×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-05-24
Nāc un piedalies Siguldas Novada svētku pasākumos un aktivitātēs!

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novads svin desmit gadu jubilejas svētkus, kuru tematika – „Diženi cilvēki. Diženi darbi. Dižens novads” pierādīs, cik kolorīti ir Siguldas novada pagasti un pilsēta. Dižošanās laikā Svētku laukumā aicinām iedzīvotājus iepazīties ar Siguldas, Mores un Allažu pagastu, kā arī Siguldas pilsētas amatiem un talantiem.
Svētku programmu papildinās arī ID karšu divu gadu jubilejas nakts pasākums, Alternatīvais flīģelis, Veselības diena, kā arī Izlaidums Brīnumskapī! Nāc un piedalies Siguldas Novada svētkos!
Rīt, 25.maijā, jau no paša rīta, no plkst.9.00–12.00, Siguldas Novada svētku modināšanas rituālu veiks Siguldas pagasta pūtēju orķestris, kas paviesosies visās Siguldas novada apdzīvotās vietās, lai vēstītu par Siguldas Novada svēktu pasākumiem un aktivitātēm.

Piektdien, 24.maijā

Piektdien, 24.maijā no plkst.18.00–24.00, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā notiks ID karšu divu gadu jubilejas nakts, kurā Siguldas novadā deklarēto identifikācijas (ID) karšu īpašniekiem būs iespēja saņemt īpašus nakts piedāvājumus un piedalīties aktīvā spēlē ar zīmogu krāšanu un izlozē par dažādām balvām, ieskaitot galveno – ceļojumu ģimenei uz Stokholmu.

Par pasākuma atmosfēru dzelzceļa stacijas laukumā rūpēsies Siguldas jaunie mūziķi – grupas „White Band” un „Double faced Eels”, bet DJ Ģirts Lūsis gādās par jautrību, pozitīvām emocijām un populāru melodiju virpuli.

Piektdienas vakarā koncertzālē „Baltais flīģelis” jau ceturto reizi notiks mūsdienu mākslas projekts „Alternatīvais flīģelis”, kas šogad pulcēs māksliniekus no sešām valstīm un piedāvās iepazīties ar daudzveidīgu pasaules kultūru.

Sestdien, 25.maijā

Sestdien, 25.maijā, Svētku laukumā notiks novada ļaužu dižošanās ar savu amatu un talantu. Uz Siguldu ar savām dižošanās sētām sabrauks visi trīs novada pagasti, līdzi vedot arī savus dejotājus, dziedātājus un teātra spēlētājus, amatniekus, ražotājus, kuri visas dienas garumā priecēs skatītājus Svētku laukumā. Tur notiks arī dažādas sporta aktivitātes un Zaļā punkta distances spēle.

Jau otro reizi Siguldas novada bibliotēka Svētku laukumā organizēs aktivitāti „Tiksimies Grāmatnieku ielā Nr.2!”, kurā no plkst.12.00–17.00 notiks grāmatu maiņa. Šajā dienā plkst.12.15 notiks arī siguldietes, grāmatu izdevējas Anitas Mellupes jaunās grāmatas „Satiekamies Siguldas novadā! Atmiņas, likteņstāsti, fotoarhīvi” atvēršana, kā arī lasīšanas zibakcija.

No plkst.12.00–17.00 sportiskas aktivitātes piedāvās Veiklo iela, kurā būs iespēja ne tikai sportot dažādos sporta veidos, bet arī iziet Zaļā Punkta distanci un laimēt ceļojumu uz Stokholmu.
Plkst.12.00 laukumā pie vagoniņa aicinām līdzi just īpašai basketbola spēlei, kurā sacentīsies Siguldas novada uzņēmēju komanda ar Siguldas novada pašvaldības pārstāvju komandu.

Svētku laukumā plkst.13.00 ikviens aicināts piedalīties starptautiskajā „Soap Bubbles!” (tulkojumā no angļu valodas – ziepju burbuļi) festivālā. Nāc plkst.13.00 uz Svētku laukumu ar savu burbuļu pūšamo un piedalies!

Sestdien plkst.19.00 notiks tradicionālais Svētku gājiens no Siguldas dzelzceļa stacijas līdz Jaunās pils dārzam. Tajā aicinām piedalīties ikvienu iestādi, uzņēmumu, sabiedrisko organizāciju vai domubiedru grupu. Vakaru noslēgs Novada svētku lielkoncerts „Rītdiena sākas šodien, vakardiena nebeidzas nekad!” Siguldas pilsdrupu estrādē, kas sāksies plkst.20.30. Pēc svētku koncerta būs balle, kurā spēlēs grupa „MC Orķestris”, ieeja – Ls 1.

Svētdien, 26.maijā

Svētdien, 26.maijā, Siguldas pils estrādē notiks bērnu mūzikas festivāls „Izlaidums Brīnumskapī!”. Festivāla laikā pirmoreiz būs īpašais siguldiešu bērnu sveiciens – koncertprogrammu no plkst.11.00 Siguldas Jaunās pils dārzā sniegs Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” kolektīvi, novada deju kolektīvi „Avotiņi”, „Purenīte”, „Sidrabiņš” un „Vizbulīte” un visu Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestāžu bērni.

Plkst.15.00 bērni tiks aicināti uz festivāla „Izlaidums Brīnumskapī!” koncertu Siguldas pilsdrupu estrādē.

Biļetes uz festivālu „Izlaidums Brīnumskapī” var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs visā Latvijā un Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē (Pils iela 10, tel. 67970814). Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID karšu īpašniekiem Siguldas novada Kultūras centrā ir iespēja iegādāties biļeti par Ls 2.

Šajā dienā pie Siguldas novada Kultūras centra no plkst.10.00–16.00 norisināsies jau trešā Veselības diena, kurā Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji varēs bez maksas apmeklēt ārstus, piedalīties sportiskās aktivitātēs un gūt vērtīgu informāciju dažādās lekcijās.

Sigulda aizrauj – nāc un piedalies!

 

Svētku programma 24.–26.maijam

 

 24.maijs


Plkst.18.0024.00

ID KARŠU DIVU GADU JUBILEJAS NAKTS
Atvērti Siguldas uzņēmumi un īpaši nakts piedāvājumi ID karšu īpašniekiem, konkursi un pārsteidzoši priekšnesumi


Dzelzceļa stacijas laukums




Plkst.20.00
 

 
Plkst.22.00

 
 
Plkst.23.00
MŪSDIENU MĀKSLAS PROJEKTS ,,ALTERNATĪVAIS FLĪĢELIS”
IZSTĀDE. Lauras Feldbergas instalācijas
DHAFER YOUSSEF – Tunisija
, Dafers Jusefs vokāls, ūds /Tunisija/, Kristjans Randalu klavieres /Igaunija/, Fils Donkins kontrabass /Lielbritānija/, Šanders Sardjoe bungas, perkusijas /Francija/.

Laikmetīgās dejas izrāde ,,ELECTRIC WOODS”
(Elektriskie Meži)
AIONA KEVNIJA /Iona Kewney/ un DŽOZEFS KVIMBIJS /Joseph Quimby/ SKOTIJA.


Grupas „Dzelzs vilks” taustiņinstrumentālists KASPARS TOBIS elektroniskās mūzikas programmā "Koncerts septiņiem sintezatoriem II”. Video ARTIS DZĒRVE.

Koncertzāle „Baltais flīģelis”

 25.maijs


Plkst.12.0017.00
DIŽENI CILVĒKI. DIŽENI DARBI. DIŽENS NOVADS!
D
ziedāsim, Ielūkosimies, Žūrēsim, Okšķerēsim, Sasauksimies, Izrādīsimies, Mielosimies, Izsmiesimies, Eksponēsim, Sadancosim! Siguldas pilsētas, Siguldas pagasta, Mores pagasta un Allažu pagasta sētās;

  • Plkst.12.00 Siguldas sēta „Ziedu upe”
  • Plkst.12.15. Anitas Mellupes grāmatas atklāšana un grāmatu tirdziņš Grāmatnieku ielā Nr.2
  • Plkst.13.00 Starptautiskā festivāla „Soap Bubbles” akcija – ziepju burbuļu pūšana
  • Plkst.13.10 Siguldas pagasta sēta „Čaklo bišu spiets”
  • Plkst.14.00 Olimpisko vingrojumu komplekss – vingro viss novads!
  • Plkst.14.20 Mores pagasta sēta „Jauka dzīve Morītē” jeb „Mores Ogas”
  • Plkst.14.45 Allažu pagasta sēta „Allažu ķimelim – 190”
  • Plkst.15.30 Spēle „Zaļā punkta distance” uzvarētāju apbalvošana
  • Plkst.16.00 Siguldas sēta II „Ziedu tilts”


Sporta aktivitātes

Plkst.12.00 gaisa trošu vagoniņa laukumā notiks basketbola spēle starp Siguldas novada uzņēmējiem un Siguldas novada pašvaldības pārstāvjiem


Svētku laukums

Plkst.8.0017.00
Siguldas Novada svētku Zaļais tirdziņš.
Tirdziņš pulcēs zemniekus, mājražotājus un amatniekus
Raiņa iela 3, Sigulda

Plkst.12.0018.00

FOTOIZSTĀDE. Valters Poļakovs „Latvijas bērni”


Siguldas Jaunās pils zāle

Plkst.13.00

Latvijas Slēpošanas savienības sezonas noslēgums


Svētku laukums

Plkst.15.00

IZSTĀDE. Dainis Gudovskis „Siguldas vasara”

Mākslas un kultūras telpa „Siguldas Tornis”

Plkst.19.00

Stacijas laukums pils dārzs

Plkst.20.30

SVĒTKU KONCERTS „Rītdiena sākas šodien, vakardiena nebeidzas nekad!”


Siguldas pilsdrupu estrāde

Plkst.22.30

BALLE. Spēlē „MC Orķestris” un diskžokejs
Ieejas maksa Ls 1


Siguldas pilsdrupu estrāde

 26.maijs


Plkst.10.0016.00

VESELĪBAS DIENA
Trešā Siguldas novada Veselības diena, kuras laikā novadnieki bez maksas varēs apmeklēt ārstus, piedalīties sportiskās aktivitātēs un gūt vērtīgu informāciju lekcijās.


Siguldas novada Kultūras centrs

Plkst.11.0018.00

FOTOIZSTĀDE. Valters Poļakovs „Latvijas bērni”


Siguldas Jaunās pils zāle

Plkst.11.0015.00

Dažādu šķirņu SUŅU IZSTĀDE UN TRENIŅSACENSĪBAS Latvijas Nacionālajā daudzcīņā

Siguldas pilsētas vidusskolas stadionā


Plkst.11.0015.00


Plkst.15.00–19.00

Siguldas bērnu koncerts, radošās darbnīcas, spēles un jautrības visai ģimenei

Apsveikuma koncerts un izlaiduma balle
Ieejas maksa uz visu festivālu Ls 3, uzrādot ID karti – Ls 2. Bērniem līdz četru gadu vecumam biļetes nav nepieciešamas.


Siguldas Jaunās pils dārzs
 
 
Siguldas pilsdrupu estrāde

Plkst.15.00
Helēnas Kozlovas&Levīti koncerts
Ieeja bez maksas.

Allažu evaņģēliski luteriskā baznīca


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi