×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-09-01
Siguldā atklāta jauna skola - Laurenču sākumskola

Siguldas novadā strauji pieaug bērnu dzimstība – katru mēnesi pasaulē nāk vairāk nekā 20 jaunie siguldieši, tādēļ 1.septembrī Siguldā atklāta jauna sākumskola. Tā ir Latvijā pirmā jaunā pašvaldības skola, ko atklāj pēdējo divu gadu laikā.

Laurenču sākumskola izvietota bijušās Siguldas novada vidusskolas ēkā, kuras renovācijā šovasar pašvaldība ieguldījusi vairāk nekā 500 tūkstošus latu. Jaunajā mācību gadā Laurenču sākumskolā mācības uzsāk 122 skolēni – nokomplektētas trīs pirmās klases un pa vienai klasei 2.- 6.klašu grupā. Mācību procesu skolā nodrošinās 20 pedagogi.

„Dzimstības pieaugums un tas, ka jaunās ģimenes izvēlas Siguldu par savu dzīvesvietu, rada lielu pirmskolas un sākumskolas vecuma bērnu skaita pieaugumu Siguldas novadā. Pašvaldība nopietni domā par kvalitatīvu izglītības iespēju nodrošināšanu jaunajiem iedzīvotājiem – 2010.gada nogalē atklājām jaunu bērnudārzu, šogad skolu un, nākamā gada sākumā, atklāsim vēl vienu jaunu bērnudārzu,” stāsta Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Jaunajā sākumskolā bērni padziļināti apgūs dabaszinības un informācijas tehnoloģijas, bet pēc stundām katram skolēnam tiks dota iespēja pilnveidot sevi dažādās interešu izglītības jomās – sportā, mākslā, mūzikā, dabas izziņas un tehnoloģijās.

„Skolā informācijas tehnoloģiju lietošanas prasmes integrēs visos priekšmetos - sadarbībā ar „Apple” skolā izveidota mobilā datorklase, kurā informācijas tehnoloģijas varēs izmantot jebkurš skolēns un skolotājs. Skolas ideja un izglītības piedāvājums ir veidots ciešā sadarbībā ar vecākiem, kuri piedalījās skolas vīzijas veidošanā”, stāsta skolas direktore Sanita Ungura.

Lai nodrošinātu papildizglītības iespējas, tiks izmantots arī vecāku līdzfinansējums. Tas nodrošinās arī iespēju kvalitatīvi pavadīt laiku un uzturēties skolā pedagogu uzraudzībā, ja tas nepieciešams, no septiņiem rītā līdz septiņiem vakarā.

Netālu no skolas jau šoruden tiks atklāts arī Siguldas sporta un aktīvās atpūtas centrs, kurā 1,4 kilometru garumā izbūvēta Austrumeiropā unikāla mākslīgā distanču slēpošanas trase, zem kuras ievietota saldējošā iekārta, kas ļaus uzturēt mākslīgā sniega segumu un tādejādi ļaus uzsākt slēpošanas sezonu ātrāk, kā arī nodrošinās tās nepārtrauktu darbību mainīgos laika apstākļos ziemas sezonā. Mākslīgā seguma distanču slēpošanas trase vasarā būs izmantojama skrituļošanai un skriešanai. Sporta un aktīvās atpūtas centrā atradīsies arī 30 metrus augsts, unikālas koka arhitektūras augstākais kāpšanas aktivitāšu tornis Austrumeiropā, kas piedāvās vairāk nekā 20 aktivitātes un gigantiskas šūpoles ar 7 metru brīvo kritienu un vairāk nekā 150 metru garu nobraucienu.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi