×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-05-31
Sigulda atzīta par vienu no ģimenēm draudzīgāko atpūtas vietu Vidzemē

Sagaidot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Labklājības ministrija (LM) ir apkopojusi iedzīvotāju vērtējumu par ģimenei draudzīgākajām atpūtas vietām visos Latvijas reģionos. Vidzemē par ģimenei draudzīgākajām atpūtas vietām atzīta Sigulda, Līgatnes dabas takas un atpūtas komplekss „Rakši”.

Kopumā aptaujā, kas no 15.aprīļa līdz 15.maijam bija publicēta portālā „mammamuntetiem.lv", par ģimenēm draudzīgajām atpūtas vietām nobalsojuši 620 cilvēki. Aptauja atklāj, ka par ģimenēm ar bērniem draudzīgām vietām balsotāji lielākoties uzskata tās vietas, kur laiku var pavadīt brīvā dabā. 108 balsotāji norādījuši konkrētas vietas, bet vēl 58 cilvēki atbildējuši, ka labi atpūsties ģimene ar bērniem var pie dabas, laukos, parkos, kempingos. Tādēļ par ģimenēm draudzīgām vietām aptaujā minētas daudzas viesu mājas, atpūtas kompleksi un zemnieku saimniecības.

Ģimenei draudzīgas atpūtas vietas ir tādas, kur ģimene var izklaidēties, aktīvi atpūsties vai baudīt kultūras pasākumus. Tāpat svarīgs priekšnosacījums: šajā vietā jābūt pietiekami plašam nodarbību (atrakciju) piedāvājumam dažādu vecumu bērniem. Ir būtiski, lai atpūtas vieta ir pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem vai invaliditāti. LM uzskata, ka uz draudzīgumu ģimenēm norāda bērniem piemērota vide, proti, bērnu rotaļu vietas un tās ierīču drošība, gaiss bez tabakas dūmiem, aprīkojuma nodrošinājums maziem bērniem. Būtisks nosacījums ir pieejamība iespējami plašam apmeklētāju lokam, ko iespējams panākt ar saprātīgu cenu politiku, laipnu un bērniem draudzīgu apkalpošanu, īpaši bērniem un ģimenei paredzētiem pakalpojumiem.

Ar visu balsotāju visām ieteiktajām ģimenei draudzīgajām atpūtas vietām iespējams iepazīties LM interneta vietnē www.lm.gov.lv.

Informāciju sagatavoja:
LM Komunikācijas nodaļa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Jūlija
- 2013-06-03 11:07

Labdien. Šaubas nav, Sigulda ir daudz labas izmaiņas. Siguldiešiem un tūristiem ar bērniem ir kur pastaigāt un atpūsties. Bet Jūs varat nosaukt vietas, kur laiku var pavadīt brīvā dabā pie galdiņa, iekurināt ugunskuru (piknika vietas). Par naudu vietas ir, bet vai ir pašvaldības teritorija tādas atpūtas vietas?

Atbilde: Jūlija
Administrācija
- 2013-06-04 14:14

Siguldas novada pašvaldības aģentūras „Siguldas Tūrisma attīstības aģentūra” speciālisti informē, ka Siguldas pilsētā atpūtas krēsliņi un galdi izvietoti pie Bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda”, Skolas un Līvkalna ielas krustojumā pie Valsts policijas, Svētku laukumā pie Panorāmas rata, pie Pētera alas stāvlaukuma, Laurenčos, Puķu ielā 2.
Gaujas nacionālā parka teritorijā ugunskurus atļauts kurināt tikai speciāli tam norādītās un ierīkotās vietās, Siguldā tādas ir divas: apmetne „Sigulda” un atpūtas vieta pretī Velnalas klintīm. Maksas ugunskura un piknika vieta ir kempingā „Siguldas pludmale”.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi