×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-08-05
Noslēgusies daudzdzīvokļu māju siltināšanas programma

Tuvojoties 2007.–2013.gada Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda noslēgumam, tiks izsmelts arī pieejamais Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums mājokļu renovācijai, bet atbilstoši Eiropas Komisijas prasībām papildu finansējumu šobrīd nav iespējams saņemt, jo tas ir sasniedzis noteikto ERAF piešķīruma slieksnis 4% apmērā no kopējā ERAF piešķīruma dalībvalstij, ko var paredzēt izdevumiem saistībā ar energoefektivitātes uzlabošanu un atjaunojamas enerģijas izmantošanu esošos mājokļos.
31.jūlijā tika pārtraukta projektu iesniegumu pieņemšana aktivitātes „Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” ietvaros.

Atbalstu daudzdzīvokļu māju renovācijai plānots turpināt arī nākamajā ES fondu plānošanas periodā 2014.–2020.gadam. Ņemot vērā iedzīvotāju intereses pieaugumu, kā arī apzinoties renovācijas nozīmi uz apkures izmaksām, Ekonomikas ministrija ir uzsākusi diskusijas par risinājumiem, lai nodrošinātu atbalstu māju renovācijai jau 2014.gadā un nodrošinātu iespējami īsāku starplaiku renovācijas projektu atbalstam. Pašlaik sarunās par nākamo ES fondu plānošanas periodu ir iezīmēts 150 miljoni latu finansējums energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu mājās

Ekonomikas ministrija prognozē, ka par kopējo Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) aktivitātē „Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” no 2007.–2013.gadam pieejamo finansējumu tiks īstenoti aptuveni 1000 daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku renovācijas projekti. Kopumā mājokļu siltināšanai ir bijuši pieejami 62,75 miljoni latu.

Mājokļu siltināšanas aktivitāte ar Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu 50% apmērā tika uzsākta 2009.gada 14.aprīlī. Līdz 2013.gada 29.augustam rezervētais ERAF finansējums ir 57,81 miljoni latu – noslēgti 805 līgumi par ERAF finansējumu 49,49 miljonu latu apmērā. Vēl 57 projekti ir apstiprināti (par ERAF finansējumu 4,03 miljonu latu apmērā) un 62 projekti tiek izvērtēti (ERAF finansējums 4,29 miljonu latu apmērā).

Ekonomikas ministrija aktivitātes ietvaros sasniegtos rezultātus vērtē pozitīvi un uzskata, ka atbalsts siltumnoturības pasākumu īstenošanai būtu nepieciešams arī turpmāk. Vidējais siltumenerģijas ietaupījums renovētajās ēkās pēc renovācijas ir 43% (70 kWh/m2).

ERAF aktivitāte „Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” ir pirmais nozīmīgākais atbalsta mehānisms daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanai. Viens no šīs aktivitātes būtiskākajiem mērķiem ir bijis vispirms aktualizēt līdz šim sabiedrībā maz izprastos energoefektivitātes jautājumus un radīt piemērus, lai iedzīvotājiem būtu lielāka pārliecība par ieguvumiem, kurus sniedz ēku renovācija.

Papildu informācija par aktivitāti ir pieejama Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Ekonomikas ministrijas mājaslapā.
ERAF aktivitātes "Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi" ietvaros renovēto daudzdzīvokļu ēku izvietojumu Latvijas kartē var apskatīt šeit.

Jau ziņots, ka līdz 2013.gada 15.jūlijam Rīgas reģionā, kurā ietilpst 30 pašvaldības, siltinātas 259 ēkas. Ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu visvairāk – 74 ēkas siltinātas Rīgā, 46 ēkas Limbažu novadā, bet 23 – Siguldas novadā. Tādējādi Siguldas novads ir trešais veiksmīgākais novads Rīgas plānošanas reģionā, kam izdevies piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu siltināšanas projektiem.

Informācijas avots:
Ekonomikas ministrija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi