×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-06-07
Aicina uz tikšanos par izmaiņām atkritumu apsaimniekošanas jautājumos Siguldas novadā

Otrdien, 11.jūnijā plkst.17.00, Siguldas novada Kultūras centrā PSIA „Jumis” un Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus uz tikšanos, kurā tiks sniegta informācija par atkritumu apsaimniekošanas izmaiņām Siguldas novadā. Tikšanās laikā būs iespēja saņemt arī informāciju par līgumu laušanu, jo sanāksmē piedalīsies PSIA „Jumis”, SIA „ZAAO” un pašvaldības pārstāvji.

Sakarā ar atkritumu apsaimniekošanas izmaiņām Siguldas novadā, novadniekiem, kuriem līdz šim bija noslēgti līgumi ar citiem uzņēmējiem par atkritumu savākšanu, līdz 2013.gada 1.jūlijam ir jānoslēdz līgums ar PSIA „Jumis”, jo iepriekš noslēgtie līgumi ar citiem komersantiem zaudēs spēku.

Lai informētu par jauno atkritumu apsaimniekošanas kārtību un izmaiņām likumdošanā, Siguldas novada pašvaldība jau 5.jūnijā ir izsūtījusi informatīvus paziņojumus reģistrētajiem novada atkritumu apsaimniekotājiem, lūdzot informēt savus klientus par jauno kārtību un līguma laušanu. Siguldas pilsētas un pagasta iedzīvotāji jaunos līgumus varēs noslēgt PSIA „Jumis” klientu apkalpošanas centrā Blaumaņa ielā 10, Siguldā, katru darba dienu no plkst.8.30 – 12.00 un no plkst.12.30 – 17.00. Allažu pagasta pārvaldē PSIA „Jumis” speciālisti informāciju sniegs un līgumu slēgšanas pakalpojumu piedāvās no 11.jūnija līdz 1.jūlijam otrdienās un ceturtdienās no plkst.14.00 – 18.00, savukārt Mores pagasta pārvaldē no 12.jūnija līdz 1.jūlijam trešdienās no plkst.9.00 – 13.00.

Jau ziņots, ka no 1.jūlija Siguldas novadā tiks samazināts sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs par 25% un turpmāk novadniekiem par vienu kubikmetru (1 m3) sadzīves atkritumu būs jāmaksā 6,61 lats bez PVN.

Vienošanās par grozījumu izdarīšanu Koncesijas līgumā panākta starp Siguldas novada Domi un koncesionāru SIA „Vaania”, kuram piešķirta koncesija uz Siguldas pašvaldības uzņēmumu SIA „Jumis” par atkritumu apsaimniekošanu visā novada administratīvajā teritorijā. Papildus panākta arī vienošanās, kas paredz līguma termiņa samazinājumu, nosakot līguma beigu termiņu 2018.gada 16.jūniju.

Saskaņā ar Siguldas novada saistošajiem noteikumiem „Par atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā”, kas nosaka, ka no 2013.gada 1.jūlija Siguldas novada administratīvā teritorija ir vienota, nedalāma atkritumu apsaimniekošanas zona, kuru apkalpo viens atkritumu apsaimniekotājs. Turpmāk PSIA „Jumis” visā novadā nodrošinās sadzīves atkritumu savākšanu, tai skaitā nešķiroto atkritumu, dalīti vākto atkritumu, pārstrādei derīgu atkritumu, izlietotā iepakojuma, sadzīvei bīstamo atkritumu, bioloģisko atkritumu savākšanu un izvešanu no konteineriem, atkritumu dalītās savākšanas punktiem, laukumiem un citām atkritumu savākšanai paredzētām vietām.

Tāpat PSIA „Jumis” visā novada teritorijā iespēju robežās nodrošinās dalīto atkritumu vākšanu, kā arī vienosies ar publisko pasākumu organizētājiem par pasākumu laikā radušos atkritumu apsaimniekošanu un sadarbībā ar pašvaldību nodrošinās lielgabarīta, bioloģiski noārdāmo un videi kaitīgo atkritumu savākšanu.

Noslēdzot līgumu koncesionārs SIA „Vaania” un PSIA „Jumis” apņemas:

  • no 2013.gada 1.jūlija samazināt atkritumu apsaimniekošanas tarifu par 25% procentiem, nosakot tarifu Ls 6,61 (bez PVN par vienu kubikmetru),
  • līdz 2013.gada 1.oktobrim izveidot dalīto atkritumu savākšanas laukumu (precizējot atrašanās vietu),
  • līdz 2014.gada 1.oktobrim izveidot atkritumu šķirošanas un pārkraušanas staciju slēgtā telpā Siguldas novadā (precizējot atrašanās vietu),
  • līdz 2015.gada 1.janvārim izstrādāt un ieviest projektu bioloģiski noārdāmo atkritumu daudzuma samazināšanai,
  • līdz 2015.gada 1.jūlijam ierīkot 15 pazemes konteinerus atkritumu apsaimniekošanas sistēmas modernizācijas ietvaros tūristu plūsmas tuvumā.

PSIA „Jumis” jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicina iedzīvotājus zvanīt pa tālruni: 67972286 vai sūtīt e-pastus: info@jumis.lv vai arī tikties klātienē klientu apkalpošanas centrā Blaumaņa ielā 10, Siguldā, katru darba dienu no plkst.8.30 – 12.00 un no plkst.12.30 – 17.00.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Laurinjsh
- 2013-06-11 09:50

super! Paldies! Ir lietas,kas nu ir skaidrākas.

Bet par nosacījumiem un iepirkuma nolikumu - jautājums spēkā

Laurinjsh
- 2013-06-11 09:35

Lūdzu, uz tikšanos sagatavojiet Publiskā ieprikuma nolikumu un līguma nosacījumus! web lapā - tas nav atrodams!
Īsti nav saprotami nosacījumi, lai iepirkumā vinnētu šī firma, jo tā pat ar 25% atlaidi nav lētākā.

Likumā redzams: Līdz līgumā noteiktā termiņa beigām, bet ne ilgāk kā līdz 2015.gada 31.decembrim ir spēkā līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, ko slēgusi persona, kura ir publisko iepirkumu pasūtītājs atbilstoši normatīvajiem aktiem par publisko iepirkumu, un kas noslēgts līdz šā likuma spēkā stāšanās dienai.

Kāpēc te rādās līgums līdz 2018. gadam?

Atbilde: Laurinjsh
Administrācija
- 2013-06-11 09:44

Labdien!

Siguldas novada pašvaldības Juridiskās pārvaldes vadītāja jau iepriekš informēja, ka Siguldas novada Domei ir saistošs 2003.gada 16.jūnija Koncesijas līgums ar SIA „Vaania” uz 30 gadiem. Ar šo līgumu koncesionāram SIA „Vaania” tika piešķirta koncesija, atbilstoši 2003.gadā spēkā esošajam Koncesijas likumam.

Publiskās un privātās partnerības likuma Pārejas noteikumu 3.punkts nosaka: ja Dome Koncesiju likumā noteiktajā kārtībā ir pieņēmusi lēmumu par koncesijas resursu nodošanu koncesijā un apstiprinājusi koncesijas piešķiršanas nosacījumus, turpmākajām darbībām tiek piemērotas Koncesiju likuma normas.

Koncesionāram SIA „Vaania” un Siguldas novada Domei, 2013.gada 30.maijā vienojoties par grozījumiem Koncesijas līgumā atbilstoši Satversmes tiesas spriedumā minētajiem būtiskajiem nosacījumiem, tika samazināts Koncesijas līguma termiņš līdz 2018.gada 16.jūnijam, tas ir pieci gadi, kā to nosaka Publisko iepirkumu likuma 67.panta trešā daļa: Iepirkuma līgumu slēdz uz laiku, ne ilgāku par pieciem gadiem. Arī Atkritumu apsaimniekošanas likuma 18.panta septītajā daļā teikts, ka pašvaldība un atkritumu apsaimniekotājs slēdz līgumu uz laiku, kas nav īsāks par trim gadiem un nav ilgāks par pieciem gadiem. Normatīvajos aktos par publisko un privāto partnerību noteiktajā kārtībā līgumu var slēgt uz laiku, kas nav ilgāks par 20 gadiem.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi