×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-06-03
Samazināts atkritumu apsaimniekošanas tarifs

No 1.jūlija Siguldas novadā tiks samazināts sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs par 25%, turpmāk novadniekiem par vienu kubikmetru (1 m3) sadzīves atkritumu būs jāmaksā 6,61 lats bez PVN. Vienošanās par grozījumu izdarīšanu Koncesijas līgumā panākta starp Siguldas novada Domi un koncesionāru SIA „Vaania”, kuram piešķirta koncesija uz Siguldas pašvaldības uzņēmumu SIA „Jumis” par atkritumu apsaimniekošanu visā novada administratīvajā teritorijā. Papildus panākta arī vienošanās, kas paredz līguma termiņa samazinājumu, nosakot līguma beigu termiņu 2018.gada 16.jūniju.

Saskaņā ar Siguldas novada saistošajiem noteikumiem „Par atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā”, kas nosaka, ka no 2013.gada 1.jūlija Siguldas novada administratīvā teritorija ir vienota, nedalāma atkritumu apsaimniekošanas zona, kuru apkalpo viens atkritumu apsaimniekotājs. Turpmāk PSIA „Jumis” visā novadā nodrošinās sadzīves atkritumu savākšanu, tai skaitā nešķiroto atkritumu, dalīti vākto atkritumu, pārstrādei derīgu atkritumu, izlietotā iepakojuma, sadzīvei bīstamo atkritumu, bioloģisko atkritumu savākšanu un izvešanu no konteineriem, atkritumu dalītās savākšanas punktiem, laukumiem un citām atkritumu savākšanai paredzētām vietām.

Tāpat PSIA „Jumis” visā novada teritorijā iespēju robežās nodrošinās dalīto atkritumu vākšanu, kā arī vienosies ar publisko pasākumu organizētājiem par pasākumu laikā radušos atkritumu apsaimniekošanu un sadarbībā ar pašvaldību nodrošinās lielgabarīta, bioloģiski noārdāmo un videi kaitīgo atkritumu savākšanu.

Noslēdzot līgumu koncesionārs SIA „Vaania” un PSIA „Jumis” apņemas:

-    no 2013.gada 1.jūlija samazināt atkritumu apsaimniekošanas tarifu par 25% procentiem, nosakot tarifu Ls 6,61 (bez PVN par vienu kubikmetru),
-    līdz 2013.gada 1.oktobrim izveidot dalīto atkritumu savākšanas laukumu (precizējot atrašanās vietu),
-    līdz 2014.gada 1.oktobrim izveidot atkritumu šķirošanas un pārkraušanas staciju slēgtā telpā Siguldas novadā (precizējot atrašanās vietu),
-    līdz 2015.gada 1.janvārim izstrādāt un ieviest projektu bioloģiski noārdāmo atkritumu daudzuma samazināšanai,
-    līdz 2015.gada 1.jūlijam ierīkot 15 pazemes konteinerus atkritumu apsaimniekošanas sistēmas modernizācijas ietvaros tūristu plūsmas tuvumā.

Iedzīvotāju ievērībai! Novadniekiem, kam līdz šim bija noslēgti līgumi ar citiem uzņēmējiem, kas nodrošināja atkritumu savākšanu, līdz 2013.gada 1.jūlijam ir jānoslēdz līgums ar PSIA „Jumis”, jo iepriekš noslēgtie līgumi ar citiem komersantiem zaudēs spēku.


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Administrācija
- 2013-06-07 13:07

Labdien, Matīss!

Otrdien, 11.jūnijā plkst.17.00, Siguldas novada Kultūras centrā PSIA „Jumis” un Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus uz tikšanos, kurā tiks sniegta informācija par atkritumu apsaimniekošanas izmaiņām Siguldas novadā. Tikšanās laikā būs iespēja saņemt arī informāciju par līgumu laušanu, jo sanāksmē piedalīsies PSIA „Jumis”, SIA „ZAAO” un pašvaldības pārstāvji.

Lai papildu informētu par jauno atkritumu apsaimniekošanas kārtību un izmaiņām likumdošanā, Siguldas novada pašvaldība jau 5.jūnijā ir izsūtījusi informatīvus paziņojumus reģistrētajiem novada atkritumu apsaimniekotājiem, lūdzot informēt savus klientus par jauno kārtību un līguma laušanu.

Siguldas pilsētas un pagasta iedzīvotāji jaunos līgumus varēs noslēgt PSIA „Jumis” klientu apkalpošanas centrā Blaumaņa ielā 10, Siguldā, katru darba dienu no plkst.8.30 – 12.00 un no plkst.12.30 – 17.00.

Allažu pagasta pārvaldē PSIA „Jumis” speciālisti informāciju sniegs un līgumu slēgšanas pakalpojumu piedāvās no 11.jūnija līdz 1.jūlijam otrdienās un ceturtdienās no plkst.14.00 – 18.00, savukārt Mores pagasta pārvaldē no 12.jūnija līdz 1.jūlijam trešdienās no plkst.9.00 – 13.00.

Lai informētu iedzīvotājus par jauno kārtību, Siguldas novada pašvaldība informāciju izvietos pašvaldības informatīvajā izdevumā „Siguldas Novada Ziņas”, kas iznāks 20.jūnijā un kā allaž tiks nogādāts visiem reģistrēto pastkastīšu īpašniekiem Siguldas novadā. Pašvaldības speciālisti pagastu pārvaldēs minēto informāciju izvietos arī pie ziņojumu stendiem.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Gatis P.
- 2013-06-07 00:18

Sveiki !
Nesaprotu, par ko jūs šeit visi variet cepties? Es arī dzīvoju Siguldā un man jau vairākus gadus atkritumus izved "Jumis",un nekad nev bijušas nekādas problēmas!
Ir gadijies, kad pats aizmirstu kont.izstumt ārā, bet sazvanoties ar "Jumi",vienmēr esmu visu sarunājis- pārceļot izvešanas reizi uz citu datumu.
Tā jau mēs visi pie visa varam piesieties, bet uzskatu, ka būtu forši, ja Siguldā būtu viens atkritumu apsaimniekotājs- "Jumis" (tā pat kā piem.""Weseman" par siltumu)un cik noprotu "Jumis"ir arī mūsu pašu pašvaldības uzņēmums- atbalstīsim savējos !
p.s. Lai jums visiem jauka diena!

JUMIS
- 2013-06-06 15:20

Aicinām Siguldas novada iedzīvotājus sazināties ar "Jumis" telefoniski, e-pastā vai tiekoties klātienē klientu apkalpošanas centrā, lai saņemtu atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem saistībā ar gaidāmajām izmaiņām.

T. 67972286, e-pasts: info@jumis.lv
Klientu apkalpošanas centrs Blaumaņa ielā 10, Siguldā
Strādājam katru darba dienu no plkst.8.30 – 12.00 un 12.30 – 17.00.

Atbilde: JUMIS
cirliitis
- 2013-06-07 09:53

Priekšlikums, noteikt vienu dienu nedēļā darba laiku līdz 1900, iespējams ar papildus nosacījumu, ka apmeklētājs tiek "sagaidīts" tikai tad ja savu vizīti ir pieteicis telefoniski.

Pamats šādam lūgumam tas ka pietiekami daudzi siguldieši strādā ārpus pilsētas vai pat novada un norādītajos laikos objektīvu iemeslu dēļ nevar atnākt.

Atbilde: JUMIS
JUMIS
- 2013-06-07 11:32

Paldies par ieteikumu! Mēs izvērtēsim iespēju kādā no nedēļas dienām pagarināt darba laiku līdz pl.19:00. Šobrīd aicinām iedzīvotājus, kuriem nav iespēja ierasties klientu apkalpošanas centrā līdz pl. 17:00, sazināties ar mums un vienoties par ērtāko līguma saņemšanas veidu. Mūsu darbinieki piedāvās individuālus risinājumus katrā situācijā, piemēram, vienosies par piemērotāku tikšanās laiku vai sagatavos līgumu un nosūtīs uz e-pastu.

Matīss
- 2013-06-06 14:30

Gribētos zināt, kad oficiāli informēs iedzīvotājus, ka viņu līgumi ir lauzti (bez viņu ziņas) no 3. personas - Siguldas Domes puses? Raksts ir par to, ka samazinās atkritumu apsaimniekošanas rēķins par 25%, tikai kā p.s. ir minēts par lauztajiem līgumiem ar citiem pakalpojuma sniedzējiem. Vēlēšanas beigušās - tagad tā kā vajadzētu..
Vienīgi lielai daļai nesamazinās, kur nu vēl solītie 25%, bet gan palielinās, kas segs šos zaudējumus līdz gada beigām.. un cik noprotu vēl uz 30 gadiem!? Piemēram, kā man - līgums ar ZAAO, kuru esmu jau samaksājis līdz gada beigām.

Atbilde: Matīss
Administrācija
- 2013-06-06 16:12

Labdien, Matīss!

11.jūnijā plkst.17.00 Siguldas novada Kultūras centrā PSIA „Jumis” un Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus uz tikšanos, kurā tiks sniegta papildu informācija un atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem par atkritumu apsaimniekošanas jautājumiem Siguldas novadā.
Šajā sanāksmē piedalīsies arī ZAAO pārstāvis, no kura varēs saņemt informāciju, kādā kārtībā tiks lauzti esošie līgumi.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Matīss
Matīss
- 2013-06-07 09:55

Paldies par atbildi!
Vienīgi ceru, ka tie 30% mājsaimniecību, kas izmantoja citu pakalpojumus tiks informēti, jo ne visiem ir pieejams internets, kā arī šī ziņa mājaslapā jau labu laiku kā "zaudējusi savu aktualitāti" un ir visai grūti atrodama, pie tam nekur nemanu oficiālu ziņu par lauztajiem līgumiem - virsraksts norāda uz cenas samazināšanos, kas mani sākotnēji iepriecināja, lai nemaz neiedziļinātos.
Ne visi ieinteresētie spēs apmeklēt šo tikšanos - būtu labi, ja pēc tā arī informācija sekotu. Savādāk no 1. jūlija ja netiks noslēgts līgums - netiks izvesti atkritumi, bet tiks uzlikti sodi.

agne
- 2013-06-06 12:30

Zanīīt,šis uzbrauciens nu gan nav vietā!es kā kliente,prasu tikai minimālu laipnību, tādu atieksmi kādu sniedzu ari saviem klientiem-ar smaidu un sapratni.Ja viņiem nepatiks-apgriezīsies un aizies!Un kā tipiska Latviete-negaužos un nečikstu,izsaku savu viedokli.Vai tad veljoprojām visās iestādēs jāiet ar zemu noliegtu galvu,jāklanās un jājūtas vainigai!

Atbilde: agne
Zaniite
- 2013-06-06 23:12

Es negribu būt nepieklājīga, bet varbūt vaina jāmeklē sevī. Neesmu nekur gājusi zemu noliegtu galvu, un neesmu izjutusi sliktu attieksmi, taisni pretēji, mani viss apmierina. Iesaku būt pozitīvākai, un tad arī citi būs tikat pozitīvi pret tevi, jāmaina attieksme pret dzīvi :)

JUMIS
- 2013-06-06 10:38

„Jumis” pateicas klientiem par konstruktīvu kritiku un ieteikumiem, kas palīdz uzlabot pakalpojuma kvalitāti, un aicina atstāt arī savu kontaktinformāciju, lai „Jumis” var operatīvi sazināties un palīdzēt atrisināt konkrēto jautājumu. Rūpējoties par klientu ērtībām un paplašinoties uzņēmuma darbībai, „Jumis” ir veicis uzlabojumus klientu apkalpošanas jomā. Piemēram, atbilde uz klienta e-pastu tiks sniegta 24h laikā, kā ar klientu apkalpošanas speciālists sazināsies ar katru klientu, kas piezvanīs uz apkalpošanas centru brīdī, kad klientu apkalpošanas speciālists ir bijis aizņemts.

Tāpat „Jumis” sazināsies ar klientu, kas kavē rēķina apmaksu, pa līgumā norādīto kontakttālruni vai e-pastu pirms uzsākt parādu piedziņas procesu iesaistot trešās personas.

„Jumis” ir atvērts klientu ieteikumiem un sadarbībai. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām iedzīvotājus zvanīt vai rakstīt mūsu klientu apkalpošanas dienestam: T. 67972286, e-pasts: info@jumis.lv vai arī tikties klātienē klientu apkalpošanas centrā Blaumaņa ielā 10, Siguldā katru darba dienu no plkst.8.30 – 12.00 un 12.30 – 17.00.

Administrācija
- 2013-06-06 10:19

Labdien!

Siguldas novada pašvaldības Juridiskās pārvaldes vadītāja skaidro, ka Siguldas novada Domei ir saistošs 2003.gada 16.jūnija Koncesijas līgums ar SIA „Vaania” uz 30 gadiem. Ar šo līgumu koncesionāram SIA „Vaania” tika piešķirta koncesija, atbilstoši 2003.gadā spēkā esošajam Koncesijas likumam.

Publiskās un privātās partnerības likuma Pārejas noteikumu 3.punkts nosaka: ja Dome Koncesiju likumā noteiktajā kārtībā ir pieņēmusi lēmumu par koncesijas resursu nodošanu koncesijā un apstiprinājusi koncesijas piešķiršanas nosacījumus, turpmākajām darbībām tiek piemērotas Koncesiju likuma normas.

Koncesionāram SIA „Vaania” un Siguldas novada Domei, 2013.gada 30.maijā vienojoties par grozījumiem Koncesijas līgumā atbilstoši Satversmes tiesas spriedumā minētajiem būtiskajiem nosacījumiem, tika samazināts Koncesijas līguma termiņš līdz 2018.gada 16.jūnijam, tas ir pieci gadi, kā to nosaka Publisko iepirkumu likuma 67.panta trešā daļa: Iepirkuma līgumu slēdz uz laiku, ne ilgāku par pieciem gadiem. Arī Atkritumu apsaimniekošanas likuma 18.panta septītajā daļā teikts, ka pašvaldība un atkritumu apsaimniekotājs slēdz līgumu uz laiku, kas nav īsāks par trim gadiem un nav ilgāks par pieciem gadiem. Normatīvajos aktos par publisko un privāto partnerību noteiktajā kārtībā līgumu var slēgt uz laiku, kas nav ilgāks par 20 gadiem.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Valdis
- 2013-06-06 09:46

Līgumu ar Jumi noslēdzām pirms vairākiem gadiem un visu šo gadu laikā nav bijusi vajadzība sazināties ar kantori personīgi, jo atkritumi tiek izvesti pēc grafika, pašam tik jāizstumj laukā. Man gan reizēm tas ir apgrūtinoši, jo sāp kāja, bet esmu lūdzis vīriem, lai palīdz un viņi nav atteikuši.
Šajā gadā saņēmām kalendāru, kurā bija iezīmētas dienas, kad izvedīs miskasti un vienā reizē šie strādāja arī brīvdienās.
Ļoti labi, ka ir samazināta maksa par miskasti un dzirdu, ka arī penzijas plāno palielināt. Tagad vēl varētu arī zāles vairāk kompensēt, tad vecīšiem būtu vieglāk.

cirliitis
- 2013-06-06 09:18

Ļ.cien. Zane_Lauka
Ikdienā esmu ļoti, ļoti kārtīgs, korekts, pieklājīgs cilvēks, kaimiņš, klients un kas vien gribi.
Mīlu un lepojos ar vietu kur dzīvoju. Bez liekas lielīšanās ir jāatzīst, ka šeit tiešām daudz kas ir labākā kartībā, pārdomātāks ... nekā citiem, bet Jumis ...
To ka tas ir vietējais, atbalstiet vietējos utt. muļķības viņi ir EKO BALTIA, kas ir nezin no kurienes un nezin kas.
Jumis priekš Siguldas manā skatījumā ir Ahilleja papēdis un kauna traips.
Piedodiet, ja patiesības teikšana Jums nav tīkama.

Atbilde: cirliitis
Zane_Lauka
- 2013-06-06 09:26

Nu re, uzreiz patīkamāk komunicēt :) Piekrītu, ka varbūt daļēji Jumis ir vājā vieta, bet es domāju, ka pašvaldības uzrādītie līguma nosacījumi Jumim liks mainīties, citādi viņi zaudēs šo līgumu un mēs visi tiksim pie cita atkritumu apsaimniekotāja un tad atkal kaut kas nebūs labi ... Kaut nu tā nebūtu...

Atbilde: cirliitis
Gatis P.
- 2013-06-07 00:28

Piedod, "CIRIITI", bet lasot tavus komentārus - sen nebiju redzējis TIK negatīvi noskaņotu cilvēku!
Bet, nekas- gan jau tev arī kādreiz dzīvē paveiksies un vairs nebūsi tik pesimistiski noskaņots !
p.s. tie taču ir tikai atkritumi, par ko te visi diskutē- ko mēs neuztraucamies par citiem rēķiniem, kuri ir IEVĒROJAMI lielāki ???

Zane_Lauka
- 2013-06-06 08:57

Ļ.cien. Cirlīti!
Tikpat labi arī Tavu kampaņu varētu vērtēt kā negatīvu, tomēr es saprotu, ka tēma ir sāpīga un konstruktīva kritika Jumja virzienā ir jāvelta. Arī mēs sadarbojamies ar šo uzņēmumu un, paklausoties citus, varu teikt "Paldies Dievam", ka man ir neitrāla sadarbība. Ne kas īpaši pozitīvs, ne kas īpaši negatīvs.
Palasot komentārus, reizēm šķiet, ka komunikācija ir vienvirziena process... Visi komentētāji ir eņģeļi, bet uzņēmēji - cūkas. Manuprāt, ja mēs pie uzņēmēja iesim/vērsīsimies ar pozitīvām domām un tādu pašu ton

Atbilde: Zane_Lauka
Zane_Lauka
- 2013-06-06 09:22

Turpinājums:
un tādu pašu toni, tad mēs saņemsim pretī tādu pašu laipnību un atbildi. To Jums arī novēlu!

Minks
- 2013-06-06 08:23

es dzīvoju pilsētā, rēķinus maksāku laikus, miskastes tiek izvestas regulāri. Jumī nekad neesmu bijusi un nekad viņam neesmu zvanījusi - apsaimniekotājs iedod rēķinu un man nav nekādas vajadzības veidot attiecības ar viņiem. piekrītu, ka mūsdienu pasaulē ir jādomā par darbinieku sarunu veidošanas prasmēm un attieksmi pret klientiem. tā kā es nesaprotu, kapēc te te tāds cepiens un kapēc cilvēki šīs attiecības risina anonīmi, nevis runājot ar Jumi vai rakstot oficiālas pretenzijas.

Atbilde: Minks
cirliitis
- 2013-06-06 08:42

Lasot tavu komentāru....
Tu dzīvo dzīvoklī, tāpēc Tev ir starpnieks - apsaimniekotājs, bet privātmājās cilvēki sniegu tīra paši un citas lietas tai skaitā miskastes izvešanu nokārto paši.
Anonīmi neviens Jumī, vai kur citur, neko nokārtot nevar, jo starp klientu un izpildītāju attiecības vispār nevar būt anonīmas - pirms tam tiek noslēgts līgums ar visiem kodiem un datiem.
Pat šie komentāri neviens nav anonīms, jo mēs visi esam reģistrēti lietotāji...

Kultivēt pozitīvismu ir labi, bet pirmkārt vērtīgi būtu saprast par ko runā

Atbilde: Minks
Minks
- 2013-06-06 09:41

Godātais/Cienītā Cirliitis,
domāju, ka neesam personīgi pazīstami, līdz ar to, par cilvēka inteliģenci liecina viņa spēja cienīt citu cilvēku viedokli un sarunu partneri. Spriežot pēc jūsu komentāriem, šīs lietas Jums ne īpaši labi izdodas, iespējams, tādēļ arī šķiet, ka visi ir pret Jums. Pasaule ir mūsu spogulis - kā sauksi, tā atsauksies. Nedaudz vairāk pieklājības un savstarpējas cieņas nekad par ļaunu nav nākusi.

Zaniite
- 2013-06-05 23:11

Tipiski latvieša garā vienmēr gausties un kādu vainot! Man nekad nav bijušas problēmas ar Jumi, un esmu priecīga, ka tarifs būs mazāks, uzskatu, ka iedzīvotājiem jāatbalsta savas pilsētas uzņēmumi. Vajag laicīgi maksāt rēķinus, un beigt vainot valsti pie savām problēmām un neizdarības! Par apkalpošanu neko sliktu nevaru pateikt, miskaste vienmēr laikā izvesta, darbinieki atsaucīgi. Paskataties, kādas ZAAO cenas reģionos, kur viņi monopols, tad šis tarifs ir ļoti zems.

Kristaps
- 2013-06-05 17:53

Ja bija divas iespējas, kā apgalvo Juridiskā pārvalde, kāpēc netika izsludināts publisks konkurss visai zonai? 
 
Uz 30 gadiem.. 
PSIA.. 
Malači.

Administrācija
- 2013-06-05 13:22

Labdien!

Siguldas novada pašvaldības Juridiskā pārvalde skaidro, ka Atkritumu apsaimniekošanas likums nosaka, ka ar 2013.gada 1.jūliju ir jāizbeidz līgumi ar atkritumu apsaimniekotājiem par pakalpojuma sniegšanu un pašvaldībai, katrā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas zonā, jānosaka tikai viens atkritumu apsaimniekotājs.

Atkritumu apsaimniekošanas likums nosaka, ka pašvaldībai ir jāizdod saistošie noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, nosakot teritorijas dalījumu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas zonās, prasības atkritumu savākšanai, arī minimālajam sadzīves atkritumu savākšanas biežumam, pārvadāšanai, pārkraušanai un uzglabāšanai, kā arī kārtību, kādā veicami maksājumi par šo atkritumu apsaimniekošanu. Saskaņā ar Siguldas novada Domes 2010.gada 30.jūnija saistošajiem noteikumiem „Atkritumu apsaimniekošanas noteikumi Siguldas novadā”, novada administratīvā teritorija ir vienota, nedalāma atkritumu apsaimniekošanas zona. Arī jaunajos saistošajos noteikumos „Par atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā”, kas apstiprināti 2013.gada 29.maijā, ir noteikta viena atkritumu apsaimniekošanas zona.

Likums nosaka, ka Siguldas novada Domei ar 2013.gada 1.jūliju ir jāizbeidz līgumi ar tiem atkritumu apsaimniekotājiem, ar kuriem bija noslēgti līgumi bez publiska iepirkuma procedūras vai publiskas un privātas partnerības (agrāk koncesijas) konkursa, tātad līgumi ar SIA „Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija” (ZAAO), SIA „Vidzemes serviss”, kā arī jāpaziņo SIA „L&T” par darbības pārtraukšanu Allažu pagasta teritorijā, kur uzņēmējs darbojās pirms Allažu pagasta pašvaldības pievienošanas Siguldas novadam, jo Siguldas novada Dome ar 2003.gada 16.jūnija Koncesijas līgumu ir nodevusi Igaunijas AS „Vaania” koncesijā uz 30 gadiem atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanas tiesības un pašvaldības īpašumu – lietu kopība Siguldas pilsētas pašvaldības SIA „Jumis”, kas nodrošina atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus.

Lai sabiedrībai nodrošinātu izdevīgāko tirgus cenu un kvalitatīvus pakalpojumus, kā arī, lai nodrošinātu pašvaldības līdzekļu efektīvu izmantošanu atkritumu apsaimniekošanas jomā, SIA „Vaania” un Siguldas novada Dome 2013.gada 30.maijā parakstīja vienošanos par grozījumiem 2003.gada 16.jūnija koncesijas līgumā, kas nosaka:

1. no 2013.gada 1.jūlija noteikts atkritumu apsaimniekošanas tarifu Siguldas novadā Ls 6,61 apmērā par 1 m3 (vienu kubikmetru). Tarifa pārskatīšanas regularitāte noteikta vienu reizi gadā atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likumam. Par pamatotu iemeslu pārskatīt tarifu tiks uzskatītas izmaiņas normatīvos aktos, kuru rezultātā palielināsies sniedzamo pakalpojumu izmaksas, kā arī inflācijas koeficenta izmaiņas, ja tās gadā pārsniegs 10%. Tarifam jābūt konkurētspējīgam Pierīgas reģionā un samērīgam ar apkārtējos novados – Inčukalna, Krimuldas, Līgatnes, Ropažu un Mālpils – noteiktajiem pakalpojumu tarifiem.

2. līdz 2013.gada 1.oktobrim jāizveido dalīto atkritumu savākšanas laukums, lai nodrošinātu novada iedzīvotājiem pieeju dalīto atkritumu nodošanai un izvietot dalītās vākšanas konteinerus;

3. līdz 2014.gada 1.oktobrim, ievērojot Siguldas novada Domes saistošo noteikumu prasības, izveidot atkritumu šķirošanas un pārkraušanas staciju Siguldas novadā slēgtā telpā, saskaņojot ar Domi atkritumu šķirošanas un pārkraušanas stacijas būvniecību atbilstoši Teritorijas plānojumam un normatīvajiem aktiem par būvniecību un rīkojot publisku apspriešanu;

4. līdz 2015.gada 1.janvārim izstrādāt un ieviest projektu bioloģiski noārdāmo atkritumu daudzuma samazināšanai;

5. līdz 2015.gada 1.jūlijam ierīkot 15 pazemes konteinerus atkritumu apsaimniekošanas sistēmas modernizācijas ietvaros tūristu plūsmas tuvumā.

Vienošanās paredz, ka minēto saistību izpildes termiņu neievērošana uzskatāma par Līguma pārkāpumu un Siguldas novada Dome šādā gadījumā tiesīga nekavējoties paziņot par Līguma izbeigšanu.

PSIA „Jumis” līdz šim apkalpoja apmēram 70% novada iedzīvotāju mājsaimniecības, līdz ar to, apstiprinātais samazinājums skars lielu daļu novadnieku.
Siguldas novada pašvaldība piekrīt, ka PSIA „Jumis” klientu apkalpošana nav bijusi labākajā kvalitātē, tomēr uzņēmums ir izrādījis iniciatīvu to uzlabot un informēt sabiedrību par veiktajiem uzlabojumiem.

Plānots, ka 11.jūnijā plkst.17.00 Siguldas novada Kultūras centrā PSIA „Jumis” un Siguldas novada pašvaldība aicinās iedzīvotājus uz tikšanos, kurā tiks sniegta papildu informācija un atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem par atkritumu apsaimniekošanas jautājumiem Siguldas novadā.

Ar plašāku Siguldas novada pašvaldības Juridiskās pārvaldes skaidrojumu iespējams iepazīties pievienotajā dokumentā pie ziņas par atkritumu apsaimniekošanas tarifa samazinājumu.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Administrācija
cirliitis
- 2013-06-06 08:33

Vārdi "tikai viens" nekur visā likumā nav rakstīti. Necentieties mūs maldināt vai vienkārši izlasiet to likumu BEIDZOT! Visu visur piesauktais 18.pants kopš likuma izdošanas nav mainīts, tur nekad nav bijis rakstīts "tikai viens".

Prieks, ka Jūs bijāt informēti par Jumja servisa nožēlojamo līmeni. Jautājums, kāpēc neko nedarījāt? Vai tiešām mums ir jāiet uz domi ar visiem miskastes maisiem, lai Jūs sāktu darīt savu darbu?

Africa
- 2013-06-05 12:30

Pilnībā piekrītu sašutušajiem pilsētniekiem. Juridiskām personām (daudzdzīvokļu namiem) jau sen ir iespēja izvēlēties tikai PSIA Jumis par atkritumu apsaimniekotāju. Dome neko nedara, lai piedāvātu iedzīvotājiem izvēles iespējas un lētākas cenas kā citās pašvaldības.
Šobrīd monopolizācija liekas, ka ir sasniegusi apogeju!
Par apkalpošanas kultūru - piekrītu, Jumis darbiniekiem tā pieklibo.

Atbilde: Africa
Gatis P.
- 2013-06-07 00:35

Ja tu saki, ka "Jumis "darbiniekiem pieklibo kultūra, tad tev ir paveicies un tu neesi saskārusies ar "Saltavota "darbiniekiem!!!

agne
- 2013-06-05 10:26

Nav salīdzināma atieksme ZAAO un Jumim!Nebrīdinot mani ,nesaņemta rēķina dēļ,nodeva parādu piedzinējfirmai-sekoja draudi kā vislielākajai noziedzniecei,kaut kliente esmu no paša ,šīs firmas sākuma!Māja un pastakaste atrodas veljoprojām tajā pašā vietā,kaut bija mainīts tel.nr.Netaisos vairs tur savu kāju spert!Un tad vel tā pazemojošā pensionāru,tie,kuri dzīvo vieni privatmajā)dzenāšana pēc izziņas-mūsu datorizētajā laikmetā!Un,ja nevēlos vairs nekādās darīšanās ielaisties ar šo firmu-atkal būšu noziedzniece?Esmu gatava savu konteineru vest kaut u

cirliitis
- 2013-06-05 08:32

Kas tās par slima suņa murgu??? Pirmkārt vienmēr ir bijis jādod divas izvēles, nevis jāuzspiež sava lobētā firma.
Otrais, kāda te cenas mazināšana ZAAO vienalga ir lētāk.
Nemaz nerunājot par Jumīša darbinieku darba stilu - būt rupjiem, neatbildēt uz zvaniem, neinformējot mainīt darba laikus, vai vienkārši nebūt uz vietas. Ne jau velti viņi iet pa burbuli - kā strādā tādi rezultāti.

Mitrēvica kungs kāpēc Jūs šo ideju nebīdijāt pirms vēlēšanām?
Varat neatbildēt, skaidrs, ka ļoti daudzi dēļ šī atkritumu trika no jums novērstos.

Atbilde: cirliitis
Laurinjsh
- 2013-06-05 09:46

pilnībā piekrītu!
te valda demokrātija! un iedzīvotājiem ir tiesības izvēlēties! Kā pašvaldība drīkst noteikt ar ko man slēgt vai neslēgt līgumu! Un kā var noteikt, ka mani līgumi zaudēs spēku!
Visiem zināms, ka mēslu vākšana ir ļoti ienesīga! Neviens neatdos savu zelta āderi citiem.
Un varbūt pirms iedzīvotājiem uzspiest Jumi - vajadzētu vēlreiz noskaidrot viņu darbību un bezdarbību, to kā viņi veido savu biznesu, kā attiecas pret klientiem! Iedzīvotājiem jābūt izvēlei - ja mēs maksājam, jābūt arī attieksmei kā pret klientu! Ja klientam nepa

Pasākumi