×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-06-13
Par Siguldas novada Domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Uģis Mitrevics

Šodien, 13.jūnijā, jauno deputātu sasaukuma Siguldas novada Domes sēdē, kuru atklāja novada Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja, par Siguldas novada Domes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēja Uģi Mitrevicu ("Reģionu alianse"). Domes sēdē piedalījās visi 15 novada Domes deputāti.

Uģis Mitrevics, atklājot jaunā sasaukuma Domes sēdi atzina: „Man ir liels prieks, ka Siguldas novada iedzīvotāji Domē ir ievēlējuši 15 deputātus, no kuriem lielākā daļa ir iepriekšējā sasaukuma deputāti, kas pauž vēlētāju uzticību, novērtējumu par paveikto, un pieci jauni deputāti, kuri ļaus paraudzīties un norisēm novadā caur citiem redzeslokiem. Jau otro reizi Siguldas novada Domes deputāti ir lēmuši strādāt vienotā koalīcijā – tas nozīmē, ka deputāti pieņems lēmumus un balsos tikai pēc savas pārliecības, nodrošinot kvalitatīvu, pārdomātu balsojumu, darot to iedzīvotāju vislabākajās interesēs”.

Par priekšsēdētāja vietnieku sociālajos jautājumos ievēlēts Jānis Zilvers, savukārt par priekšsēdētāja vietnieci izglītības, kultūras un sporta jautājumos ievēlēta līdzšinējā deputāte un Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece izglītības darbā Līga Sausiņa. „Analizējot četros gados paveikto, sapratu, ka ir jāstiprina Domes vadības kapacitāte, lai vēl vairāk paveiktu katrā nozarē un pašvaldības kompetences jomās. Tādēļ tika pieņemts lēmums par diviem priekšsēdētāja vietniekiem. Tāpat, lai uzlabotu pašvaldības darbu, nelielas izmaiņas tiks veiktas arī pašvaldības struktūrā, kam par pamatu ir izvērtējums par pašvaldības īstenojamajām funkcijām, pakalpojumiem, kurus varam veikt vēl labāk ar citu jaudu,” stāsta Domes priekšsēdētājs U.Mitrevics.

Sēdes laikā deputāte Jolanta Borīte iesniedza iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu, līdz ar to, saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem, deputāta amatā tika apstiprināts Ilmārs Lipskis, kurš bija nākamais vēlētāju uzticību ieguvušais deputāta kandidāts no „Reģionu alianses".

Sēdē tika apstiprināts arī Siguldas novada pašvaldības nolikums un četru Domes komiteju sastāvs.

Jau ziņots, ka Siguldas novada Domē pašvaldību vēlēšanās 2013.gada 1.jūnijā piedalījās 6338 iedzīvotāji jeb 45,69% balsstiesīgo. Derīgo vēlēšanu aplokšņu kopskaits – 6329, no kuriem procentuāli partijas saņēmušas šādu vēlētāju atbalstu: par partiju „Vienotība” nobalsoja 3,11%; par „Reformu partija” nobalsoja 1,69%; par politisko partiju „Reģionu alianse” nobalsoja 75,51%; par Zaļo un Zemnieku savienību, Nacionālo apvienību „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” nobalsoja 18,39%.

Siguldas novada domē ievēlēti 15 deputāti: Ņina Balode („Reģionu alianse”), Ēriks Čoders (Zaļo un Zemnieku savienība, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Dainis Dukurs („Reģionu alianse”), Jānis Lazdāns („Reģionu alianse”), Ilmārs Lipskis („Reģionu alianse”), Māris Malcenieks  (Zaļo un Zemnieku savienība, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Uģis Mitrevics („Reģionu alianse”), Indra Ozoliņa („Reģionu alianse”), Ināra Paegle („Reģionu alianse”), Līga Sausiņa („Reģionu alianse”), Jānis Strautmanis („Reģionu alianse”), Eva Viļķina („Reģionu alianse”), Jānis Zilvers (Zaļo un Zemnieku savienība, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Mārtiņš Zīverts („Reģionu alianse”), Guntars Zvejnieks („Reģionu alianse”).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Laurinjsh
- 2013-06-27 08:36

es arī nesaprotu kāpēc tāda interese par Viļķinas kundzi. Nav ne jausmas,ko lielākā daļa deputātu labu darījusi, bet Evas kundzes darbi ir redzami ik dienas! Pirms viņa uzsāka savu darbību - neredzējām, ka Siguldā ir invalīdi. Visi kā padomju laikā bija noslēpti. Tagad prieks, ka arī šie siguldieši ir ielās, piedalās un ir aktīva sabiedrības daļa. Un ka sabiedrība ir atvērta mazliet citādākiem. lai nu kuram siguldietim jāsaka paldies, bet noteikti tā ir E.Viļķina!

Jančuks
- 2013-06-25 16:05

Tas es pareizi saprotu, ka ar 01.07.2013. Viļķinas kundze noliks mandātu?

Atbilde: Jančuks
Administrācija
- 2013-06-26 12:46

Labdien!
Siguldas novada pašvaldības Juridiskā pārvalde informē, ka Dienas centrs ir Siguldas novada pašvaldības iestādes - Sociālā dienesta nodaļa, līdz ar to, deputāte Eva Viļķina ir nodaļas, nevis iestādes vadītāja, tādēļ likumos „Par pašvaldībām” un „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” deputātu kandidātiem noteiktie ierobežojumi uz E.Viļķinu nav attiecināmi.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Jančuks
Māris
- 2013-06-26 23:55

Nesaprotu, kāpēc kādam tik ļoti nepatīk E.Viļķina, viņa ir daudz darījusi bērnu un bērnu invalīdu labā un vispār ir lielisks cilvēks. Es priecājos, ka viņa ir deputāte Siguldas novadā.

Jančuks
- 2013-06-17 15:51

Domes vadībai silti iesaku izvērtēt vai tiešām uz Evu Viļķinu neattiecas likuma "Par pašvaldībām" 38.panta grozījumi, no 01.07.2013.?

Atbilde: Jančuks
Administrācija
- 2013-06-18 15:33

Labdien!
Siguldas novada pašvaldības Juridiskā pārvalde informē, ka izmaiņas likumos „Par pašvaldībām”, kas ir papildus ierobežojumi likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteiktajiem ierobežojumiem, stājas spēkā 2013.gada 1.jūlijā, paredz, ka Domes deputāts nedrīkst:

1) ieņemt izpilddirektora un izpilddirektora vietnieka, pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja un viņa vietnieka amatu;

2) ieņemt attiecīgās pašvaldības administrācijā amatu, kura pienākumos ietilpst: domes lēmumu projektu sagatavošana, domes lēmumu tiesiskuma un lietderības pārbaude, kontrole un uzraudzība pār domes pieņemto lēmumu izpildi, padomu un konsultāciju sniegšana pašvaldības amatpersonām,

3) tieši vai pastarpināti sniegt pašvaldībai pakalpojumus 2.punktā minētajos jautājumos, kā arī ieņemt attiecīgās pašvaldības iestādes vadītāja vai viņa vietnieka amatu, izņemot iestādē, kas realizē likuma „Par pašvaldībām” 5.panta pirmās daļas 4., 5. un 6.punktā noteiktās pašvaldības autonomās funkcijas (gādāt par iedzīvotāju izglītību, rūpēties par kultūru un sekmēt tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu un tautas jaunrades attīstību un nodrošināt veselības aprūpes pieejamību, kā arī veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sportu) vai ieņemt valdes locekļa amatu attiecīgās pašvaldības kapitālsabiedrībā, kapitālsabiedrībā, kurā pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā ar citām pašvaldībām pārsniedz 50%, un kapitālsabiedrībā, kurā vienas vai vairāku pašvaldības kapitālsabiedrību daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā pārsniedz 50%, izņemot kapitālsabiedrību, kas realizē no šā likuma 15.panta pirmās daļas 6.punktā noteiktās pašvaldības autonomās funkcijas izrietošu pārvaldes uzdevumu.

Informāciju sagatavoja: Siguldas novada pašvaldības Juridiskā pārvalde

Pasākumi