×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-10-23
PRECIZĒTS: Aicina iesniegt priekšlikumus par PSIA „Jumis” plānoto atkritumu šķirošanas centra izbūvi

17.oktobrī Siguldas novada Būvvaldē, Zinātnes ielā 7 norisinājās PSIA „Jumis” publiskās apspriešanas sanāksme - tikšanās ar novada iedzīvotājiem, lai pārrunātu un skaidrotu, kādas darbības šķirošanas centrā ir paredzēts veikt, un kā tās sekmēs iedzīvotāju dzīves kvalitāti, bet līdz 4.novembrim novadnieki Būvvaldē (Zinātnes iela 7, Siguldas pagasts, Siguldas novads) var iesniegt rakstiskus priekšlikumus un atsauksmes par atkritumu šķirošanas centra izbūvi. Iesniegumā fiziskām personām jānorāda vārds, uzvārds, dzīvesvietas adrese, bet juridiskām personām reģistrācijas nr., reģistrācijas un darbības vietas adreses.

Jau ziņots, ka PSIA „JUMIS” Siguldas novada pašvaldībā iesniedzis būvniecības ieceri par atkritumu šķirošanas centra izbūvi Siguldas novada rūpnieciskās ražošanas teritorijā „Lejasvārnas-1”.

PSIA „JUMIS” mājaslapā www.jumis.lv sadaļā „Aktualitātes” ir pieejama projekta prezentācija un aptaujas lapa.

Aicinām iedzīvotājus iepazīties ar prezentāciju, un jautājumu vai neskaidrību gadījumā sazināties ar Siguldas pilsētas SIA „Jumis” klientu apkalpošanas centru pa tālruni 67972286.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Administrācija
- 2013-11-04 12:52

Labdien!
Siguldas novada pašvaldība informē, ka bezmaksas izdevums „Siguldas Novada Ziņas” iznāk reizi mēnesī (septembrī izdevums iznāca 26.datumā), un tā saturs tiek gatavots atbilstoši līgumā noteiktajos termiņos. Avīzes salikšana jau bija noslēgusies, kad tapa zināms oficiālais publiskās apspriešanas termiņš un nosacījumi, tāpēc informācija tika ievietota reģionālajā laikrakstā „Siguldas Elpa” (26.septembra numurā, 3.lpp.), ko līdz ar „Siguldas Novada Ziņām” nogādā ikvienā reģistrētajā pastkastītē Siguldas novada iedzīvotājiem.
Plašāka publikācija un aicinājums iesaistīties iedzīvotājus publiskās apspriešanas aktivitātēs tika publicēts „Siguldas Elpas” 3.oktobra numurā, kurā tēmai tika veltīta viena lapaspuse.
Papildu tam – „Siguldas Novada Ziņu” 31.oktobra numurā vēlreiz atgādinājām par sabiedrisko apspriešanu, kas deva iespēju ieinteresētajām personām iesniegumus Būvvaldei iesniegt vēl trīs dienas – ceturtdien un piektdien, kā arī šodien (pirmdien, 4.novembrī).
Informācija par plānoto šķirošanas centra izbūvi Lejasvārnās-1 vairākkārt tika aktualizēta arī Siguldas novada pašvaldības informatīvajā interneta vietnē www.sigulda.lv. Šī ziņa tika publiskota arī sociālajos tīklos – twitter.com un facebook.com.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Laurinjsh
- 2013-11-02 13:15

Pārskatīju novada ziņu avīzi - Septembrī nebija ne vārda par publisko apspriešanu. Oktobra avīzi savā pasta kastē saņēmu ceturdien, 31. oktobrī. Cik vērtīgi ir informēt cilvēkus par publisko apspriešanu, kas norit līdz 4. novembrim? Īpaši tos cilvēkus, kas nelieto internetu?
Varbūt es kļūdos - lūdzu, JUMIS, uzrādiet, kur ir pieejama informācija par publisko apspriešanu pietiekami laicīgi? Un tā, lai šī informācija sasniegtu pēc iespējas lielāku iedzīvotāju loku.
Un es nerunāju par akcijām publiskos pasākumos, kur diezgan saldi tiek minēta tikai atkritumu šķirošana, ne tās uzglabāšana.

Atbilde: Laurinjsh
JUMIS
- 2013-11-04 12:39

Informācija par gaidāmo publiskās apspriešanas sēdi tika ievietota laikrakstā „Siguldas Elpa” 26.septembra izdevumā (3.lpp.). Savukārt „Siguldas Elpa” 3.oktobra izdevumā tika ievietots izvērsts raksts par šo jautājumu. Līdz ar to ikvienam iedzīvotājam, kas vēlējās paust savu viedokli, bija laiks iepazīties ar materiāliem un nosūtīt iesniegumu Būvvaldei.

Laurinjsh
- 2013-10-28 13:59

un vēl ne mazāk svarīgi - kas šo atkritumu laukumu apaksās? Iedzīvotāji ar saviem tarifiem??? Dome?
Un tas, ka JUMIS nav "paņēmis" ES naudu, kad tā tika piedāvāta - tā ir viņu nolaidība, bezdarbība.

Un tagad mēs maksājam tarifu, kas ir augstāks nekā citiem atkritumu savācējiem, kas strādāja mūsu novadā.

Lishka
- 2013-10-28 12:16

JUMIS rīkojas ļoti nekorekti nosaukumā neiekļaujot, ka širošanas centrs paredzēts arī atkritumu pārkraušanai - tādējādi maldinot iedzīvotājus par saviem "labajiem" nodomiem. Tas nozīmē, ka šajā tā saucamajā šķirošanas centrā tiks pārkrauti arī visi sadzīves atkritumi, ko ikdienā izmetam savās miskastēs. Tas nu gan būs ļoti ekoloģisks pasākums, ņemot vērā smaku un putni uzlidojumus!!! Vai tiešām tas ir jādara pilsētas teritorijā, tik tuvu apdzīvotai vietai???

Laurinjsh
- 2013-10-25 13:17

Katrā ziņā gribam redzēt Vides ministrijas atzinumu!
Un kāpēc pirms gadiem 10, netika saņemts ES līdzfinansējums, kad to saņēma ļoti daudzi šajā jomā strādājoši uzņēmumi? VARAM domāju, ka būs savs komentārs.
Un kas maksās par poligonu tagad? Iedzīvotāji????

Un vēreiz atkārtoju Jumis specializētajiem komentētājiem - neviens nav pret šķirošanu! Mēs esam pret sadzīves un bioloģisko atkritumu uzkrāšanu pilsētas teriorijā!
GNP ir iekļauts Natura 2000 - Eiropas nozīmes īpaši aizsargājamo teritoriju tīklā. Un nez ko viņi domās par to? Pat ja plānotais nav tiešā teritorijā, bet uz robežas

EgilsK
- 2013-10-25 12:15

Laurinjsh - šķirotava plānota pamatskolas aktu zālē? Nu varbūt būs uz mēnesi jāpārvācās... Aiz skolas, starp citu, ir autoserviss un katlu māja, ierēķini arī to. Gribu arī redzēt visus tos, kas bez auto gribētu vest atkritumus uz Silciemu. Vienīgais, kam varētu rasties kādas problēmas, varētu būt Bucefals, bet arī nav zvanīts. Katrā ziņā es sevišķi nepārdzīvotu, ja tā iestāde nobankrotētu - apkalpošana Jumī noteikti kvalitatīvāka kā tur....

Atbilde: EgilsK
Laurinjsh
- 2013-10-25 13:05

Apkalpošana Jumī????? :D nesmīdini! Un neaiztiec, lūdzu, citu uzņēmējdarbību!
Vai tik tu pats nestrādā Jumī? :)

EgilsK
- 2013-10-25 12:11

Liekas, ka te dažiem interese ir tikai pabļaustīties. Silciema izgāztuve atšķirībā no plānotās šķirotavas, atrodas GNP. Ja nemaldos, plānotā vieta ir pilsētas teritorija, kas neietilpst GNP. Piedevām neesmu manījis, ka notiktu asiņaini kari par zemes iegādi tajā rajonā. Neesmu manījis, ka Augļu ielā kāds būtu nomiris, vai zaudējis kādu īpašumu, ja nemaldos tieši tagad jaunu māju ceļ pretī iebrauktuvei :) Nesapratu arī kuru apdraudēs tie miljoni žurku lauka vidū... Jā, un ventilācijas troķšņi ir prātam neaptverami! It sevišķi šosejas malā...

Atbilde: EgilsK
Laurinjsh
- 2013-10-25 13:03

pirmo reizi dzirdu, ka Augļu ielā uzglabā sadzīves atkritumus :) Un vispār esmu dzirdējusi, ka Augļu ielas šķirošanas pasākumam nav nekādu atļauju :)
ZPSā tak ir/būs šķirošana.

Un jā, man patīk pabļaustīties! :) īpaši, ja redzu kā tiek ignorēts svarīgākais! škirosim te, šķirosim tur... Neviens nav pret šķirošanu! Es un citi iedzīvotāji ir pret sadzīves atkritumu uzglabāšanu līdz 3 mēnešiem! par SADZĪVES UN BIOLOĢISKAJIEM atkritumiem! Un tos ne jau iedzīvotājs vestu uz Silciemu, bet gan JUMIS tehnika!

JUMIS
- 2013-10-24 16:01

Lai veicinātu iedzīvotāju izpratni par šī projekta lietderību, vēlamies precizēt, ka tiek plānots izveidot slēgta tipa telpu – atkritumu šķirošanas centru. Šajā teritorijā tiks izveidots arī šķirošanas laukums, kur iedzīvotāji varēs bez maksas nodot vecās, nolietotās elektropreces, liela izmēra atkritumus u.tml. Turklāt, atsaucoties uz Latvijas vides, ģeoloģijas meteoroloģijas centra informāciju, Latvijā valdošie ir ZR vēji, kas nozīmē, ka vēja nestās smakas nenonāks dzīvojamo māju rajonā “Ķipari”.

Atbilde: JUMIS
Laurinjsh
- 2013-10-24 16:14

Bet uzkrās arī sadzīves atkritumus. Un slēgtas telpas vasaras sezonā nespēs izolēt smakas. Īpaši,ja bioloģiskos drīkst turēt 2 nedēļas, pārējos sadzīves atkritumus - līdz pat 3 mēnešiem. Un ja tiks darbinātas jaudīgas ventilācijas sistēmas - tā radīs papildus trokšņus, kas arī nav pieļaujams.
ZR vēji - tieši Bucītim virsū :)
Un kā ir ar grauzējiem - pelēm, žurkām?
Un kāpēc nevar izmantot rekultivēto izgāztuvi Silciemā?
Iedzīvotāji nav pret ideju, mēs esam pret izpildījumu!

Laurinjsh
- 2013-10-24 14:09

atradu interesantu dokumentu, kur šo laukuma izveidi VARAM ir noraidījis....
https://www.google.lv/?gws_rd=cr&ei=1_1oUrS_LqSF4gTb_4H4BQ#q=3DP%2F3.5.1.2.3%2F12%2FAPIA%2FCFLA%2F012

Laurinjsh
- 2013-10-24 13:28

tas ir tieši pretī Bucefālam, pļavā starp šoseju un sliedēm. Izlils "Welcom to Sigulda!" GNP teritorijā, skola - ļoti tuvu, privātmājas, hotelis un krogs. Ir tik daudz idiotisma šajā projektā, ka nespēju atrast nevienu racionālu atbildi kāpēc piekrist!
Tiešām nav saprotams, kāpēc netiek izmantota vecā Silciema rekultivētā izgāztuve!?

cirliitis
- 2013-10-24 13:21

Jautājums vai tas ir pilsētā, nav pilsētā vai kur vispār, tiešām nav skaidrs.
Vai varētu ievietot saprotamāku karti? Pieejamajā bildē kartes fragmentiņš ir ārkārtīgi mazā formātā, bet iespējām palielināt. To tikai var saprast, ka tas ir kaut kur starp Siguldu un Līgatni...

siguldietis
- 2013-10-24 11:49

Vai tiešām atkritumu šķirošanas centrs ir pats piemērotākais objekts, ko tajā skaistajā vietā pie viesu nama un GNP robežas varētu uzbūvēt??? Tā vieta būs norakstīta uz 100 gadiem, neko skaistu tāda objekta tuvumā neviens vairs negribēs būvēt!

Atbilde: siguldietis
Laurinjsh
- 2013-10-24 13:34

tas,ka neviens neko nebūvēs - tas skaidrs! Bet vai pašvaldība kopā ar Jumi - atmaksās īpašniekiem nekustamā īpašuma vērtības kritumu? Tie cilvēki,kam tur pieder tuvumā zeme - ir pilnīgi zaudētāji. Neviens nepirks viņu zemi par normālu cenu līdzās izgāztuvei. Un kurš segs zaudējumus Bucefālam? Nedomāju,ka hoteļa un kroga viesu skaits augs - pretēji, visticamāk Bucītis bankrotēs.
Un skaidrs, ka 1. pamatskolā mani bērni nemācīsies, ja projekts tiks pieņemts.
Vēl interesants jautājums - kādi ir valdošie vēji? Cik tālu to smaku aizpūtīs? Cerams, ka līdz Pils ielai 16, līdz stacijas laukumam.

Marisss
- 2013-10-24 09:58

Atkritumiem pilsētas teritorijā! Es esmu PRET!

Laurinjsh
- 2013-10-23 17:58

Cerams, ka ar šajā reizē iedzīvotāji būs aktīvi un nepieļaus to pašu projektu, kuru jau noraidīja!
Tiešām nesaprotu kāpēc tik uzstājīgi jālien ar atkritumiem pilsētas teritorijā! Es esmu PRET!

Atbilde: Laurinjsh
Pilsētniece
- 2013-10-24 15:53

Laurinsjsh, aizbrauc uz Vīni un aplūko izcilo Hundertvasera projektēto ēku pašā pilsētas sirdī, patiesībā tā ir atkritumu dedzināšanas rūpnīca, austriešiem tas nav nekas ārprātīgs, tāpat kā atkritumu šķirošana:) Jo vairāk šķirosi, jo mazāk būs atkritumu!

Atbilde: Laurinjsh
Laurinjsh
- 2013-10-24 16:22

Pilsētniece, neviens nav pret atkritumu šķirošanu!
Un diez vai SIA Jumi var salīdzināt ar Austrijas kvalitāti... Kad šis SIA pierādīs sevi kā uzticama kompānija - tad domāšu savādāk. Uzticība, kas iedota avansaa ir iztērēta.

Atbilde: Laurinjsh
Pilsētniece
- 2013-10-24 18:11

Laurinsjsh, man prieks, ka esi par šķirošanu, tas ir produktīvs sākums mūsu dialogam par sadarbību ilgtermiņā! Uzziņai - Jūrmalā, Slokā, šķirošanas centrs apliecina kvalitāti un uzticību, ir cilvēkiem un videi draudzīgs!

Pasākumi