×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-07-23
Mikus Ozols – siguldietis Universiādē

Aizvadītajā nedēļā Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā noslēdzās XXVII pasaules Universiāde, kas pulcēja labākos sportojošos studentus no visas pasaules. Pirmo reizi šāda grandioza sporta foruma sacensību programmā bija iekļauts regbijs - 7. starp 16 pasaulē labākajām studentu izlasēm arī latvieši. Izlases kapteiņa asistents – Siguldas regbija pamatlicējs Mikus Ozols.

Universiāde ir otrs lielākais sporta forums aiz olimpiskajām spēlēm – tieši apjoma ziņā. Vien ar piebildi, ka Universiādē startē tikai studenti. Viss pārējais – sākot ar sacensību programmu, beidzot ar organizācijas līmeni - ir ļoti pietuvināts olimpiskajām spēlēm. Tā kā 2016.gada Rio olimpiādes sacensību programmā debitēs regbijs – 7, tad ģenerālmēģinājuma nolūkos šis pats sporta veids tika iekļauts arī Universiādes sacensību programmā.

Jaunatklājēju godā 16 valstu studentu izlases, starp kurām gluži vai neticamā kārtā arī latvieši. Latvijas izlases sastāvā spēlēja arī Rīgas Tehniskās koledžas students un Regbija kluba „Sigulda” izveidotājs Mikus Ozols, kurš bija izlases kapteiņa Ruslana Kotļeva asistents. „Atbraucis mājās, es visiem stāstu, ka tagad esmu ar mieru, ka nebraukšu uz 2016.gada Rio olimpiskajām spēlēm, kur debitēs regbijs – 7. Universiāde bija tik augsta līmeņa pasākums – no A līdz Z. Daudzie brīvprātīgie, kas palīdzēja mums, drošības jautājumi, viesnīca, ēdināšana – viss bija ļoti augstā līmenī. Tās bija kā olimpiskās spēles, nemaz nerunājot par noslēguma ceremoniju. Visa arēna bija pārpildīta, klāt bija arī Krievijas prezidents,” iespaidus atstāsta Mikus Ozols.

Latvijas izlase turnīrā aizvadīja piecas spēles, no kurām divās izdevās izcīnīt vēsturiskas uzvaras - pret Namībiju un Malaiziju. Tāpat mūsējiem bija arī izcila iespēja uzspēlēt pret tādām regbija lielvalstīm kā DĀR un Japāna, kas otrreiz dzīvē var arī nerasties. „Bija lieliski uzspēlēt pret tādām valstīm kā DĀR un Japāna. Cik es sapratu, tur profesionāļu nebija, taču bija labākie studējošie regbisti. Savukārt Krievijai, kas spēlēja finālā pret Franciju, bija tikai profesionāļi sastāvā,” stāsta Ozols. Viņaprāt, komandu līmenis Kazaņā bija augsts, taču – ne nepieredzēts. Savā laikā klubu līmenī Ozols „Transact Pro” sastāvā ir piedalījies vairākos ļoti augsta līmeņa turnīros.

Latvijas studentu izlase uz turnīru devās bez lieka trokšņa, pompozus solījumus aiztaupot. Informācijas par pretiniekiem principā nebija, tāpēc bija arī grūti spriest par savu varēšanu uz citu fona. Atrisinājums bija labāks nekā gaidīts. „Braucu uz turnīru ar domu uzvilkt Latvijas izlases kreklu, bet, ja gūsim kādu piezemējumu, tas jau būs daudz. Domāju, ja daudzi būtu redzējuši manu sejas izteiksmi pēc pirmā piezemējuma pret Japānu, tad arī to saprastu. Kad aizbraucām tur un ieraudzījām komandas, sapratām – varam kādu arī vinnēt. Dalītā 11./12. vieta, ko izcīnījām starp 16 komandām, man šķiet, ir ideāla.” Mikus Ozols turnīrā guva divus piezemējumus, uzlaužot japāņu un namībiešu aizsardzības rindas.

Lai arī profesionālu sportistu Latvijas studentu izlases sastāvā nebija, gatavošanās Kazaņai bija ilga un nopietna, tuvu profesionālam līmenim, paceļot kvalitātes latiņu visām Latvijas regbija komandām. Bija padomāts ne tikai par muskuļu, bet arī gara spēku.

„Sagatavošanās process man ļoti patika. Daudz kas bija ļoti labi. Tā pati tikšanās pēdējā treniņā ar Artūru Irbi, ar mācītāju, psihologu – tas viss bija vajadzīgs. Cita lieta, ka daži to nebija gatavi paņemt pretī,” uzskata Ozols. Artūrs Irbe komandu apciemoja pēc pēdējā treniņa – dienu pirms došanās prom. Stundu ilgā uzrunā Irbe runāja par attieksmi pret valsti, izlasi, sportu, kā piemērus izmantojot savu bagātīgo pieredzi. „Irbes uzruna bija fantastiska. Tieši pirms tam mums bija treniņš, kurā kārtīgi pastrādājām. Es biju ļoti noguris, bet, kad Artūrs sāka runāt, es apmēram pēc 10 minūtēm paskatījos pulkstenī. Paskatījos tikai tāpēc, lai redzētu, cik daudz laika pagāja, līdz es biju uzlādējies un atkal gatavs iet laukumā,” Irbes uzmundrinošo vārdu jaudu apraksta Ozols.

Turnīrs Kazaņā visam Latvijas regbijam ir liela pieredze. Neapšaubāmi otrs visu laiku izcilākais sasniegums aiz Latvijas regbija – 7 izlases dalības Pasaules kausa izcīņā 1993. gadā Edinburgā. „Atkal ir jauna elpa. Varbūt arī nedaudz cits skatījums uz lietām, svaigums, lai ietu un cīnītos ar jaunu sparu,” vērtīgāko Kazaņas suvenīru – pieredzi un emocijas – Mikus Ozols ir atdevis uz Siguldu.


Informāciju sagatavoja”
Raimonds Rudzāts
Regbija Attīstības asociācija (regbijs.eu)


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi