo izdevumu kopsumma ir 850 000 eiro (597 383 lati), no kā programmas līdzfinansējums ir 90 %.

Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007 – 2013 finansiāli atbalsta kopīgus pārrobežu attīstības pasākumus, lai uzlabotu reģiona konkurētspēju, izmantojot tā potenciālu un izdevīgo atrašanās vietu krustcelēs starp ES un Krievijas Federāciju. Programmas mājas lapa: www.estlatrus.eu.
 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi