×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-10-22
Siguldā norisināsies Prezidenta kauss kamaniņu sportā

Piektdien, 25.oktobrī plkst.11.00, Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases starta estakādē risināsies, nu jau tradicionālās sacensības "Prezidenta kauss" starta rāvienos kamaniņu sportā. Sacensības "Prezidenta kauss" starta rāvienos kamaniņu sportā notiks jau piekto gadu pēc kārtas.

Ideja par sacensībām radās Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidentam Atim Strengam. "Kad Siguldā parādījās jaunā starta estakāde zinot, ka mums, salīdzinot ar kamaniņu sporta lielvalstīm, šis starta elements "klibo", nolēmām to uzlabot ar sacensību iekļaušanu treniņa procesā. Viena lieta ir treniņos to atstrādāt, bet cita - to veikt sacensību gaisotnē. Un tā kā Latvijā kamaniņu sportā sponsoru vārdā nosauktu sacensību prakse šobrīd nav attīstīta, nolēmām šīs sacensības nosaukt par "Prezidenta kausu". Paralēli strādājam pie sponsoru piesaistes šīm sacensībām. Un iespējams, ka jau tuvākajā nākotnē, tās tiks pārdēvētas par godu kādam no sponsoriem," stāsta Strengas kungs.

Sacensību galvenais uzdevums ir nevis izcīnīt kādu trofeju, bet veikt atskaiti katram sev cik gatavs esi jaunajai sezonai. "Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka sacensības kā treniņa elements, gatavojoties jaunajai sezonai, sevi ir attaisnojušas. Sasniegtie rezultāti uzlabojas. Un tādu pašu kāpumu gaidām arī šogad. Tas ir zināms gandarījums ne tikai sportistiem, bet arī treneriem, jo redzam, ka izvēlētā treniņu metodika ir pareiza," papildina LKSF prezidents.

Līdzīga rakstura sacensības pirmssezonas posmā tiek aizvadītas arī Itālijā, kur kopā pulcējas visi reģiona kamaniņu braucēji.
2012.gadā "Prezidenta kausu" vīriešu konkurencē izcīnīja Inārs Kivlenieks. Otrajā vietā ierindojās Kristaps Mauriņš, bet trešais ātrākais bija juniors Artūrs Dārznieks. Dāmām ātrākā  Elīza Tīruma, aiz sevis atstājot māsu Maiju Tīrumu. No juniorēm ātrākā bija Saiva Dambīte, bet divnieku konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja brāļi Šici.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi